در جلسه دیروز شورای رقابت میزان افزایش قیمت خودروهای داخلی تعیین شد. میانگین افزایش قیمت خودروها ممکن است بین 30 تا 70 درصد باشد.
به گزارش تجارت نیوز، در جلسه شورای رقابت دستورالعمل افزایش قیمت خودروسازان به تصویب اعضا رسید.
سرانجام پس از چانهزنیهای متعدد مجوز افزایش قیمت خودرو در جلسه دیروز شورای رقابت به تصویب اعضا رسید. البته هنوز متوسط افزایش قیمتها اعلامنشده و بنا به گفته سپهر داد جوی توکلی مدیر روابط عمومی شورای رقابت مصوبه افزایش قیمتها بعد از تصویب اعضا برای ابلاغ به خودروسازان به وزارت صنعت ارسال میشود تا روند اجرای این مصوبه توسط سازمان حمایت انجام شود.
در همین زمینه میلاد بیگی، کارشناس صنعت خودرو به اقتصاد آنلاین گفت: قیمتگذاری خودرو زمانی درست است که یک روال پیشبینی پذیری برای همه ازجمله تولیدکننده، خریدار و سایر افراد مرتبط با بازار وجود داشته باشد و مشخص باشد که قیمتگذاری طی چه فرآیندی صورت میگیرد و تا چه زمانی ادامه مییابد. اینطور نباشد که پشت درهای بسته بنشینیم و بر اساس معیارهایی که اصلاً شفاف نیست یک عددی را اعلام کنیم. اینچنین تصمیمی هیچ تغییر مثبت و پایداری را در بازار رقم نمیزند، چون معلوم نیست که چند صباح دیگر چه اتفاقی رخ دهد.
بیگی ادامه داد: اما اصلاح قیمت حتماً میتواند اتفاق مثبتی باشد، به دلیل اینکه قریب به یک سال و نیم است که قیمتها بهروز نشده، درحالیکه هزینههای تولید و دستمزد نیروی کار افزایش پیداکرده و نرخ دلار رشد ۶۰ تا ۷۰ درصدی داشته است. به نظر میرسد در واکنش به افزایش قیمت کارخانه، قیمتها در بازار کمی افزایش پیدا کند، وقتی قیمت کارخانهای خودرو بالا میرود و مشخص نیست که این تغییر قیمت چگونه رخ میدهد، نا اطمینانی میان مردم بالا میرود و بازار دچار شوک میشود.
۲۰ درصد مرغداران
از چرخه تولید خارج شدند
رئیس هیئتمدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن از خروج ۲۰ درصد مرغداران بازیان سنگین از چرخه تولید در سال گذشته خبر داد و گفت: در حال حاضر تخممرغ از مرغداران ۴۵ درصد زیر نرخ واقعی خریداری میشود.
حمیدرضا کاشانی، رئیس هیئتمدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن، در گفتوگو با اقتصاد آنلاین با اعلام اینکه سال گذشته مرغداران مرغ تخمگذار بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان زیان کردند، گفت: بر اساس آمار سال گذشته تا ۲۰ درصد مرغداران مرغ تخمگذار بازیان سنگین از چرخه تولید خارج شدند.
وی اظهار کرد: هماکنون قیمت خرید هر کیلوگرم تخممرغ از مرغداران ۲۵ درصد زیر نرخ مصوب و ۴۵ درصد زیر قیمت واقعی تولید است. به گفته کاشانی؛ هر کیلوگرم تخممرغ از مرغداران ۳۱ تا ۳۲ هزار تومان خریداری میشود درحالیکه دولت قیمت مصوب هر کیلوگرم آن را ۳۹ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کرده و قیمت واقعی هر کیلوگرم آن ۵۴ تا ۵۵ هزار تومان است. کاشانی درباره دلایل این حجم از زیان مرغداران، اظهار کرد: افزایش هزینههای تولید، اعمال قیمت دستوری و کاهش تقاضای مصرفکننده از دلایل این حجم از زیان مرغداران است. وی تصریح کرد: در ۳ ماهه گذشته قیمت برخی از نهادههای تولید افزایش شدیدی داشت و مرغداران در تأمین نهادههای خوراک دام با مشکل جدی مواجه شدند. کاشانی بابیان اینکه واردکنندگان، نهادههای خوراک دام را به مرغداران تحویل نمیدهند، افزود: بسیاری از مرغداران پول نهادهها را به تجار پرداخت کردهاند اما، تجار از تحویل نهادهها خودداری میکنند. وی دلیل تجار برای عدم تحویل نهادهای خوراک دام را تأخیر دولت در تأمین ارز واردات عنوان کرد.
کاشانی با تأکید بر اینکه عدم تأمین ارز بهانه تجار برای طلب پول بیشتر از مرغداران برای فروش نهادههای خوراک دام شده است، افزود: طلب پول بیشتر از مرغداران در حالی است که نهادهای خوراک دام نیز قیمت مصوب دارند.
وی همچنین از ارسال درخواست مرغداران به دولت برای افزایش فوری نرخ مصوب تخممرغ خبر داد.
کاشانی قیمت مصوب مورد درخواست مرغداران برای هر کیلوگرم تخممرغ را ۵۳ هزار تومان اعلام کرد و یادآور شد: این قیمت برای قبل از عید بوده و در چند روز اخیر با افزایش نرخ دلار قیمت تمامشده هر کیلوگرم تخممرغ تا ۵۵ هزار رسیده است. مرغداران ۳۵ تا ۴۰ درصد اقلام موردنیاز تولید تخممرغ را با نرخ ارز آزاد تأمین میکنند.