روایت یک نماینده پارلمان آلمان درباره سپاه
یک نماینده پارلمان آلمان در خصوص برخی تلاشها برای قرار دادن سپاه پاسداران ایران در فهرست موسوم به تروریسم، اعلام کرد که این فرایندی دشوار و مستلزم فراهم کردن برخی مقدمات حقوقی است. وی با اعلام اینکه اتحادیه اروپا در حال بررسی امکان قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی است، تصریح کرد که چنین امری به سادگی امکانپذیر نبوده و در این مسیر موانع حقوقی وجود دارد. این نماینده پارلمان آلمان تاکید کرد که برخی بر این باورند که الزامات حقوقی این مسیر هنوز مشخص نیست. «جوسپ بوررل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز پیش از این گفته بود که قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی مستلزم حکم دادگاه یکی از کشورهای عضو اتحادیه است.وی که در نشست ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در بروکسل گفته بود: «نمیتوانید بگویید که سپاه تروریست است چون من از آن خوشم نمیآید. اول دادگاه باید درباره آن تصمیم بگیرد».
برزیل پهلو گرفتن ناوهای ایرانی در ریو دو ژانیرو را به تعویق انداخت
منابع آگاه به خبرگزاری «رویترز» گفتهاند که در آستانه سفر «لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا» رئیسجمهوری برزیل به آمریکا و دیدار با «جو بایدن» رئیسجمهوری این کشور، دولت برزیل«تحت فشار آمریکا» مانع پهلوگیری دو کشتی جنگی ایرانی در بندر ریودوژانیرو شد.بر اساس این گزارش، این تصمیم رئیسجمهوری برزیل، بهرغم مخالفت طولانیمدت وی با تحریمهای آمریکا علیه ایران و پایبندی به سیاست «بیطرفانه» در قبال تهران اتخاذ شده است. این تصمیم برزیل همچنین نشاندهنده تمایل دولت داسیلوا به ایجاد پیوندهای نزدیکتر با دولت جو بایدن است؛ رویکردی مخالف با دولت «ژائیر بولسونارو» رئیسجمهوری سابق برزیل که روابط پرتنشی با دولت فعلی آمریکا داشت. منابع دولتی برزیل اعلام کردهاند که این کشور در تاریخ ۱۳ ژانویه به دو ناو نیروی دریایی ایران به نامهای «مکران» و «دنا» اجازه داد برای یک هفته از ۲۳ تا ۳۰ ژانویه در ریو دو ژانیرو پهلو بگیرند. وزارت خارجه برزیل اعلام کرده است که این مجوز باطل شده و پهلو گرفتن کشتیهای ایران به بازه زمانی ۲۶ فوریه تا سوم مارس موکول شده است.
40 کشور هدف جاسوسی بالونی چین
یک مقام ارشد وابسته به وزارت خارجه آمریکا که نخواست نامش فاش شود، به خبرنگاران گفت که ایالات متحده از یک هواپیمای شناسایی برای گرفتن عکسهایی با کیفیت بالا برای تعیین قابلیتهای بالون نظارتی چین در حریم هوایی ایالات متحده، استفاده کرد.وی افزود: مشخص شد که تجهیزات بالون چین برای جاسوسی اطلاعاتی است و با تجهیزات مربوط به آب وهوا شناسی همخوانی ندارد.مقام آمریکایی تصریح کرد: چنین بالونهایی تحت هدایت ارتش چین ارسال میشوند و ما مطمئن هستیم که سازنده بالون ارتباط مستقیمی با ارتش چین دارد.این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که نخواست نامش فاش شود، تأکید کرد که چین در پنج قاره جهان، بیش از 40 کشور را با ناوگانی از بالونهای جاسوسی هدف قرار داده است.
ایتالیا، فرانسه را به ایجاد شکاف در اتحادیه اروپا متهم کرد
به گزارش خبرگزاری رویترز، نخست وزیر ایتالیا، "امانوئل مکرون" رئیس جمهوری فرانسه را به علت میزبانی از ولودمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در پاریس که بدون حضور دیگر سران اتحادیه اروپا و تنها صدراعظم آلمان در آن شرکت داشت را متهم کرد که با این اقدام وحدت در میان کشورها عضو اتحادیه اروپا را به مخاطره انداخته است.مکرون به همراه اولاف شولتس صدراعظم آلمان در یک شام فرانسوی-آلمانی چهارشنبه گذشته در پاریس و در آستانه نشست اتحادیه اروپا که اوکراین در آن خواستار تسلیحات بیشتری برای جنگ با اوکراین شده بود، با زلنسکی ملاقات کردند.نخست وزیر ایتالیا این اقدام فرانسه را مردود دانسته و تاکید کرد کرد برای تمامی ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در مواجه با بحران ها نشان دادن وحدت امری حیاتی است.
واکنش وزارت خارجه فرانسه نسبت به فعالیت های موشکی ایران
وزارت خارجه فرانسه اعلام کرد که کولونا روز پنجشنبه با همتای آمریکایی خود آنتونی بلینکن تلفنی گفتوگو کرد و در جریان آن موضوعاتی مانند ایران و اوکراین مطرح شد.طبق این بیانیه، «وزیر امور خارجه فرانسه به فعالیتهای بیثبات کننده ایران و تهدید فزاینده ناشی از افزایش زرادخانه موشکهای بالستیک و لزوم تقویت واکنش بینالمللی به این تهدید اشاره کرد.»آنها همچنین درباره لزوم همکاری کامل ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفتوگو کردند.
آمریکا: یک «پرنده ناشناس»
را بر فراز آلاسکا ساقط کردیم
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، ژنرال پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون اعلام کرد که نیروی هوایی این کشور یک شیء پرنده ناشناس را که ابعاد آن تقریباً به اندازه یک خودرو بوده، ساقط کرده است.جان کربی، سخنگوی کاخ سفید هم گفت که هنوز مالک این شی مشخص نشده و مبدا آن نیز روشن نیست.