ایکاشهایی خطاب به پیمان جبلی
کمیته رفع موانع تولیدات فرهنگی در بیانیهای خطاب به پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما نوشت: جناب آقای جبلیای کاش بهجای نگاه سلبی و تهدید محور، نگاهی فرصت محور داشتید تا با همبستگی محتواهای تولید شده در صنعت نمایش خانگی و صداوسیما قدم مؤثری به سود مردم ایران برداریم.
به گزارش ایسنا، در متن این بیانیه آمده است:
«جناب آقای جبلی! از عمر تولیدات پلتفرمهای نمایش خانگی کمتر از چهار سال میگذرد و بعضاً کاستیهایی در کم و کیف تولیدات وجود داشته که بهمرور اگر با تماشای بیواسطه و بهدوراز گزارشات غیرمنصفانه و سکانسهای به هم دوخته شده مورد ارزیابی قرار بگیرد، شاهد افزایش جدی کیفی و فرهنگی تولیدات در سالهای اخیر خواهید بود؛ ولکن استفاده از الفاظ «هیچکدام، بههیچوجه» که مطلق و عاماند آیا در خصوص تولیدات صداوسیما با بیش از 40 سال تجربه و سعی و خطا قابل دفاع و بیان است؟
جناب آقای جبلی! وقتی به لفظ مستهجن در بخش دیگری از سخنانتان اشاره میفرمایید به نظر میرسد بین تعریف شما از مستهجن و نه صریح قانون تفاوت بسیار است. بر اساس تبصره ۴ ماده ۱۴ قانون جرائم رایانهای «محتوای مستهجن» چنین معنایی دارد: «محتویات مستهجن به تصویر، صوت یا متن واقعی یا غیرواقعی یا متنی اطلاق میشود که بیانگر برهنگی کامل زن یا مرد یا اندام تناسلی یا آمیزش یا عمل جنسی انسان است.» ...
شما در بخشی دیگر از این پرسش و پاسخ گفتید: «ما نه خودمان را رقیب پلتفرمها میدانیم نه دشمن. پلتفرمها رفیق ما هستند. امیدوارم از ظرفیت پلتفرمها برای ارتقای صداوسیما هم استفاده کنیم.»
جناب آقای جبلی، از لوازم رفاقت و همدلی، گفتوشنود بیواسطه است نه از طریق تریبون گردهمایی دانشجویی بااینهمه حواشی و ابهام! ایکاش با مدیران پلتفرمهای شبکه نمایش خانگی، تولیدکنندگان و کارگردانان، دستاندرکار تولیدات جلسهای برگزار میشد یا در راه فعالیت این مجموعههای خصوصی و بینیاز به بیتالمال، سنگاندازی نمیشد و از همه مهمتر به همه هنرمندان، تولیدکنندگان و اهالی فرهنگ و هنر اینچنین نمیتاختید و همه آثار آنها را غیرقابل پخش نمیدانستید.
شما بابیان این دیدگاه، ۱۲ هزار هنرمند شاغل در این صنعت و چندین میلیون مخاطب فهیم و خانوادهدوست نمایش خانگی را نادیده گرفتید و اظهاراتی داشتید که همانا ریشه گسست سالیان اخیر بین هنرمندان و رسانه ملی بوده است که هرروز شاهد جدایی هنرمندان بیشتری از رسانه ملی هستیم که برای ما نیز بهعنوان مخاطب این رسانه و یک ایرانی ناگوار و ناخوشایند است.
جناب جبلی! ایکاش بهجای نگاه سلبی و تهدید محور، نگاهی فرصت محور داشتید تا با همبستگی محتواهای تولیدشده در صنعت نمایش خانگی و رسانه ملی قدم مؤثری به سود مردم ایران برداریم.جناب آقای جبلی شما با شعار تحول به صداوسیما پای گذاشتهاید و این تحول باید در اندیشه و رویکردهای شما متناسب با جهان واقعی تصویری مردم کشور عزیزمان متبلور باشد تا آب در هاون نکوبیم و قدمی در جهت پیشبرد فرهنگی کشور برداریم.»
پرویز پرستویی: ظاهراً از شما هم آبی گرم نمیشود!
به گزارش ایسنا، پرویز پرستویی در یادداشتی خطاب به رئیس صداوسیما به اظهارات وی در جمع دانشجویان شریف واکنش نشان داد و نوشت:
«جناب آقای جبلی؛ بنده بهعنوان یک شهروند عملکرد شما را بهعنوان مسئول صداوسیما دنبال کردم و میکنم. یادم نمیرود از همان ابتدا در فرودگاه اهواز در حضور چند جانباز قول دادید و فرمودید که آقای عادل فردوسیپور مشکلی برای بازگشت به صداوسیما نخواهد داشت که تاکنون این مشکل حل نشده است. دو سه روز است که این سخنرانی شما را در یک جمع دانشجویی مدام میبینم و به صحبتهای شما فکر میکنم که با قاطعیت میفرمایید که این سریالهای نمایش خانگی را نمیشود با خانواده دید! در حیرتم! اقلاً مشخصاً نام ببرید که ما هم بدانیم منظور شما کدام نمایش خانگی است که نمیشود با خانواده دید؟
بنده هم بعضی از سریالهای نمایش خانگی را دوست ندارم، ولی یک استثنا هم قائل شوید. مثلاً فصل یک «شهرزاد»، «خاتون»، «میخواهم زنده بمانم» و ... و یا سریال «هم گناه» که بنده سهم کوچکی در آن داشتم و یکی از پرمخاطبترینهای نمایش خانگی بود هم مستهجن است؟
آیا فکر نمیکنید از زمانی که تولیدات نمایش خانگی راه افتاده موجب شده که مردم دیگر سریالهای ترکیهای شبکه جم را نمیبینند؟ به نظرم این کملطفی است؛ چراکه در حال حاضر خیلی از نمایشهای خانگی جور خیلی از تولیدات صداوسیما را میکشد.
شما یکی از کارهای مهمی که انجام دادهاید، این بود که فیلم «مارمولک» را که تقریباً همه ملت ایران طبق گفتههای خودشان چندین و چند بار دیدهاند را بعد از ۲۰ سال نشان دادید، با سانسور! که اگر نشان نمیدادید بهتر بود!
آیا فکر نمیکنید که چرا تولیدات سیما افت کرده است؟
آیا فکر نمیکنید از زمانی که تلویزیون جناحی شده دیگر مخاطب خود را ازدستداده است؟
آیا فکر نمیکنید چرا خیلی از هنرمندان دیگر رغبت فعالیت در تلویزیون را ندارند؟
نگاهی به تولیدات دهه ۶۰، ۷۰ و ۸۰ بیندازید که چه کارهای درخشانی تولید میشد! حداقل شما بهعنوان مسئول جدید کاری کنید که هنرمندان به تلویزیون برگردند و پلی باشند بین صداوسیما با مردم! کاری نکنید که کمکم آن دسته از هنرمندانی هم که در حال حاضر در تلویزیون فعال هستند نیز به نمایش خانگی روی آورند.
امیدوارم حداقل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز نمایشهای خانگی را به عهده بگیرد، چراکه متأسفانه ظاهراً از شما هم بهعنوان مسئول جدید آبی گرم نخواهد شد.»