بیانیه آمریکا و سه کشور اروپایی درباره ایران
وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که وزرای خارجه این کشور و سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان اظهار داشتند که راهکار دیپلماتیک در قبال ایران بهترین نتیجه است.
در این بیانیه آمده است که آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا با ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه، لیز تراس وزیر خارجه انگلیس و آنالنا بائر بوک وزیر خارجه آلمان در بروکسل دیدار کرد و در خصوص عزم مشترک ما برای اطمینان از اینکه ایران هرگز به سلاح هسته ای دست پیدا نمیکند، گفت وگو کردند.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: آنها توافق کردند که راه حل دیپلماتیک که بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام را تضمین کند، بهترین نتیجه است.
آنها همچنین در تداوم سیاستهای هراس افکنی غرب برای فشار بر ایران در میز مذاکره خاطرنشان کردند که آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در صورت لزوم برای سناریوهای دیگر آماده هستند.
بلینکن پیش از این دیدار در گفت وگو با شبکه خبری ان بی سی آمریکا در تداوم جنگ روانی غرب برای فشار بر ایران در میز مذاکره مدعی شد: با وجود تمام تلاشهایی که برای دستیابی به توافق انجام دادهایم و با وجود این امر که این توافق برای امنیت ما بهتر خواهد بود، من چندان به دستیابی به این توافق خوشبین نیستم. ما به این مرحله (دستیابی به توافق) نرسیده ایم. باید ببینیم می توانیم به یک توافق دست یابیم یا خیر.
درخواست وزارت خارجه آمریکا به کنگره برای فروش اف-16 به ترکیه
وزارت امور خارجه آمریکا در نامهای به کنگره اعلام کرد که رویکرد مثبتی نسبت به فروش F-16 به ترکیه دارد و تاکید کرد که برای ایالات متحده در روابط دوجانبه، منافع مهمی وجود دارد که توسط روابط تجاری در حوزه دفاعی حمایت میشود .
در این نامه آمده است که ترکیه به عنوان دومین ارتش بزرگ ناتو، همراه با متحدان خود در ناتو در مناطق جغرافیایی مختلف فعالیت میکند.حمایت ترکیه از تمامیت ارضی اوکراین و روابط دفاعی و همکاریاش یک عامل بازدارنده مهم در برابر عناصر مضر در منطقه است.
در ادامه این نامه با یادآوری اینکه خرید اس-400 ترکیه از روسیه به روابط دوجانبه لطمه زد و به همین دلیل تحریم هایی علیه آنکارا اعمال شد، گفته شد که ترکیه با این تحریمها بهای قابل توجهی را پرداخته است.
در این نامه که از اظهارات مستقیم درباره فروش F-16 به ترکیه اجتناب شده، تاکید شده است که با این حال، دولت بر این باور است که منافع قانع کننده ای در یکپارچگی و ظرفیت بلندمدت ائتلاف ناتو و همچنین در امنیت ملی، روابط اقتصادی و تجاری بین ایالات متحده و ترکیه وجود دارد.دولت واشنگتن به فروش مورد بحث نگاه مثبتی داشته است.
در این نامه آمده است که اگر وزارت خارجه آمریکا این فروش را تایید کند، این فروش منوط به تایید کنگره است.
پیشتر رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه در گفتگو تلفنی با جو بایدن، همتای آمریکایی خود با بیان اینکه انتظار دارد درخواست ترکیه برای خرید 40 فروند هواپیمای جدید از آمریکا و نوسازی جنگنده اف-16های موجود در اسرع وقت نهایی شود، گفت: زمان آن فرا رسیده است که تمامی تحریم های ناعادلانه علیه ترکیه در حوزه صنایع دفاعی لغو شود. وی همچنین تصریح کرده بود که زمان لغو تمامی تحریم های ناعادلانه علیه ترکیه در حوزه صنایع دفاعی فرا رسیده است.