افشین فراهانچی قائم مقام دبیرکل حزب اراده ملت در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره آخرین خبرها از فعالیت حزب گفت: بعد از دو شکستی که در انتخابات مجلس و شوراها متحمل شدیم و معدود کرسیهای حزبی را که در مجلس و شوراها داشتیم، از دست دادیم. لازم بود که در عملکرد کلی خویش بازنگری داشته باشیم. این موضوعات تنشهای داخلی زیادی را نیز به مجموعه تحمیل کرده بود که لازم بود در فرصت به وجود آمده مورد حلوفصل قرار گیرد؛ لذا در مردادماه سال جاری کنگره حزب برگزار شد تا مسیر آتی کار مشخص گردد.
وی افزود: در این کنگره دو برنامه متفاوت به رأی گذاشته شد و نهایتاً اکثریت اعضا حزب به برنامهای رأی دادند که بیشتر درونگرا بود و سطح فعالیت سیاسی حزب را محدود به کنشورزی خرد و کادرسازی و توانمندسازی مینمود. در این برنامه تصریح شده بود که حزب کماکان همراه با اصلاحطلبان ولی خارج از چهارچوبهای تشکیلاتی و ساختاری ایشان و بهعنوان یک حزب مستقل فعالیت خود را ادامه میدهد.این فعال سیاسی تصریح کرد: ما بر اساس این برنامه تلاش کردیم که محور فعالیتهای خود را در چند بخش متمرکز کنیم. اول اینکه به توانمندسازی نیروهای حزبی بپردازیم، دوم اینکه بخش رسانهای حزب را تقویت کنیم و سوم اینکه در راستای مطالبهگری در حوزههای مختلف گام برداریم. اکنون نیز در حال ایجاد زیرساختهای مرتبط با این سه بخش هستیم. در ماههای اخیر هم نشریه، هم انتشارات و هم سایت حزب روزهای فعالی را پشت سر میگذارند. حوزههای حزبی بادقت و نظم تشکیل میشوند و تلاش میشود که توانمندیهای اعضا به طرق مختلف افزایش یابد.وی افزود: مشکلات اصلی ما در ایران تا حدود زیادی مشخص است و ما بیشتر درگیر جنگهای فرسایشی و انرژی بر هستیم. طبعاً در شورایی با این وزن و قامت باید تدبیری برای این موضوع بشود و نهایتاً اینکه منطق حکم میکند که وقتی تصمیمی گرفته میشود تا زمانی که این تصمیم لغو نشده است همه به آن پایبند باشند و در راستای به ثمر نشاندن آن تلاش کنند. در بسیاری از مواقع ما میبینیم که مصوبات شوراهایی نظیر شورای هماهنگی هنوز جوهرش خشک نشده است، مورد مناقشه قرار میگیرند و هر کس ساز خود را میزند. نمونه این امر را در انتخابات ریاستجمهوری امسال شاهد بودیم و در عمل دیدیم که این شورا نتوانست از تصمیم جمعی اولیه خویش صیانت کند و منجر به ایجاد تفرقه در اردوگاه اصلاحطلبان شد. حضور شخصیتهای نسبتاً کاریزماتیک نظیر جناب نبوی در صدر این شورا نیز نتوانست ضعف ساختاری این شورا را در آن مقطع حل کند.
فراهانچی درباره تغییرو تحولات سال آینده کشور هم گفت:هم بنده و هم مجموعه ما تحلیل مشخصی از وقایع داریم که به ما به طور نسبی قدرت پیشبینی وقایع را در سال آتی میدهد. مشکل اینجاست که قدرت تأثیرگذاری برای تغییر آن بخشهایی که گمان میکنیم بر خلاف قواعد مردمسالاری و منافع ملی است، نداریم بااینحال اگر اجازه دهید من فقط به حوزه احزاب بسنده کنم. وی افزود: طبق تحلیل موجود حاکمیت و دولت و بطور ویژه وزارت کشور برنامهای برای تقویت نقش احزاب در فرایندهای تصمیمگیری ندارند و کماکان به زینت المجلس بودن احزاب بسنده میشود. نه تغییر قوانین انتخاباتی در دستور کار است و نه سازوکاری قرار است طراحی شود تا احزاب بتوانند کارکردهای خود را بطور سالم پیگیری کنند از طرفی فضای کار برای فعالین حزبی دشوارتر نیز خواهد شد. حزب یا بر بستر مطالبات صنفی طبقات مزدبگیر شکل میگیرد یا بر بستر اندیشهورزی طبقات متوسط. طبقه متوسط ما که روزبهروز ضعیفتر میشود پس این بستر منتفی است و در مورد مطالبات صنفی طبقات مزدبگیر نیز به دلایل مختلف بهشدت از نزدیک شدن به احزاب به علت تبعات امنیتی که دارد احتراز میشود؛ لذا من در کوتاهمدت فضای مناسبی را برای کار حزبی متصور نیستم.