عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: در حال حاضر اکثر شرکتهای شهرداری تهران زیان ده هستند و در شهرداری تهران نیز میدانند که اگر کمکهای شهرداری نباشد، این شرکتها اصلاً امکان حیات ندارند.
ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت مالی غیر شفاف سازمانها و شرکتهای تابعه و نظارت بر اقدامات آنها توسط شورای شهر تهران گفت: سازمانها و شرکتهای شهرداری دو دسته هستند. یک دسته سازمانها و شرکتهای بزرگی هستند که مأموریتهای شهرداری را انجام میدهند، مانند سازمان مدیریت پسماند، شهروند، اتوبوسرانی و شرکت متروکه حجم کار و فعالیت آنها بزرگ است و اگر نباشند شهرداری با قواره فعلی و محدودیتهایی که فعلاً دارد نمیتواند از پس مأموریتهای خود بربیاید.
امانی بابیان اینکه برخی از این شرکتها و سازمانها به مرور از فلسفه اصلی خود دور شدند، گفت: این فلسفه تشکیل سازمانها و شرکتها است اما در عمل و بهمرورزمان برخی از این شرکتها و سازمانهای شهرداری از هدف اصلی خود دور ماندند. به همین دلیل دچار کارکردهای غلط شدند و بعضاً شفاف عمل نمیکنند و این ایراد وارد است.
عضو شورای شهر تهران تأکید کرد: اما اصل وجود سازمانها و شرکتهایی که مأموریتهای شهرداری را انجام میدهند ضروری و لازم است و اگر نباشند شهرداری در انجام مأموریت خود دچار مشکل میشود و قانونگذار به درستی این کار را کرده است.
او بابیان اینکه ضرورتی به ادامه برخی شرکتهای نسل دوم شهرداری نیست، گفت: شرکتهایی راداریم به ویژه شرکتهای نسل دوم که ضرورتی به ادامه کار آنها در شهرداری وجود ندارد و میشود آنها را ادغام و منحل کرد و ضرورتی بر ادامه کار آنها در شهرداری نیست. امانی اضافه کرد: به ویژه شرکتهایی که خودشان کار نمیکنند، بلکه پروژه را میگیرند و به پیمانکاران بخش خصوصی واگذار میکنند و از این میان درصد بالاسری از شهرداری دریافت میکنند و به شکل پیمانکار شهرداری درمیآیند. امانی در پاسخ به این سؤال که پیشنهادهایی در دورههای گذشته مدیریت شهری نیز مطرح شد، اما مقاومتهایی از سوی شرکتها وجود دارد گفت: قطعاً مقاومت وجود دارد، هم از طرف شهرداری و هم از طرف مجموعههایی که این شرکتها رادارند اما به عنوان نماینده مردم موظف هستیم ایدههایی که به نفع شهر و شهرداری است را دنبال کنیم و اگر به سرانجام برسد، ابهاماتی که در دو سه دهه اخیر به این شرکتها وارد است برطرف خواهد شد. او درباره ثبت نشدن اطلاعات سازمانها و شرکتها در سامانه ثبت اطلاعات گفت: این کار باید انجام شود و یکی از الزامات بودجه سال آینده است و معاونت مالی نیز اصرار دارد همهی سازمانها و شرکتهای شهرداری به واحد مالی و فاینانس شهرداری وصل شوند ما نیز اصرار داریم که همهی آنها به سامانه شفافیت وصل شوند و عملکرد آنها اعم از مالی و غیرمالی در سامانه شفاف در دسترس باشد. امانی در واکنش به اینکه سامانه شفافیت هنوز با گذشت بیش از ۶ ماه از فعالیت شورای ششم هنوز در حد عملکرد قبلی خود هم نیست گفت: متأسفانه بهروزرسانی نشده و من و اعضای شورای شهر به این مسئله انتقاد داریم و پیگیر هستیم که این کار انجام شود.