رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: در کنار مهاجرت نخبگان علمی و دانشگاهی، بسیاری از کارآفرینان و سرمایهگذاران از اصلاح شرایط ناامید شده و در حال مهاجرت هستند.
به گزارش خبر آنلاین، مسعود خوانساری دیروز در ششمین دوره از مراسم اعطای نشان امین الضرب اظهار کرد: طی ۶ سال گذشته در ضمن برگزاری مراسم امین الضرب و انتخاب کارآفرینان برتر کشور، رصد کاملی از فضای کسبوکار کشور صورت پذیرفته و متأسفانه اعلام میکنم هر سال دریغ از پارسال؛ یعنی طی این مدت نهتنها موانع برداشته نشده بلکه دستاندازیهای جدیدی هم گذاشتهشده و جاده سنگلاخ کارآفرینی ناهموارتر از گذشته شده است.
فضای نامساعد کسبوکار
رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: در اینجا باید به مؤلفههای روشنی ازجمله تحریم، سیاست داخلی، خودتحریمی ها، رشد نرخ تورم، افزایش حجم نقدینگی، سیلاب کسری بودجه دولتی و بیانضباطی مالی و در یککلام فضای نامساعد کسبوکار اشاره کرد. هر کدام از این موارد چنان قدرتی دارد که یک اقتصاد سالم و پویا را زمینگیر کند. البته از همه این موارد مهمتر حکمرانی نامطلوب، شرایط را سختتر کرده است.
وی ادامه داد: اشاره به این موارد سیاه نمایی نیست و از زبان بیگانه هم مطرح نمیشود بلکه از سوی کسانی است که در این کشور ماندهاند و همچنان به تولید ادامه میدهند؛ آنها امروز از حاکمیت تقاضای بازگشت به حکمرانی صحیح و در تراز کشورهای توسعهیافته رادارند. خوانساری گفت: چطور کشورهایی همچون چین، مالزی، سنگاپور و ترکیه از مهلکه فقر و تباهی نجات یافتند و به دل توسعه قدم گذاشتند؟ آیا دسترسی به این شرایط برای کشور ما ناممکن است؟ راه چاره برای گذر از این شرایط برنامهریزی صحیح و عمل به حکمرانی صحیح است.
هشدار نسبت به شکلگیری موج مهاجرت کارآفرینان از کشور
وی افزود: دستیابی به توافق یا عدم آن، برخور سلیقهای در وزارتخانهها، ناسازگاریهای سازمانی به خصوص در گمرک، تأمین اجتماعی، مالیات، بانکها و …، قیمتگذاریهای دستوری و پافشاری بر اقتصاد دولتی و عدم واگذاری کارها به بخش خصوصی از نمونه مسائلی است که یک کارآفرین ایرانی باید به جنگ آنها برود. رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: در کنار مهاجرت نخبگان علمی و دانشگاهی، بسیاری از کارآفرینان و سرمایهگذاران از اصلاح شرایط ناامید شدهاند و نگرانکنندهتر اینکه این اتفاق در نسلهای جوان کارآفرینی و استارتاپی به سرعت رو به افزایش است. از مدیران برتر استارتاپ ایرانی سؤال کنید که چند نفر از نیروهایشان را در ماههای گذشته به دلیل مهاجرت از دست دادهاند تا به عمق ماجرا پی ببرید. وی گفت: کوچ جوانان باید یک تلنگر بر ای مسئولان باشد نه اینکه در پی پوشاندن این واقعیت تلخ در پستوی انکار و سادهانگاری باشند؛ مسئولان باید به دنبال ریشهیابی و برطرف کردن موانع باشند. خوانساری افزود: امروز به جای مانع زدایی هرروز شاهد مانعتراشی هستیم و سیاستگذار به جای تسهیل کار با برقراری دستورالعملها و قوانین متناقض مسیر را سختتر میکند. در این شرایط جوان کارآفرین با مشوقهای کشورهای دیگر مواجه میشود و برای ساختن آینده خود در کشوری دیگر برنامهریزی میکند. رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: نظرسنجی انجامشده از سوی مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد که مهمترین نارضایتی فعالان اقتصادی عمل نکردن مسئولان به وعدههایشان است، آن هم به این صورت که نهتنها به این وعدهها عمل نشده بلکه برخلاف وعدهها نیز عمل شده و شرایط را سختتر کرده است.