لوگو
1404 سه‌شنبه 23 ارديبهشت
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1400/06/15 - شماره 1645
نسخه چاپی

خبرنامه

تکلیف جاماندگان سهام عدالت روشن شد
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از موافقت اولیه رئیس‌جمهوری برای اختصاص سهام به‌جاماندگان سهام عدالت تا پایان سال خبر داد. به نقل از اقتصاد آنلاین، محمدرضا پور ابراهیمی، از موافقت اولیه رئیس‌جمهور و ارجاع موضوع به سازمان برنامه و بودجه جهت اختصاص سهام برای جاماندگان سهام عدالت تا پایان سال خبر داد. سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی نیز در چند روز اخیر بابیان اینکه دولت اکنون باید تکلیف ۱.۸ میلیون دارنده کارت سهام عدالت به عنوان جامانده را مشخص کند، گفت:‌ البته حدود ۱۶ میلیون نفر دیگر هم از ۶ دهک کم‌درآمد، سهام عدالت نگرفته‌اند. اکبر حیدری در مورد تعیین تکلیف ۱.۸ میلیون نفر از جاماندگان سهام عدالت که همه مراحل ثبت و شناسایی را انجام داده و حتی کارت پرس شده سهام عدالت در دست دارند، اما به عنوان سهامدار عدالت شناخته نمی‌شوند، به فارس افزود: حداقل جاماندگان سهام عدالت ۱.۸ میلیون نفر هستند که با توجه به رویکرد دولت قبلی این افراد به صورت غیرقانونی از شمول سهامداران عدالت خارج شدند، درحالی‌که همه مراحل ارسال دعوت‌نامه، شناسایی، ثبت‌نام و کارت مهر و موم شده سهام عدالت را در اختیار داشتند و درواقع حقوق مکتسبه آنها باید معادل سایر دارندگان سهام عدالت باشد، اما دولت قبلی آنها را از لیست سهامداران خارج کرد و مدعی شد، سامانه سازمان خصوصی‌سازی آنها را به عنوان سهامدار نمی‌شناسد.

جاماندگان چه کسانی هستند؟
وی اضافه کرد: به نظر من جاماندگان سهام عدالت دو دسته هستند؛ یک دسته کسانی که دعوت‌نامه سهام عدالت گرفته و مراحل نهایی را مانند سایر سهامداران طی کرده و کارت پرس شده سهام عدالت هم دارند و حق آنها معادل سایر سهامداران عدالت باید پرداخت شود که در این زمینه به قولی گفته می‌شود ۱.۸ میلیون نفر جامانده‌اند و به قول دیگری ۴ میلیون نفر جامانده هستند. دسته دوم کسانی از ۶ دهک کم‌درآمد جامعه هستند که به هر دلیل در فرآیند شناسایی و پرداخت سهام عدالت قرار نگرفتند و اگر دولت بخواهد سهام جدیدی اختصاص دهد، باید به آنها توجه کند که این تعداد حدوداً ۲۰ میلیون نفر هستند که احتمال دارد ۴ میلیون از آنها کسانی باشند که کارت سهام عدالت دارند بنابراین حداقل ۱۶ میلیون نفر هستند که مستحق گرفتن سهام عدالت بوده، اما تاکنون سهامی دریافت نکردند. سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی بیان کرد: بر اساس طرحی که در مجلس کنونی در دست بررسی است و در کمیسیون اقتصادی مجلس هم به تصویب رسیده و اکنون در نوبت بررسی در صحن مجلس قرار دارد باید به‌جاماندگان سهام عدالت، سهام دولتی اختصاص یابد در مورد گروه اول یعنی ۱.۸ میلیون دارنده کارت سهام عدالت باید مانند سایر سهامداران عدالت پرداخت شود، چون دولت قبلی به صورت غیرقانونی سهام این افراد را به نفع خود مصادره کرد. حیدری گفت:‌ از طرفی از سهام عدالت دارندگان سهام بیش از ۴۷ درصد از ارزش اسمی یک‌میلیون تومانی به بهانه اینکه اقساط ۱۰ ساله از محل سود شرکت‌ها به حد ۵۳۲ هزار تومان دریافت شده است. بنابراین دولت بقیه این سهام یعنی ۴۷ درصد ارزش اسمی را برگرداند و درحالی‌که آن ۴۷ درصد سهام عدالت هم مال سهامداران بود.

برخورد دو سیگنال متناقض به بازار ارز
اگرچه رئیسی اعلام کرد که در مذاکرات به دنبال رفع تحریم‌ها هستیم، اما با انتشار گزارش بلومبرگ مبنی بر عدم دریافت نشانه‌ای دال بر آمادگی ایران برای از سرگیری مذاکرات، دیروز قیمت دلار در واکنش به این خبر با اندکی افزایش به ۲۷۲۵۰ تومان رسید. روز گذشته با اعلام خبر بازگشایی بازار ارز کابل و همچنین افزایش احتیاط معامله‌گران در خرید ارز به دلیل نگرانی از تداوم روند نزولی بازار، قیمت دلار به ۲۷۰۳۰ تومان کاهش یافت. همچنین در پی اعلام خبر آغاز به کار بازار ارز کابل توسط سخنگوی طالبان، وسترن یونیون به عنوان بزرگ‌ترین شرکت انتقال و حواله پول در جهان اعلام کرد که ارائه خدمات به افغانستان را از سر گرفته است؛ علاوه بر تأثیر جو روانی این خبر که باعث عقب‌نشینی دلار تا ۲۷۰۵۰ تومان شد، فعالان بازار ارز اظهار داشتند که با آرام شدن بازار افغانستان، روند کاهشی قیمت دلار داخلی هم ادامه‌دار خواهد بود.رئیسی در گفت‌وگو تلویزیونی صراحتاً اعلام کرد که مذاکره در دستور کار دولت سیزدهم قرار دارد و در مذاکره به دنبال رفع تحریم‌ها خواهیم بود؛ البته پیش از این وزیر خارجه کشور اظهار کرده بود که تا استقرار دولت و برنامه‌ریزی درباره برجام دو تا سه ماه طول خواهد کشید. این در حالی است که روز گذشته خبرگزاری بلومبرگ هم از احتمال از سرگیری مذاکرات احیای برجام در حاشیه اجلاس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ۳۰ شهریورماه خبر داده است؛ به‌رغم متفاوت بودن زمان اعلام شده برای دور بعدی مذاکرات، انتظار می‌رفت که دلار در واکنش به این اخبار وارد کانال ۲۶ هزار تومان شود اما بخش دیگری از گزارش این رسانه که گفته آمریکا تاکنون نشانه‌ای دال بر آمادگی ایران برای از سرگیری مذاکرات دریافت نکرده، نظر معامله‌گران افزایشی را به خود جلب کرد.بر اساس همین جو افزایشی، دلار معاملات دیروز را با قیمت ۲۷۲۵۰ تومان شروع کرد و تا میانه روز در محدوده ۲۷۱۰۰ تا ۲۷۲۵۰ تومان باقی ماند؛ حالا با نوسان این ارز در قیمتی بالاتر از مرز مقاومتی، احتمال تحریک خریداران و رشد قیمت دلار وجود دارد، اما بازگشت دلار به مرز ۲۷ هزار تومان با توقف خرید‌ها همراه خواهد شد.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • استفاده پرمصرف‌ها از یارانه برق نصف شد
  • ایران ششمین کشور با مصرف انرژی بالا
  • منابع بانکی کشور باید با نظارت دقیق به سمت تولید برود نه سوداگری
  • نوسان قیمت دلار و سکه
  • خبرنامه
  • خبرنامه
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.