معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور با تأکید بر اینکه بهطور متوسط هر 10 درصد کاهش آب آبیاری باعث کاهش محصول خرما به مقدار 6-10 درصد میشود، اظهار کرد: کمآبی و شوری آب موجب شده که پاجوشهای نخیلات خرمای کشتشده از بین بروند و خسارتی معادل چند صد میلیارد ریال به نخل داران آبادانی و خرمشهری وارد. مسعود لطیفیان در گفتوگو با ایلنا بابیان اینکه خشکسالی و افزایش تنشهای آبیاری ضربات جبرانناپذیری به نخلسانها و اکوسیستم مناطق خرماخیز وارد کرده است، گفت: تنشهای آبیاری و شوری خاک بهخصوص در نواحی کشت دیم این محصول باعث افزایش روند رشد بیابانها خواهد شد. وی یادآور شد: بهطور متوسط هر 10 درصد کاهش آب آبیاری باعث کاهش محصول خرما به مقدار 6-10 درصد میشود و همین مقـدار کــاهش آب آبیاری بهطور متوسط، باعث افزایش شوری خاک به مقدار 68/17-23 برابر خواهد شده و این مقدار افزایش شوری خاک بهرغم تحمل بالای نخل خرما موجب کاهش بیشتر محصول میشود. لطیفیان معتقد است؛ خشکسالی بهعنوان عاملی مؤثر بر کاهش کمیت و کیفیت تولید خرما در استان خوزستان به شمار میآید که در این خصوص به نخلستانهای شهرستانهای آبادان و خرمشهر خسارات سنگینی واردشده و میشود، ضمن اینکه این عامل عرصه تولید و صادرات خرمای استان را نیز تهدید میکند. وی ادامه داد: شوری آب و کمآبی موجب شده که پاجوشهای نخیلات خرمای کشتشده از بین برود و خسارتی معادل چند صد میلیارد ریال به نخل داران آبادانی و خرمشهری وارد شود.