سردار قنبری، رئیس پلیس آگاهی ناجا معتقد است که تعداد قتلهای خانوادگی زیاد نیست ولی این پروندههای جنایی به دلیل مشهور نبودن قربانیان در سکوت خبری میمانند، گفت: یکی از این پروندهها چندی پیش، دریکی از استانها، فردی دختر 7 ساله خود را با ساتور به 40 قسمت تقسیم کرده بود درحالیکه بازتاب رسانهای نداشت؛ گویی اخبار مربوط به پروندههایی جنایی تهران نسبت به سایر استانها بازتاب گستردهتری دارد!
قاتل شگرد پیچیدهای را انتخاب کرده
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا بعدازاینکه مفقودی داماد به پلیس گزارش میشود و بعد از چند روز ادعا میشود داماد به خارج از کشور رفته است پلیس تحقیقات بیشتری برای صحتوسقم ماجرا انجام نداده است، گفت: در بحث مفقودی داماد خانواده پرونده تشکیلشده بود اما خانواده به آن صورت پیگیر نبودند. نمیشود هر موضوع مفقودی را به قتل تعمیم داد و در تشکیل پروندههای مربوط به قتل در پی مفقودی، وجود شاکی مهم است. باید دلایلی وجود داشته باشد، فردی مثلاً مفقودشده و در پروندهاش همه اقداماتی که پلیس باید انجام دهد، صورت گرفته ... در رابطه با دلایل و مدارک کافی برای اینکه اثبات شود در آن زمان داماد خانواده به قتل رسیده به دست نیامده و بافاش شدن راز این جنایات فجیع مشخص است که قاتل شگرد پیچیدهای را انتخاب کرده و حتی نزدیکترین افراد پدر «بابک» هم کوچکترین شکی به این فرد مبنی بر اینکه شاید داماد خانواده به قتل رسیده باشد، نداشتهاند! درهرصورت دلایل و مدارکی در زمان مذکور مبنی بر قتل به دست نیامده است. سردار قنبری یادآور شد: هرچند در زمان اعلام مفقودی داماد خانواده این اظهارات هم مبنی بر اینکه دامادشان با ماشین مسافر قاچاق به یکی از مرزها برده است، مطرحشده است... اما باید تمام اعترافات آنها «صحت سنجی» شود، چراکه داماد، خواهرزاده آقای قاتل است و در حال حاضر فقط مادرش در قید حیات است و باید تمامی ابعاد ماجرا بررسی شود. رئیس پلیس آگاهی ناجا یادآور شد: قاتل به علت یک سری موضوعاتی که وجود دارد و بنا به دلایلی که از منظر جرمشناسی، جامعهشناختی و روانشناختی ... قابلبررسی است، قتل را فجیع انجام داده است و ازلحاظ حقوقی جنایت بر «میت» هم کرده است؛ بعد از کشتن مقتول، یک جرم جداگانه انجام داده است. ما در پرونده قتل «بابک خرمدین» میبینیم که قاتل جرمهای مکرر انجام داده است و خودش صراحتاً به این موضوع اذعان داشته است.
آیا پدر و مادر «بابک خرمدین» اعتراف
به قتل کردند؟
وی در پاسخ به این سؤال که آیا پس از ورود پلیس به ماجرا قاتلان اعتراف به قتل «بابک خرمدین » کردند؟ پاسخ داد: خیر! در ابتدا خانواده مقتول اعلام کردند از مقتول خبر ندارند، قاتلان در مواجهه اولیه با پلیس منکر قتل شدند و از قضیه اظهار بیاطلاعی کردند و پسازاینکه پلیس تشخیص داد که «بابک » در داخل خانه به قتل رسیده است و پدر و مادرش وقتی با دلایل پلیس مبنی بر قتل مواجه شدند لب به اعتراف گشودند. درواقع، پدر و مادر مرحوم «بابک خرمدین » در مواجهه با دلایل پلیس اقرار به قتل کردند. رئیس پلیس آگاهی ناجا با اشاره به گفتوگوی مستقیم با قاتلان این پرونده در پاسخ به این سؤال که به نظر شما ریشه این اتفاق چیست؟ گفت: ابعاد مختلفی دارد؛ گروهی متشکل از روانشناس، جامعهشناس و جرمشناس در حال بررسی هستند و منتظر اعلام نتیجه کارشناسان امر هستیم. وی بابیان اینکه «اکبر خرمدین» انگیزههای مختلفی را برای سه قتل عنوان میکند، مطرح کرد: با تکمیل شدن تحقیقات، ریشههای وقوع این جنایت مشخص و روشن میشود.
توهم پدرو مادر
سردار قنبری بابیان اینکه قتل باانگیزههای مختلفی صورت میگیرد، بیان کرد: پدر «بابک» هنوز اعتقاد دارد اگر زمان به عقب برگردد، باز همین جنایت را تکرار میکرد یعنی بهقدری خودش را ازنظر روانی اشباع کرده که اقدامات خود را توجیه میکند که این موضوع از دیدگاه روانشناختی قابلبررسی است. وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا همسر قاتل تحتفشار از طرف فرد قاتل دست به این جنایات زده است یا خیر؟ گفت: مادر خانواده در اعترافات خود به مشارکت بر قتل اقرار کرده است. بههرحال به نظر میرسد مادر خانواده در تمام مراحل زندگی تابع همسر خود بوده و از وی اطاعت میکرده است.