علی لاریجانی بار دیگر با ارسال نامهای خواستار اعلام دلایل رد صلاحیت خود در انتخابات ریاست جمهوری شد. وی مشاور راهبردی رهبر معظم انقلاب و داوطلب رد صلاحیت شده سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری در نامهای خطاب به اعضای شورای نگهبان بار دیگر خواستار انتشار اعلام دلایل رد صلاحیت خود شد. وی در این نامه به سخنان مقام معظم رهبری در سال ۸۲ اشاره کرد و یادآور شد که رهبری فرمودند: «آنوقت که صالح بود، حالا صلاحیتش را استحصاب کنید.» گفتنی است که شورای نگهبان با استفاده از نظریه استصوابی از مجلس چهارم تاکنون بسیاری از افراد شایسته، خدوم و انقلابی را رد صلاحیت کرده و دلایل آن را اعلام نکرده است. این بار که نوبت به رد صلاحیت لاریجانی رسیده او تاکنون دو بار از شورای نگهبان خواسته دلایل رد صلاحیتش را اعلام کند. درخواستی که شورای نگهبان تاکنون به آن پاسخ نداده است. متن نامه وی به شرح زیر است:
«شورای محترم نگهبان احتراماً به استحضار میرساند
۱-بند (۱۱-۲) سیاستهای کلی ابلاغی رهبری معظم در باب انتخابات، صراحت دارد که شورای نگهبان موظف به «پاسخگویی مکتوب در خصوص دلایل ابطال انتخابات و رد صلاحیت داوطلبان در صورت درخواست آنان» است. لذا روابط روشنی (فوقالذکر) در این امر وجود دارد و عبارت «عدم پیشبینی حکمی در قانون انتخابات» بهانه و آدرس غلط است.
۲-سیاست کلی صراحت بر اعلام کتبی دلایل رد صلاحیت توسط شورا دارد و ضرورتی بر حضور کاندیدا، دیده نشده است. آن زمانی که لازم بود شورای محترم نگهبان برای کشف صحتوسقم گزارشهای کذب، از کاندیدها دعوت نماید، دعوتی صورت نداد.
۳- با توجه به عدم دریافت دلایل رد صلاحیت اینجانب، مجدداً این درخواست را اعلام میکنم. اما چرا بر این امر اصرار دارم؟ در تاریخ ۱۳۸۲/۱۰/۲۴ رهبری معظم در دیدار با اعضای شورای نگهبان در مورد احراز مجدد صلاحیت حتی نمایندگان مجلس فرمودند «آنوقت که صالح بود، حالا صلاحیتش را استصحاب کنید. اگر خلافش ثابت نشده این احراز استصحاب است و هیچ لزومی ندارد که انسان بخواهد از طریق دیگری این صلاحیت را احراز کند.»
صلاحیت اینجانب یکبار برای ریاست جمهوری و چند بار برای مجلس مورد تائید شورای نگهبان واقع گردیده است، آیا اینجا جای استصحاب نبود، مگر اینکه با این بیان رهبری معظم، شورای محترم، استنادات قوی داشته که بیان رهبری را در استصحاب را کنار گذاشتهاند. یعنی عملاً به رد صلاحیت اینجانب رسیدند، لذا انتظار طبیعی است که بنده اسناد و مدارک کافی و قابلاعتماد شورا را جدیتر مطالبه نمایم.
۴- در سالهای قبل، بارها مناقشات جدی با آن شورا-البته از سر دلسوزی برای احقاق حقوق مردم در مورد رد صلاحیت نمایندگان مجلس داشتهام گاه مؤثر واقع میشد و گاه هیچ تأثیری در آرای شورا نداشت.
امید است با اجرای سیاستهای کلی انتخابات و اینگونه مطالبات مردم حقگرایی دستگاههای حکومتی را بهتر از گذشته حس کرده و در انتخابات مشارکت پرشورتری داشته باشند.