لوگو
1404 پنج‌شنبه 23 بهمن
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1404/10/08 - شماره 2662
نسخه چاپی

راهکار کنترل قیمت ها

به قلم سردبیر
بازار در هفته‌های اخیر شاهد جهش بی‌سابقه قیمت دلار طلا و کالاها بوده است. این افزایش قیمت ها باعث نگرانی مردم شده و همه را سردرگم کرده است و می پرسند دلیل این تغییرات چیست؟ آیا تنش‌های بین‌المللی عامل است یا تصمیمات اقتصادی یا بودجه انقباضی سال آینده؟
بررسی‌ها نشان می‌دهد ریشه گرانی اقتصادی است و بودجه سال آینده که با رویکرد انقباضی بسته شده در آن نقش داشته است. کاهش هزینه‌ها و محدود شدن نقدینگی با هدف کنترل تورم سیاست دولت است.
 وقتی مردم دریافتند که درآمدهای نفتی کشور کاهش یافته و منابع ارزی محدود است ترس و نگرانی نسبت به دارایی قدرت خرید خود افزایش یافت این احساس در بازار منعکس شد و قیمت دلار طلا و دیگر کالاها را بالا برد.
البته نمی‌توان تاثیر تحولات منطقه‌ای را نادیده گرفت تنش با اسرائیل و فشار آمریکا بر ایران بر انتظارات اقتصادی اثر دارد. اما تجربه تاریخی نشان می‌دهد بازار نسبت به کسری بودجه و کاهش درآمدهای دولت حساسیت دارد و واکنش آن سریع است. 
بیشترین سهم افزایش قیمت‌ها به سیاست‌های اقتصادی داخلی و کاهش اعتماد عمومی به بهبود امور باز می‌گردد.
اقتصاددانان تاکید می‌کنند شفافیت در اعلام منابع و مخارج دولت مدیریت انتظارات مردم و برنامه‌های حمایتی برای اقشار آسیب‌پذیر تنها راه کنترل موج افزایش قیمت‌هاست بی‌توجهی به این نکات می‌تواند تورم را به سطحی خطرناک برساند و مشکلات معیشتی را بیشتر کند.
پیام روشن این است که افزایش قیمت‌ها تنها محصول جنگ یا بحران خارجی نیست بلکه نتیجه ترکیبی از سیاست‌های داخلی و نگرانی‌های بین‌المللی است آگاه شدن مردم و مسئولان نسبت به این واقعیت اولین گام برای مدیریت بحران است اگر سیاست‌گذاران اقتصادی بتوانند برنامه‌های حمایتی روشن و قابل اجرا ارائه دهند بازار می‌تواند ثبات نسبی پیدا کند و فشار بر زندگی مردم کاهش یابد.
 شرایط کنونی یک فرصت برای اصلاح سیاست‌های اقتصادی فراهم کرده است مدیریت هوشمندانه منابع و تقویت اعتماد عمومی تورم را کنترل و باعث  رشد اقتصادی شود و این تنها راه کنترل تورم و گرانی است.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • تندروها و رسانه‌های حامی آن‌ها به دنبال جنگ هستند
  • سفره‌ها کوچک شده‌اند
  • گرانی نگران‌کننده
  • زلزله در بازار
  • راهکار کنترل قیمت ها
  • وسواس اندیشه بهرام بیضایی
  • تورم و خفگی تولید
  • پرتاب سه ماهواره ایرانی
  • اگر هوش مصنوعی یاد نگیریم، عقب می‌مانیم؟
  • وداع با ایرانی‌ترین ایرانی
  • تکذیب هجوم سردچال قطبی به ایران
  • شکست استقلال مقابل گل‌گهر سیرجان
  • پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.