پیمان جرقه و سیم و آینه
در جیمزوب، کامل شد
و آنسوی کهکشان های دوردست را
بر صحیفه آسمانها ترسیم کرد.
دریغا که آدمی
در لحظه پر خطر
از کهکشان خویش تا مهابانگ نخستین را
دید و شنید
اما
نالههای کودکان از هم دریده
وگرسنه غزه را
نه دید و نه حتی شنید!
دریغا که در زیر پوست آدمی
هنوز هیولای بدهیبت مردم گریز،
آشیان دارد
و تقدیر او را به خود وانهاده است.
بازار چاپ و نشر در رکود
در حالی که فعالان چاپ و نشر به پنجمین ماه سال رسیدهاند، کارشناسان بازار، وضعیت کنونی تامین مواد اولیه تولید کتاب را ثابت و در رکود نسبی میدانند. به گزارش ایبنا، با شروع مرداد ماه، برخی از کارشناسان و فعالان صنعت چاپ و نشر بر این باورند که بازار با تغییرات گستردهای همراه خواهد بود؛ به دلیل نزدیکی به زمان بازگشایی مدارس و دانشگاهها حجم سفارشات افزایش خواهد یافت و بازار از رکود فعلی خارج میشود.
رصد بازار حوزههای مختلف از جمله چاپ و نشر نشان میدهد که پس از جنگ ۱۲ روزه، بسیاری از تولیدکنندگان و فعالان چاپخانهها و ناشران نسبت به تولید اقلام مختلف با احتیاط بیشتری اقدام میکنند و بازار هنوز به وضعیت عادی برنگشته است.
بهای کاغذ تحریر در هفته جاری حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان رشد داشته اما بهای سایر ملزومات مثل مرکب و زینک تغییر خاصی نسبت به هفته گذشته نداشته است. غلامرضا شجاع، مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان در این زمینه به خبرنگار ایبنا، گفت: اینروزها کم کاری در میان ناشران، لیتوگرافیها و چاپخانهها وجود دارد، البته در همه حوزهها این وضعیت وجود دارد اما در حوزه فرهنگ که بنیه نسبتاً متوسطی دارد این موضوع حساسیتهای بیشتری به همراه دارد. وی افزود: کم کاری و بیکاری در میان واحدهای صنفی با وجود کاهش قیمت زینک و کاغذ در بازار به وضوح دیده میشود، اقلامی که الان در انبارهای مختلف وجود دارد از قبل به گمرکات و بازار وارد شده اما برای ماههای آتی باید برای واردات مواد اولیه و تامین آن فکر جدی اندیشیده شود. به گفته شجاع، اگر ارز برای واردات کالاهای مورد نیاز صنف چاپ و نشر تامین نشود، ممکن است در حوزه مواد اولیه مشکل ایجاد شود و همین مساله موجب ایجاد بلاتکلیفی بین صنایع و کسبه شده است. وی با تقدیر از تلاش دولت برای ثابت نگه داشتن قیمت دلار در بازار، گفت: خوشبختانه طی این مدت دولت توانسته قیمت دلار را ثابت نگه دارد و شاهدیم که مواد اولیه افزایش قیمت نداشتند اما باید به فکر راهکار عاجل بود. شجاع همچنین به چالش کمبود کارگر و نیروی ماهر در چاپخانهها اشاره کرد و یادآور شد: اکنون کارگران چاپخانهها حاضر نیستند با حقوقهای پایه کار کنند و شغلهای دیگر را ترجیح میدهند، در این حوزه ضروری است که برای تامین نیروی انسانی به فکر راهکاری باشیم تا چرخ چاپخانهها از حرکت باز نماند.