انتشار نامه ۱۸۰ تن از اقتصاددانان و اساتید دانشگاه که خواستار ازسرگیری مذاکرات با غرب شده بودند باعث شد تا جبهه پایداری با صدور بیانیهای، ضمن یادآوری تجربه تلخ دولت روحانی، تأکید کند که شرطیسازی اقتصاد و اتکا به غرب، نسخهای شکستخورده ای است که نباید دوباره اجرا شود.
کمیته اقتصادی جبهه پایداری انقلاب اسلامی در واکنش به نامه ۱۸۰ تن از اقتصاددانان و اساتید دانشگاه که خواستار ازسرگیری مذاکرات هستهای شده بودند، بیانیهای تفصیلی منتشر کرد و ضمن یادآوری عملکرد دولت روحانی، نسبت به تکرار مسیر شکستخورده اعتماد به غرب هشدار داد.به گزارش فارس، در ابتدای این بیانیه با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در آخرین دیدار با اعضای دولت دوازدهم آمده است: «اعتماد به غرب جواب نمیدهد؛ هر جا توانستهاند ضربه زدهاند.» کمیته اقتصادی جبهه پایداری این سخنان را «جمعبندی تاریخی یک تجربه تلخ» خواند و تأکید کرد که این مسیر، نه تنها در عمل منجر به بهبود وضعیت اقتصادی نشد، بلکه موجب ثبت رکوردهایی بیسابقه در شاخصهای منفی اقتصادی شد.
در ادامه بیانیه، با استناد به آمارهای رسمی، عملکرد دولت حسن روحانی در حوزههایی نظیر تورم، نرخ ارز، رشد نقدینگی، نرخ فقر و شکاف طبقاتی مورد نقد قرار گرفته و گفته شده: «دولتی که همان راهکارهای مدنظر امضاکنندگان نامه را اجرا کرد، رکورددار تورم ۵۹.۳ درصدی، جهش هفت برابری نرخ ارز و رشد نقدینگی ۴۲.۸ درصدی شد.»این بیانیه در نقطه مقابل، به دستاوردهای دولت شهید رئیسی اشاره کرده و نوشته است: «سه سال پیاپی رشد اقتصادی بالای ۴ درصد، افزایش ۷۰ درصدی مبادلات تجاری، کاهش نرخ فقر از ۲۹ به ۲۲ درصد و کاهش نرخ بیکاری به کمترین سطح ۲۰ سال اخیر در دولتی رقم خورد که تمرکز خود را نه بر مذاکره بلکه بر فعالسازی ظرفیتهای داخلی گذاشت.»
کمیته اقتصادی جبهه پایداری همچنین انتقادات تندی نسبت به ماهیت امضاکنندگان نامه مطرح کرده و عنوان کرده است که «تنها حدود ۸۰ نفر از امضاکنندگان واقعاً اقتصاد خواندهاند و باقی در رشتههایی چون باستانشناسی، ادبیات، فیزیک، شیمی، مشاوره و ... تحصیل کردهاند.»در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «عدهای که قبلاً پیشبینی تورم سهرقمی و ابرتورم را کرده بودند، اکنون دوباره همان نسخه شکستخورده مذاکره را تجویز میکنند. اگر این نسخه راهحل است، چرا در دولت همفکر خودتان که برخی از امضاکنندگان در آن مسئولیت دارند، اجرا نمیکنید؟»
کمیته اقتصادی جبهه پایداری با اشاره به تحولات اخیر در دولت فعلی نیز هشدار داده است که «با بازگشت گفتمان مذاکرهمحور، رشد اقتصادی مجدداً به زیر ۴ درصد رسیده، خاموشیها بازگشته و نرخ ارز بار دیگر جهشی شده است.»
عملکرد موفق دولت
نایب رئیس مجلس دهم تاکید کرد: با طرح سیاست «وفاق ملی» توسط شخص رئیس جمهور، بسیاری از حاشیهها با روی کار آمدن دولت چهاردهم کنار رفت و دولت در طول یک سال گذشته تلاش کرد تا کشور را با همکاری همه جناحهای سیاسی اداره کند.علی مطهری در گفت وگو با ایسنا، ضمن ارزیابی عملکرد دولت چهاردهم در طول یک سال گذشته، بیان کرد: دولت چهاردهم در یک شرایط خاصی روی کار آمد؛ در روز تحلیف رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی، شاهد ترور شهید اسماعیل هنیه در تهران بودیم که ایران را مجبور به اقدام می کرد. علاوه بر موضوع غزه، حوادثی در لبنان اتفاق افتاد؛ ترور فرماندهان نظامی حزب الله و بعد هم ترور شهید سیدحسن نصرالله و به دنبال آن اجرای عملیات وعده صادق ۲ تا اینکه با عملیات فریب ترامپ و نتانیاهو به جنگ مستقیم ایران با آمریکا و اسرائیل انجامید.وی اظهار کرد: این حوادث نشان می دهد که کشور در طول یک سال گذشته در شرایط نیمه جنگی یا جنگی بوده است. دولت چهاردهم در این شرایط فعالیت خود را آغاز کرد. از سوی دیگر این دولت بعد از شهادت آقای رئیسی کار خود را آغاز کرد. با شهادت رئیس جمهور وقت ضربهای به کشور وارد شده بود و دولت چهاردهم در یک شرایط اضطراری روی کار آمد. از نگاه بنده با توجه به همه این شرایط، در مجموع دولت عملکرد موفقی تا به امروز داشته است. وی تاکید کرد: به همین دلیل تنش های سیاسی در طول یک سال گذشته تا حد زیادی به حاشیه رانده شد؛ اگرچه بعد از چند ماه از آغاز به کار دولت، انتقادهایی مطرح شد. عدهای به نحوه اجرای سیاست وفاق ملی انتقاد داشتند و معتقد بودند که این رویکرد سبب شده تا مخالفان خط مشی دولت وارد پست های اجرایی شوند. ولی در مجموع سیاست «وفاق ملی» باعث آرامش در کشور شد. تا به امروز نیز شاهد بودهایم که یک تنش سیاسی اساسی در کشور وجود ندارد بلکه دولت سعی کرده با همفکری همه جناحهای سیاسی کشور را اداره کند.
وی معتقد است: در حوزه اقتصادی، امروز کشور با گرانیهایی مواجه است. علاوه بر گرانیهایی که در دولت قبلی ایجاد شد، در این دولت نیز برخی از این گرانی ها ادامه پیدا کرد. از این نظر هنوز مردم در سختی هستند؛ البته اجرای طرح کالابرگ برای دهک یک تا هفت، کمک خوبی برای طبقات ضعیف درآمدی بود. این سیاست باید ادامه پیدا کند تا اینکه همه مردم از حداقل نیاز خود به کالاهای اساسی برخوردار باشند. باتوجه به همراهی مثالزدنی مردم در جنگ ۱۲ روزه با نظام و نیروهای مسلح به رغم همه فشارهای اقتصادی، امروز دولت وظیفه مضاعفی برای حل مشکلات اقتصادی و کاهش گرانیها دارد.