ساعت هشت و نیم، آقايان [مهدی] كروبي و [محمدعلی] صدوقي آمدند. جريان ملاقات و مذاكره با رهبري را گفتند و نگران از برخورد تُند رهبري بودند. ميگفتند، ميتواند مثل ريختن نفت بر آتش باشد. از من خواستند كه براي جلوگيري از اظهارات تُند و نيز پذيرش خواستههاي دانشجويان در مورد [رفع توقیف روزنامه] سلام و [عزل آقای هدایت] لطفيان، [فرمانده نیروی انتظامی]، كمك كنم. گفتم، بعيد است رهبري حرف تُندي بزنند؛ بيشتر به فكر دلجويي دانشجوياناند و درخواست امتياز از رهبري، در شرايطي كه اين همه اهانت شده، بيجاست و در مقابل، من آنها را از تصاعد كارهاي تُند، برحذر داشتم و گفتم، خطر درگيري با سپاه و بسيج در پيش است. خواستند منكر نفوذ بر دانشجويان شوند كه نپذيرفتم و گفتم، [دفتر] تحكيم وحدت از خودتان است. با دكتر روحاني دربارة امور دانشگاهها صحبت شد.
جنگ ایران با روم
605م:12 ژوئيه سال 605 ميلادي، ارتش ايران به تصميم خسرو پرويز، شاه وقت، براي جنگ با روم شرقي ا دو سمت - جنوب شرقي و جنوب غربي - به سوي قلمرو اين كشور به حركت درآمد. واحد هاي اين دو ستون پس از تصرف سوريه و ارمنستان، در سال 608 (دو سال پيش از بعثت پيامبر اسلام) از كوههاي «تاروس» گذشتند تا به سوي قسطنطنيه (استانبول امروز) پيش تازند.«تاريخ» از اين لشكر كشي به عنوان جنگ غير ضروري كه باعث تضعيف هردو امپراتوري و بعدا رفتن هر دو دولت ــ يكي پس از ديگري شد نام برده است.
برلوسکنی تحت تعقیب قضایی
دوازدهم ژوئيه 1996 «سيلويو برلوسكني» سرمايه دار ايتاليائي و صاحب يك امپراتوري رسانه اي در اين كشور تحت تعقيب قضايي قرار گرفت. وي قبلا نخست وزير ايتاليا بود و پس از اين اتهام! دوباره نخست وزير شد، و اين بار پارلمان ايتاليا راي داد تا زماني كه برلوسكني نخست وزير باشد، پرونده هاي كيفري او مسكوت بماند!!. اين وضعيت حکومتي در يک کشور غربي - کشوري که از پيش از ميلاد مسيح ، دمکراسي بوده است - تحقق دمکراسي طبق فرضيه هاي انديشمندان سه - چهار قرن اخير اروپا را دور از انتظار نشان مي دهد و ثابت مي کند که اين نوع دمکراسي هنوز در مرحله فرضيه است و همه مردم آماده براي رعايت دقيق آن نشده اند تا هنگام دادن آراء خود احساسات و منافع شخصي و آني را کنار بگذارند و تنها به جامعه و منافع آن بيانديشند و عمل کنند. برلوسکني در سال 2006 سمت نخست وزيري را از دست داد.
تمایل کارتر به ساخت بمب اتم
12 ژوئيه 1977 جيمي كارتر رئيس جمهوري وقت آمريكا تمايل خود را به ساخت بمب نوترئن ابراز داشت. وي دليل اين تمايل را چنين بيان كرد كه بمب نوتروني به تاسيسات (نه مردم و جانداران) آسيب كمتري وارد مي آورد!!. كارتر که مشهور به دفاع از حقوق بشر و استقرار دمكراسي بوده با چنين استدلالي، بسيار از هواداران خود را از دست داد و مفسران وقت نوشتند که کارتر با اين گفته خود نشان داد که «تاسيسات و اشياء» را بر جان انسانها ترجيح مي دهد!.
درگذشت حسین علاء
حسين علاء 21 تيرماه 1343 (1964ميلادي) در هشتاد سالگي در گذشت. علاء تقريبا هيچگاه بدون مقام نبود. يا سفير و وزير بود و يا نخست وزير و وزير دربار!. يك بار نيز به قصد کشتن، به او حمله شده بود.