جبهه اصلاحات ایران با انتشار بیانیه ای مصوبه اخیر مجلس به منظور تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را برخلاف مصالح ملی، امنیت کشور و منافع مردم ایران خواند.گزیده ای از متن بیانیه به شرح زیر است: جبهه اصلاحات ایران، با ابراز نگرانی عمیق از مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی مبنی بر تعلیق همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و اقدام شتابزده آقای رئیس جمهور در ابلاغ و اجرای آن، اعلام میدارد که در شرایط خطیر کنونی کشور، تصمیمات احساسی و بدون ارزیابی دقیق هزینه-فایده نتایج آنها، برخلاف مصالح ملی، امنیت کشور و منافع مردم ایران است و نهتنها موجب افزایش قدرت بازدارندگی نمیشود، بلکه به انزوای بیشتر کشور، تشدید سوءظن جهانی نسبت به مقاصد هستهای ایران، و کاهش احتمال موفقیت در مذاکرات با هدف رفع فوری تحریمها خواهد انجامید.این مصوبه، در ادامه قانون موسوم به “اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق ملت ایران” مصوب سال ۱۳۹۹ مجلس یازدهم است؛ قانونی که تجربه چند سال گذشته نشان داده نهتنها در مهار تحریمها مؤثر نبوده، بلکه خود به یکی از موانع بزرگ در مسیر لغو تحریمها و بازسازی اعتماد جهانی بدل شده است. این قانون واکنشی و احساسی، و تصمیماتی که مبتنی بر آن اتخاذ شده، تاکنون تبعات خطرناک و پرهزینهای برای کشور داشته است؛ از جمله از بین رفتن روند اعتمادسازی با آژانس، فراهم شدن زمینه برای صدور گزارشهای منفی و ضدایرانی و افزایش احتمال فعالسازی مکانیسم ماشه که در این صورت تمام تحریمهای سازمان ملل علیه ایران برمیگردد و هیچ یک از کشورهای دیگر برای مدت ۱۰ سال نمی توانند با وتو مانع فعالسازی آن شوند. از سوی دیگر این پرسش به طور جدی وجود دارد که از زمان تصویب این قانون تاکنون، چه دستاوردی حاصل شده است تا بتوان به آن افتخار کرد؟ کاهش فشارهای اقتصادی؟ افزایش ارزش پول ملی و کاهش تورم؟
ایستادگی نیروهای مسلح در برابر دشمن
معاون نخست وزیر و مشاور وزیر در امور دفاعی قطر بصورت تلفنی با امیر سرلشکر سید عبدالرحیمموسوی رییس ستاد کل نیروهای مسلح کفتگو کرد.به گزارش خبرآنلاین، خالد بن محمد العطیه معاون نخست وزیر و مشاور وزیر در امور دفاعی قطر به صورت تلفنی با امیر سرلشکر سید عبدالرحیمموسویرییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، گفتگو کرد. امیر سرلشکر موسوی در ابتدا با بیان اینکه دولت قطر از کشورهای دوست ما محسوب میشود و دو کشور ایران و قطر روابط سیاسی بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند؛ گفت: لازم است از مواضع ارزشمند دولت قطر در محکومیت متجاوزین به حریم ایران تشکر کنم و همچنین کشور قطر از جمله کشورهایی است که از مبارزات مردم مظلوم فلسطین حمایت قاطعی داشته است. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: حقانیت جمهوری اسلامی ایران در این جنگ ۱۲ روزه تحمیلی بر جهانیان ثابت شد و مسلمانان و دولتهای مسلمان و همه آزادیخواهان جهان از مواضع ایران حمایت قاطع کردند و به دنیا ثابت شد که آمریکا و رژیم صهیونیستی به هیچ اصل و هنجار بینالمللی پایبند نمیباشد امیر سرلشکر موسوی در ادامه با اشاره به اینکه آمریکا در این جنگ ۱۲ روزه از هیچ کمکی به رژیم صهیونیستی دریغ نکرد و در پشتیبانی کامل اطلاعاتی و لجستیکی از عملیات رژیم در دفاع در مقابل حملات موشکی و پهپادی ایران با تمام امکانات وارد عمل شد گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با تمام توان در برابر زورگویی ایستادگی کرد و با تمام قدرت به متجاوزین پاسخ داد.
جای تاج زاده زندان نیست
فعال سیاسی اصلاحطلب با تأکید بر اینکه «مصطفی تاجزاده کاملاً بیدلیل به زندان افتاده است»، نوشت: «بر اساس علم حقوق و قوانین از جمله قوانین جاری، آقای تاج زاده مرتکب جرم یا خلافی نشده است که مستوجب زندان آن هم به مدت ده سال آزگار باشد.»درست به همین دلیل مستثنی کردن اقشار و طبقات مختلف مردم و گروههای گوناگون سیاسی که به اصلِ «امر ملی» وفادارند، نقض همبستگی ملی است و مانع شکلگیری و استمرار و بقای آن میشود. سالیان درازی است که در جامعۀ ما افرادی صرفاً به علت نقد سیاستهای حاکم و یا انتقاد از مسئولان کشور به زندان افتادهاند و تحت عنوان زندانیان سیاسی یا عقیدتی شناخته میشوند. در این یادداشت قصد من مشخصاً پرداختن به مورد مصطفی تاج زاده است که مدت حبس او به ده سال رسیده است. آقای تاج زاده نامی آشنا برای جامعۀ سیاسی کشور است. در عملکرد و مواضع فکری او ابهامی وجود ندارد. برای دفاع از راهکارهای سیاسی خود همواره آمادۀ بحث و گفتوگو و مناظره است. طبیعی است در جامعهای به پیچیدگی و بغرنجی جامعۀ ایران، یک فرد به هر اندازه هم که توانا و صاحب صلاحیت باشد، امکان کشف همۀ راهکارهای درست یا مفید را ندارد. این نکته را بدان دلیل مطرح کردم که سخنم صادقانه و خالی از هر نوع تظاهر و ریا باشد. به هر حال، من در پارهای مسائل بخصوص در تحلیل شرایط کشور و نوع مواجهۀ فردی و جمعی با مشکلات موجود با آقای تاج زاده اختلاف نظر جدی داشتم. چندین بار در این باره با هم مناظره کردیم و برخی از بحثهای خصوصیمان چندان هم آرام پیش نمیرفت.