لوگو
1404 چهارشنبه 11 تير
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1404/03/28 - شماره 2529
نسخه چاپی
محمد صادق جوادی حصار، کارشناس و تحلیلگر سیاسی در گفت و گو با ستاره صبح:

جهان مقابل ایران ایستاده است/ رفتارهای سیاست ورزان ما باید مبتنی بر خرد و از روی دانش ورزی باشد

ستاره صبح - فائزه صدر: اگر چه حملات اسرائیل در روز جمعه 23 خرداد 1404 برای ایرانیان غافلگیر کننده بود، اما گروهی از کارشناسان بر این باورند که غرب نه تنها از آغاز این جنگ بیم نداشت، بلکه با سلسله اقداماتی حمله اسرائیل به خاک ایران را تسهیل کرده بود. در تحلیل این گروه مذاکرات و قبول توافق آخرین مرحله از صبر غرب در برابر گسترش پرونده هسته ای ایران بود. ستاره صبح درگفت و گو با محمد صادق جوادی حصار، کارشناس و تحلیلگر سیاسی به بررسی این سناریو پرداخته که در ادامه می خوانید:

محمد صادق جوادی حصار در رابطه با آغاز حملات اسرائیل به ایران گفت: آنچه در روزهای گذشته شاهد اش بودیم، عملیاتی ترکیبی از مذاکره، تهدید و حمله و آغاز جنگ بود. اسرائیل قطعه نظامی گری این پازل بود و از مدت ها پیش به دنبال فرصت اجرای نقشه اش بود.
وی افزود: آمریکا، اروپا، آژانس و اسرائیل با نقشه ای دقیق و زمان بندی شده وارد عمل شدند. وقتی آمریکا وارد مذاکره با ایران شد در ابتدای راه اعلام کرد که دو ماه به ایران فرصت می دهد تا توافق کند. البته منظور ترامپ از توافق پذیرش آن چیزی بود که خودش می گوید.
این کارشناس سیاسی در ادامه اظهار کرد: رییس جمهور آمریکا در مصاحبه های خود با چندین اخطار کلامی از عاقبت بد نپذیرفتن توافق صحبت کرده بود که هر بار با واکنش هایی از سوی مسئولین مواجه می شد ولی بعد از حملات اسرائیل مشخص شد آن تهدیدات در داخل جدی گرفته نشده بود.
جوادی حصار در رابطه با نسبت مواجهه ایران با حمله اسرائیل گفت: مذاکرات ایران و آمریکا در چنین فضایی با تهدید و ارعاب شروع شد. ایران با تشویق بسیاری از خردمندان داخلی و خارجی و به ویژه با هوشمندی دستگاه دیپلماسی وارد این مذاکرات شد، ولی هر گفت و گو بستری برای گفت و گوی بعدی بود. دورنمای توافق مشخص نبود، چون ایران با مطالبات خود پای میز مذاکره حاضر شده بود و خطر جنگ اینچنین جدی درک نشده بود.
وی در این رابطه یادآور شد: از دور سوم گفت و گو موضوع صفر شدن غنی سازی مطرح شد که پیشنهادی مذاکراتی نبود و بیشتر به یک تهدید می ماند. اروپا در این مراحل نقش خود را با این عنوان که مذاکرات نفعی برای اروپا ندارد دنبال می کرد.
این تحلیلگر سیاسی با اشاره به جایگاه اسرائیل در طرح غرب خاطر نشان کرد: تکه بعدی این پازل که بستر ساز حمله اسرائیل به ایران بود، به آژانس بین المللی انرژی اتمی واگذار شده بود. گزارش آژانس در مورد ایران، زمینه جنگ اسرائیل و ایران را فراهم کرد. اسرائیل با استناد به گزارش آژانس مبنی بر آستانه اتمی شدن ایران حملات خود را شروع کرد.
وی افزود: بهانه اسرائیل این بود که نمی تواند صبر کند تا ایران اتمی شود، سپس با تهران مقابله کند. در تقسیم کار جهانی هر کدام از این بازیگران مسئولیتی بر عهده گرفته بودند و نقش اسرائیل از روز شصتم نمایش آغاز شد.
جوادی حصار در ادامه تاکید کرد: آنچه می بینیم نشان می دهد اسرائیل از ماه ها قبل برای این حملات آماده شده بود. ترور های داخلی هم زمان با صدور فرمان آتش در داخل کشور شروع شد. هم زمان هک پدافند هوایی ایران توسط اسرائیل و عوامل جنگ الکترونیک شروع شد.
وی ضمن تشریح موقعیت کنونی جمهوری اسلامی گفت: امروز آن جنگ برنامه ریزی شده برای ما از لحظات مرگ و زندگی عبور کرده و فرصت مدیریت بحران فرا رسیده است. اتاق فکر جمهوری اسلامی باید جوانب هر حرکت و تصمیمی را بسنجد. در جنگ ها هیجاناتی به وجود می آید که باید کنار گذاشته و مدیریت جایگزین آن شود. فصل شعار تمام شده و باید برای تنبیه متجاوز در عمل توانمندی ها را نشان داد و ثابت کرد.
این فعال سیاسی با اشاره بهنقش جامعه جهانی در آرام سازی تنش اظهار داشت: ایران باید ضمن محکوم کردن تجاوز اسرائیل در سازمان های بین المللی، آتش بسی را با تضمین سازمان ملل بپذیرد. باید با توجه به تجربیات گذشته، از بیان حرف های قطعی و سخنانی از این دست که این است و جز این نیست پرهیز شود.
محمد صادق جوادی حصار در پایانگفت و گو متذکر شد: همگان می دانیم که در این جنگ تنها با اسرائیل طرف نیستیم و جهان در مقابل ما ایستاده است. باید ابتدا به سلامت و امنیت شهروندان و سپس به ثبات و پایداری ایران فکر کنیم. رفتارهای سیاست ورزان ما باید مبتنی بر خرد و از روی دانش ورزی باشد. این داروی شفا بخشی است که در وضعیت کنونی به درد ما می خورد. 

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • ضرورت پوست اندازی سیستم امنیتی و اطلاعاتی کشور / تداوم جنگ ممکن است باعث قطع آب، گاز و برق شود
  • جهان مقابل ایران ایستاده است/ رفتارهای سیاست ورزان ما باید مبتنی بر خرد و از روی دانش ورزی باشد
  • ضرورت بازگشت به کوپن
  • ما برای ایران می‌مانیم
  • جزییات تازه از حمله به شهرها
  • ورود معنادار روسیه و عراق به بازار نفت!
  • خسارت جنگ برای اسراییل
  • نامه رسمی ایران به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل
  • پذیرش پیشنهاد اروپا برای از سرگیری مذاکرات
  • محافظت از خود و خانواده در موقعیت جنگ
  • درخواست تعلیق رژیم صهیونیستی از میادین بین‌المللی ورزش
  • آماده شدن بارسلونا برای بزرگترین انتقال تابستان
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.