قیمت نفت خام در پی دور تازه تحریمها علیه صادرات نفت ایران و در پی آن نگرانیها درباره عرضه، قیمت نفت در معاملههای روز پنجشنبه (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نزدیک به بالاترین حد طی دو هفته گذشته معامله شد.
دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، روز چهارشنبه دور تازهای از تحریمها را علیه صادرات نفت ایران، از جمله علیه یک پالایشگاه نفت مستقل چینی، اعمال کرد و فشارها را بر تهران در بحبوحه گفتوگوها درباره برنامه هستهای این کشور تشدید کرد.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز چهارشنبه اعلام کرد که برنامههای جبرانی روزآمد شده را از سوی هشت کشور عضو ائتلاف تولیدکنندگان اوپک و متحدانش (اوپکپلاس) برای جبران تخطی از سهمیههای تولید تعیینشده دریافت کرده است.
تونی سایکامور، تحلیلگر بازار در مؤسسه آیجی (IG) در این باره گفت: من فکر میکنم دوعامل پشت افزایش قیمت نفت باشد، نخست پوشش کوتاهمدت، دلار ضعیفتر که خرید نفت خام را ارزانتر میکند و دومی به فشار آمریکا بر ایران مربوط میشود. اوپک، آژانس بینالمللی انرژی و چند بانک از جمله گلدمن ساکس و جیپی مورگان، پیشبینیهای خود را درباره قیمت نفت و رشد تقاضا طی این هفته کاهش دادند، زیرا تعرفههای آمریکا و اقدامهای تلافیجویانه از سوی دیگر کشورها تجارت جهانی را به هم ریخته است. قیمت نفت در روز پنجشنبه بیش از ۳ درصد افزایش یافت. رویترز نوشت: دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، و جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا، در واشنگتن دیدار کردند و نسبت به حل تنشهای تجاری که روابط آمریکا و اروپا را تحت تأثیر قرار داده، ابراز خوشبینی کردند.
ترامپ اظهار داشت: «ما برای رسیدن به توافق با اروپا یا هر کشور دیگری مشکل چندانی نخواهیم داشت، زیرا ما چیزی داریم که همه به آن نیاز دارند.» تحریمهایی که روز چهارشنبه از سوی دولت ترامپ اعلام شد، به ویژه علیه پالایشگاه نفت «قوری» واقع در چین، فشار بر تهران را در میانه مذاکرات مربوط به برنامه هستهای این کشور افزایش داد. «قوری» به پالایشگاههای نفت کوچک، مستقل و ساده اشاره دارد. جان کیلداف، شریک Again Capital، اظهار داشت: «این تحریمها به طور گستردهای بر پالایشگاههای قوری چینی تمرکز دارند و میتوانند به کاهش عرضه در بازار منجر شوند.» تعرفههای آمریکا و اقدامات تلافیجویانه سایر کشورها باعث ایجاد آشفتگی در تجارت جهانی شده است.