26 فروردین سال 1377- ساعت نُهونیم صبح، به مناسبت عید غدير، براى افتتاح مراسم هفته ولايت، از منزل به حسينيه ارشاد رفتيم. عفت هم با من آمد. سرودى و خيرمقدم توسط دكتر [غلامعلی] افروز و سخنرانى كوتاه من دربارة غدير و اتحاد مسلمين انجام شد. به دفترم رفتم. آقاى [محمود] محمدى عراقى، [رییس سازمان تبلیغات اسلامی] آمد. خواست كه در دو برنامه توجيه مُبلغين در قم و تهران شركت كنم؛ يكى را پذيرفتم. دربارة مشكلات اقتصادى، سياسى و فرهنگى و مسايل مطبوعات و حوزهها و دانشگاهها اظهار نگرانىكرد.اخوى محمد آمد. در مورد سرنوشت آقاى كرباسچى انتقاد داشت. از مشكلات دولت گفتكه آقاى خاتمى را كلافه كرده؛ به طورى كه روز يكشنبه، پس از ملاقات با رهبرى و عدم نتيجه، به جلسه هیأت دولت گزارش داده و گريه افتاده و مدتى گريه كرده و نيز در جلسه شوراى اقتصاد هم تعادل را از دست داده و بر سر وزرا فرياد كشيده است؛ اين را از طريق آقاى [اسحاق] جهانگيرى، [وزیر معادن و فلزات] هم شنيده بودم.
پيمان صلح صد ساله ايران و روم 27 ماه معتبر ماند
15 اپریل سال 422 ميلادي (23 سال پس از پيام يزدگرد اول به دولت روم درباره مذهب) ميان ايران و روم ــ دو ابر قدرت وقت ــ يك پيمان صلح صد ساله امضاء شد. اين پيمان در پي يك جنگ دو ساله ميان دو كشور به امضاء رسيد. اين جنگ را ارتش ايران به فرماندهي ژنرال «مهر نرسي» مازندراني برنده شده بود و پيشنهاد صلح از سوي رومي ها داده شده بود تا پيشروي ژنرال ايراني متوقف شود. اين پيمان صد ساله تنها دو سال و سه ماه عمر كرد و رومي ها در تابستان سال 424 كه ايران را در مرزهاي شمال شرقي (حوالي بدخشان) درگير طوايف آن سوي کوههاي پامير ديدند بار ديگر در سوريه نيرو پياده كردند و جنگ از سر گرفته شد.
ازدواج فاطمه پهلوي با يك مرد آمريكايي
اعتراض به ازدواج فاطمه پهلوي خواهر شاه وقت با يك مرد تبعه امريكا، از ۱۵ اپریل ۱۹۵۰ (۲۶ فروردين ۱۳۲۹ هجري خورشيدي) در ايران شدت گرفته بود. اين ازدواج در ايتاليا انجام شده بود. اعتراض و مخالفت به اين لحاظ بود كه ازدواج يك زن مسلمان با مرد غير مسلمان ممنوع و به علاوه ازدواج يك زن تبعه ايران با يك مرد تبعه كشور ديگر منوط به كسب اجازه قبلي از دولت ايران (وزارت امورخارجه) است كه فاطمه پهلوي هر دو مورد را ناديده گرفته بود.
حملات نظامی آمريکا به ليبي
يك هفته پس از انفجار بمب در يك كلوب شبانه (ديسكوتك) در برلين غربي كه پاتوق نظاميان آمريكايي بود و هفتم اپریل 1986 به وقوع پيوست، ريگان رئيس جمهور وقت آمريكا كه دشمني معمر قذافي را به دل داشت، آن رويداد را بهانه قرارداد و دستور حمله هوايي به ليبي را صادركرد. دولت آمريكا عوامل ليبي را متهم به دست داشتن در اين انفجار كرده بودند. در جريان انفجار بمب در ديسكوتك برلين يك نظامي آمريكايي كشته و نزديك به 60 آمريكايي ديگر مجروح شده بودند. علاوه بر آمريكاييان، در آن انفجار يك زن تبعه تركيه کشته شده بود و نزديك به 120 مشتري ديگر هم آسيب ديده بودند. چندي پيش از اين انفجار نيز در يك هواپيماي آمريكايي كه از رم به آتن پرواز مي كرد بمبي منفجر شده و چهار تن را كشته بود كه باز، عوامل ليبي به دست داشتن در آن متهم شده بودند.