گروه سیاسی-مصطفی فروغی: هیاهو، تنش و تهدید در روابط بین تهران-واشنگتن بیش از هر زمانی در جریان است. شیپور جنگ از دو طرف نواخته میشود و مردم ایران نگران یک درگیری ناخواسته نظامی هستند. درگیری که میتواند منطقه را به کوهی از آتش تبدیل کند. منطقه اکنون مثل باروت شده و تنها کافی است جرقهای زده شود و مانند انبار باروت منفجر شود و همه چیز را بسوزاند. در این بین آرایش نیروی دو طرف در حال شکل گیری است.
آمریکا هر چه در توان داشته از ناو هواپیمابر تا هواپیماها و بمبهای سنگرشکن، بمب افکن های بی 2 و اف 35، استقرار سامانه ضد هوایی و ... را در جزیره «دیه گو گارسیا» در اقیانوس هند و در فاصله 3500 کیلومتری ایران مستقر کرده تا از آنجا به جمهوری اسلامی حمله کند.
آمریکا به خاطر دور نگه داشتن کشورهای منطقه از آسیب موشکهای ایران این جزیره را در نظر گرفته است. به نظر میرسد قرار نیست آمریکا از کشورهای منطقه و ترکیه علیه ایران استفاده کند. حمله احتمالی از جزیره «دیه گو گارسیا» انجام خواهد شد که برخی نظامیها در کشور گفتهاند میتوانند آن جا را هدف قرار دهند.
سفر نتانیاهو به آمریکا
روز گذشته نخست وزیر اسراییل به آمریکا رفت و با مقامات آمریکا از جمله ترامپ مذاکره کرد. به نظر میرسد مذاکرات این دو که هر دو برای ایران خط و نشان کشیده و میکشند و مترصد ضربه زدن به مراکز اقتصادی ایران هستند محور مذاکرات است.
اسراییل در طول دهههای گذشته همواره مخالف بهبود رابطه ایران با آمریکا بوده است و در مسیر آن تا توانسته سنگ اندازی کرده است. شگفت آنکه در داخل هم عدهای همواره بر طبل عدم مذاکره توافق کوبیده و میکنند. اسراییل در دوره مذاکرات هستهای بین ایران و پنج قدرت جهانی که آمریکا هم جزو آن بود تمام قد کوشید تا مانع مذاکره بین ایران و آمریکا و توافق شود. شگفت آنکه اوباما رییس جمهور وقت آمریکا دست رد به سینه او زد و حتی وقتی به واشنگتن رفت وقت ملاقات به او نداد اما دولتمردان و کسانی که همسو با اسراییل بر طبل عدم مذاکره میکوبند بدانند امروز وضع با گذشته فرق کرده است، زیرا وقتی نتانیاهو به آمریکا میرود برایش فرش قرمز پهن میکنند. هر آن امکان شعله ور شدن جنگ وجود دارد. تنها مذاکره مستقیم و تفاهم و توافق با آمریکا میتواند جلوی جنگ را بگیرد و ترفندهای اسراییل را خنثی کند.
متاسفانه کسانی در داخل انگار به آمریکا و اسراییل سیگنال حمله میدهند مثل آنکه گفته شود ما باید به سمت تولید بمب اتم برویم یا دونالد ترامپ را ترور کنیم. این نوع اظهار نظرها از یک سو ایران هراسی ایجاد و از سوی دیگر برای اسراییل امنیت سازی میکند.
در ادامه برخی اظهار نظرهای نسنجیده که بر ضد منافع ملی است مرور میشود:
حسین شریعتمداری: غلط زیادی کرده! همین روزهاست که به انتقام خون شهید سلیمانی چندتا گلوله توی کله پوکش شلیک بشه و «ریق لعنت» رو سر بکشه!
علی لاریجانی: اگر آمریکا یا اسرائیل به بهانه هستهای ایران را بمباران کنند، ایران مجبور خواهد شد به سمت تولید بمب اتم برود مردم فشار خواهند آورد که به سمت ساخت بمب اتم برویم.»
کمال خرازی: اگر ایران تهدیدی وجودی بشود، دکترین هستهای خود را تغییر خواهد داد، توانایی لازم برای ساخت سلاح اتمی را داریم.
محمدقسیم عثمانی: امروز باید دانش هستهای ما را به شرایط برابری برای مذاکره برساند.
۳۹ نماینده مجلس خواستار ساخت سلاح هستهای شدند: نمایندگان مجلس در نامهای به شورای عالی امنیت ملی خواستار تجدید نظر در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی و صدور اجازه و فراهم شدن امکانات برای ساخت سلاح هستهای شدند.
وقتی سیاست نظام بر عدم ساخت بمب اتم است و رهبری هم آن را حرام دانسته اند بیان چنین سخنانی از زبان مدیر مسئول کیهان و مقامات معنایش چیست؟
آیا چنین سخنانی بهانه به دست آمریکا و اسرائیل نمی دهد تا اجماع جهانی علیه ایران ایجاد کنند و در صورتی که مذاکرات به نتیجه نرسد دست به حمله نظامی بزند.
مردم از جنگ و درگیری بیزارند، دوست دارند مثل دیگر کشورها در آسایش، امنیت و رفاه زندگی کنند.