کارشناس نظامی لبنانی تاکید کرد که آمریکا هرگز قادر به متوقف کردن حملات انصارالله نخواهد بود و انصارالله نیز از حمایت از مقاومت فلسطین دست نخواهد کشید. «الیاس حنا» ژنرال بازنشسته لبنانی و کارشناس مسایل نظامی در تحلیلی که درباره حمله هوایی اخیر آمریکا به یمن داشت، به شبکه خبری «الجزیره» گفت: حملهای که روز شنبه به صنعاء، پایتخت یمن انجام شد، تمایل آمریکا به کنترل دوباره بر آبراهها را نشان میدهد. حنا در ادامه این حمله آمریکا را «متفاوت» توصیف کرد و گفت: این حمله تنها با هدف بازدارندگی نیروهای انصارالله انجام نشد بلکه هدف از آن ایجاد شرایط جدیدی است که در منطقه در حال آماده شدن است. این کارشناس نظامی افزود: واشنگتن هرگز قادر نخواهد بود حملات انصارالله را که میتواند با یک پهپاد یا یک موشک، کشتیرانی در دریای سرخ را مختل کند، متوقف سازد. او ادامه داد: انصارالله نیز در برابر این سیاست جدید آمریکا نمیتواند از حمایت از مقاومت در نوار غزه دست بردارد. این تحلیلگر در ادامه تاکید کرد: حمله زمینی به یمن هرگز کار آسانی نخواهد بود چراکه مستلزم آمادگی است و از آنجایی که آمریکا میگوید هرگز وارد جنگی نخواهد شد، این سوالهایی را در ذهن ایجاد میکند از جمله اینکه چه طرف یا ائتلافی عملیات زمینی احتمالی در یمن را انجام خواهد داد و یا اینکه چه کسی بودجه چنین عملیاتی را تامین خواهد کرد، در حالی که بیشتر کشورهای منطقه از شرکت در آن امتناع خواهند کرد. انصارالله در بیانیهای اقدامات آمریکا را تجاوز به کشوری مستقل و برخوردار از حاکمیت توصیف و اعلام کرد که این عملیاتهای نظامی آمریکا در دریای سرخ هستند که کشتیرانی بینالمللی را به خطر میاندازند.
پایان شبکه های خارجی با دستور ترامپ
مدیر رسانه «صدای آمریکا» در راستای اجرای فرمان اجرایی روز شنبه دونالد ترامپ برای تعطیل کردن ارگانهای رسانهای تحت نظارت آژانس رسانههای جهانی آمریکا، تمامی کارکنان این رسانه را به مرخصی اجباری فرستاد. به گزارش ایسنا، روز شنبه «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور ایالات متحده در ادامه تلاشهایش برای کوچکتر کردن دولت فرمانی اجرایی را که به انحلال و تعدیل نیرو در هفت سازمان فدرال دیگر از جمله نهاد ناظر بر شبکه VOA (صدای آمریکا) و چند رسانه دیگر ضد کشورهای مخالف با آمریکا منجر میشود، امضا کرد. در پی امضای این فرمان «مایکل آبراموویتز»، مدیر «صدای آمریکا» اعلام کرد بیش از ۱۳۰۰ کارمند این رسانه شامل تمامی نیروی کار خبری آن به مرخصی اجباری فرستاده شدهاند. به گزارش خبرگزاری «رویترز» در راستای اجرای فرمان اجرایی روز شنبه ترامپ برای تعدیل نیرو در آژانس رسانههای جهانی آمریکا، بودجه ارگانهای رسانهای زیر مجوعه این نهاد که ضد کشورهای مخالف با ایالات متحده همچون روسیه و چین فعالیت میکردند قطع شد. این رسانهها شامل «رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی» که کشورهای شرق اروپا شامل روسیه و اوکراین را مخاطب قرار میداده و همچنین «رادیو آسیای آزاد» که ضد چین و کره شمالی فعالیت میکرد، میشوند.«کری لیک»، مجری سابق اخبار در ایالات متحده و از وفاداران به ترامپ که از سوی این رئیس جمهور آمریکا به عنوان مدیر اجرایی «صدای آمریکا» منصوب شده، در بیانیهای اعلام کرد: آژانس رسانههای جهانی ایالات متحده یک «آفت عظیم و بار فشاری برای مالیاتدهندگان آمریکایی» بوده که «قابل نجات دادن» نیست.
اروپا به دنبال توسعه سلاح هستهای مستقل
با تزلزل آشکار دولت جدید آمریکا در حمایت امنیتی خود از اروپا، رهبران اروپایی به دنبال توسعه فناوریهای هستهای خود هستند، اما تحقق این هدف دشوار خواهد بود. به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقالهای با اشاره به احتمال عقبنشینی آمریکا از تعهدات امنیتیاش در قبال به اروپا، گزارش داد که اروپاییها سعی دارند تواناییهای هستهای مستقل خود را توسعه دهند، اما نگران هستند که این کار خروج آمریکا را تسریع کند. به گزارش نیویورکز تایمز، «فریدریش مرتس»، صدراعظم آینده آلمان در ماه میلادی گذشته پیشنهاد داد که بهدلیل افزایش بیاعتمادی نسبت به تعهد ترامپ در قبال ناتو، برلین باید درباره ایجاد بازدارندگی هستهای بر فراز آلمان با فرانسه و بریتانیا گفتوگو کند، اظهارانی که در اروپا جنجالآفرین شد. «دونالد تاسک»، نخستوزیر لهستان نیز هشدار داد که «تغییرات عمیق در سیاست ژئوپلیتیکی آمریکا»، لهستان و اوکراین را در وضعیتی دشوار قرار داده و ممکن است ورشو را به توسعه سلاحهای هستهای مستقل خود وادار کند. پس از آن، «آندژی دودا»، رئیسجمهور لهستان در هفته گذشته اعلام کرد که ایالات متحده باید درباره انتقال برخی از تسلیحات هستهای خود از اروپای غربی به لهستان فکر کند. او در گفتوگو با فایننشال تایمز گفت: «فکر میکنم نهتنها زمان آن رسیده، بلکه اگر این تسلیحات همین حالا در لهستان مستقر شوند، امنیت بیشتری خواهیم داشت.» ترامپ و مقاماتش میگویند که همچنان به چتر هستهای آمریکا برای اروپا، بهعنوان یک بازدارنده حیاتی در برابر هرگونه حمله جدی از سوی روسیه متعهد هستند؛ اما خصومت آشکار ترامپ با اروپا باعث ایجاد تردیدهای عمیقی میان متحدان سنتی آمریکا شده و آنها نمیدانند که هنوز هم میتوانند به واشنگتن اتکا کنند یا خیر.