مسعود امامی یگانه استاندار اردبیل شد
سخنگوی دولت گفت: در جلسه هیات دولت مسعود امامی یگانه به عنوان استاندار اردبیل انتخاب شد. مسعود امامی یگانه در شهر اردبیل در محلهای معروف به کوی عارف به دنیا آمد. پدر وی فرهنگی و معلم آموزش و پرورش بود. وی از سوی پدر نوه واعظ و خوشنویس اردبیلی میرزا رضا امامی یگانه است که در دوره پهلوی اول در مسجد پیرعبدالملک اردبیل صاحب منبر بود و از نوادگان حاجی امام واعظ اردبیلی است که در سالهای پایانی دوره قجری مجلس وعظ و خطابه داشت. او برادر خود علیرضا امامی یگانه در دفاع مقدس از دست داد. مسعود در دبیرستان اندرزگو اردبیل تحصیل کرد و در سال ۱۳۷۵ وارد دانشگاه شد. او در دانشگاه به همراه تعدای دیگر از دانشجویان، اولین تشکل سیاسی- دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی را تحت عنوان؛ انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل تاسیس کرد. امامی یگانه در سال ۱۳۷۹ در رشته مهندسی کشاورزی از دانشگاه فارغ التحصیل شد. او به دلیل علاقهای که به هنر و معماری داشت؛ مراحل تحصیل را در رشته معماری طی نمود و در سال۱۳۹۴ در رشته کارشناسی مهندسی معماری و در سال ۱۳۹۶ در رشته کارشناسی ارشد مهندسی معماری فارغ التحصیل شد. او در سال ۱۴۰۱ در دوره دکترای مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی پذیرفته شد و هم اکنون مشغول به تحصیل میباشد.
سردار محمد کرمی
فرمانده جدید دانشگاه امام حسین
با حکم سرلشکر سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سردار محمد کرمی به فرماندهی دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) منصوب شد. سردار محمد کرمی متولد دهه ۴۰، نظامی و فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی جنوب شرق سپاه اهل ایران است؛ که تا قبل از فرماندهی دانشگاه افسری امام حسین بعنوان استاندار سیستان و بلوچستان در دولت سیزدهم مشغول به فعالیت بود. سردارمحمد کرمی از فرماندهان نیروی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که سوابق متعددی در خدمت رسانی دارند، از همرزمان و دوستان منادی وحدت سیستان، شهید شوشتری است و آخرین مسئولیت ایشان به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان مشغول به فعالیت بود. سردار محمد کرمی در اسفند ۱۳۹۸ از سوی سردارمحمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران، به عنوان فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه منصوب و جایگزین سردارمحمد مارانی شد.
پاسخ یک حقوقدان به ادعای رسایی
رضا نصری به ادعای رسایی درباره محمدجواد ظریف واکنش نشان داد.
وی در صفحه شخصیاش در این زمینه نوشت: آقای رسایی در کانال تلگرامی خود به مطلبی که در مورد تابعیت قهری در آمریکا نوشته بودم پاسخ دادهاند. ایشان ضمن پذیرش اینکه متولدین خاک آمریکا مطابق متمم چهاردهم قانون اساسی ایالات متحده به صورت خودکار (و بی نیاز از درخواست والدین)، تابعیت آمریکایی دریافت میکنند، این بار استدلال آوردهاند که:
«براساس همان متمم چهاردهم قانون اساسی ایالات متحده، فرزندان هیاتهای دیپلماتیک از این امر مستثنی هستند. چون تحت صلاحیت قضائی دولت آمریکا نیستند»؛ و سپس نتیجه گرفتهاند که «بنابر این اگر آقای ظریف در سالهای اقامتش در آمریکا از ایالات متحده درخواست تابعیت نمیکرد، فرزندان وی، مثل بسیاری از دیپلماتهای دیگر که فرزندانشان در آن کشور به دنیا آمدند، تابعیت مضاعف آمریکا را نمیگرفتند.»
آقای رسایی در مورد مستثنی بودن دیپلماتها در متمم چهاردهم قانون اساسی آمریکا درست میگویند، اما دو نکته را فراموش کردهاند:
اول اینکه فرزندان دکتر ظریف در زمان «دانشجویی» ایشان - یعنی زمانی که با ویزای تحصیلی در آمریکا اقامت داشتند - در آنجا متولد شدند و نه در زمان مأموریت او در کسوت «دیپلمات»! به عبارت دیگر، مانند صدها هزار ایرانی دیگر که در آمریکا با ویزای تحصیلی در آنجا درس خواندهاند، فرزندان ایشان هم به صورت قهری تابعیت آمریکایی دریافت کردهاند.
دوم اینکه آقای رسایی این نکته مهم را هم نادیده میگیرند که اصولاً دیپلماتها نمیتوانند برای فرزندان خود درخواست تابعیت کنند! یعنی حتی اگر دکتر ظریف - طبق ادعای آقای رسایی - در زمان مأموریت به عنوان «دیپلمات» برای فرزندان خود تقاضای تابعیت میکرد - به دلیل همان استثنایی که در متمم چهاردهم قانون اساسی این کشور آماده - درخواست ایشان مورد پذیرش قرار نمیگرفت.
نکته آخر اینکه آقای رسایی توجه داشته باشند که بیش از ۳۲ کشور جهان در حوزه تابعیت سرزمینی (قهری) قوانینی مشابه قانون آمریکا دارند. به عبارت دیگر، از آنجا که قانون فقط شامل حال یک نفر نمیشود، تفسیر ایشان از «قانون مشاغل حساس» موجب خواهد شد که صدها هزار ایرانی جوانی که برای تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا به این کشورها رفتهاند و در آنجا صاحب فرزند شدهاند، هرگز نتوانند در سطوح کلان مدیریتی به کشور خدمت کنند! یعنی دانشجویی که امروز در یکی از این کشورها در حال اخذ مدرک دکترای اقتصاد است و در محل تحصیل صاحب فرزند شده، از الان باید بداند که هرگز در ایران امکان تاثیرگذاری موثری در مناصب مدیریتی نخواهد یافت!