به گفته نائب رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران هرچند با اوجگیری قیمت دلار از کانال ۶۰هزار تومان به کانال ۷۰هزار تومان هزینه تولید تا ۱۸درصد افزایش پیدا میکند اما بیشتر تولیدکنندگان محصولات غذایی مجاز به دنبال گران کردن قیمت کالا نیستند و این از حاشیه سود آنها میکاهد.
امیر یوسفی درباره تاثیر نوسانات ارزی بر تولید و صادرات محصولات غذایی کشور به ایلنا گفت: نوسانات قیمت دلار تولید انواع محصولات را در کشور تحت تاثیر قرار میدهد و محصولات غذایی هم از این قاعده مستثنی نیستند، ضمن اینکه بسیاری از مواد اولیه تولید در صنایع غذایی وارداتی است و افزایش قیمت دلار به این معناست که تولیدکننده مجبور است هزینه بیشتری برای تولید محصول نهایی صرف کند این در حالی است که در بیشتر محصولات صنایع غذایی قیمت تمامشده بر روی کالا ثبت میشود و این امر دست تولیدکننده را برای افزایش قیمت محصول نهایی میبندد، بنابراین هر چند که هزینه تولید با اوجگیری قیمت دلار از کانال ۶۰هزار تومان به کانال ۷۰هزار تومان تا ۱۸درصد افزایش پیدا کرده باشد تولیدکننده مجاز به گران کردن قیمت کالا نیست. در نتیجه افزایش قیمت دلار کاهش حاشیه سود تولیدکننده را در پی داشت اما از آنجا که این نوسان مقطعی بود تقاضای مصرفکننده را چندان از خود متاثر نکرد و در این مدت تغییر محسوسی در میزان تقاضای جامعه برای محصولات غذایی ایجاد نشد. بالا رفتن نرخ دلار از جذابیت صادرات میکاهد.