خاطرات هاشمی رفسنجانی
۱۲ مهر سال ۱۳۷۷:فائزه آمد. گفت در كنفرانس بخارست، هنگام سخنرانى روحانى اسرایيلى، براى تلفن به تهران، جلسه را ترككردم. در میهمانى ریيسجمهور آمد و از تركجلسه گلهكرد.گفتم، ما اسرایيل را به رسميت نمىشناسيم و گفت، مايل است به تهران بيايد. راديو اسرایيل همين صحبت را ، بدون ذكر ترك جلسه، به عنوان مذاكره با فائزه نقلكرده.گفت، خواسته است كه دادگاه را دو هفته عقب بيندازند.آقاى [محسن] رفيقدوست، [رییس بنیاد مستضعفان و جانبازان] آمد. گزارش نحوه سوءقصد به خودش را داد و شكايتكرد، از همكارى وزارت اطلاعات و خبرگزارى [جمهوری اسلامی - ایرنا-]، در لوثكردن خبر و ايجاد شبهه در اينكه گروه منافقان عامل ترور باشند؛ با طرحكردن گروهى از جانبازان. ادلهاى براى اثبات عاملبودن منافقين، اقامه كرد و از عدم ابراز نظر مسئولان كشور، گله نمود.
هجرت امام خميني
از عراق به كويت
پس از تبعيد امام خميني(ره) به نجف، ايشان باز هم فريادهاي حقطلبانه و ظلم ستيز خود را عليه رژيم، از طريق سخنراني، ارسال پيامهاي كتبي و شفاهي به گوش ملت ايران ميرساندند و بدين وسيله ماهيت بيدادگري و فساد و وابستگي رژيم را افشا و آشكار ميساختند. امام در حوزه علميه نجف به تدريس فلسفه سياسي حكومت اسلامي، تحت عنوان ولايت فقيه، همراه با دروس فقه و اصول پرداختند و شاگرداني برجسته و همفكر تربيت كردند. ثمره مجموعه اين فعاليتها، باعث آگاهي و رشد سياسي روزافزون همه اقشار، اعم از تحصيلكردهها، روحانيان، بازاريها، شهريها، روستاييها و... گرديد. از اين رو، رژيم طاغوتي ايران، با اعزام هيئتي به بغداد و مذاكره با مقامات عراقي، خواهان ايجاد محدوديت براي امام بود.
نخستين ماهواره ساخت بشر در فضا
دانشمندان شوروي چهارم اكتبر سال 1957 نخستين ماهواره ساخت بشر، سپوتنيك Sputnik-1 را در مدار زمين قرار دادند و دولت اين كشور عكس آن را به مطبوعات داد و جهان را به حيرت واداشت. وزن اين ماهواره 90 كيلوگرم بود. آمريكا كه در نظر داشت سال بعد احتمالا يك ماهواره 11 كيلوگرمي را در مدار زمين قرار دهد، از شنيدن آن خبر شگفت زده شده بود. به نوشته تحليلگران وقت، نگراني آمريكا بيشتر از موشكي بود كه اين ماهواره را به فضا برده بود.
روز استقلال بلژيك از هلند
هنگامي كه هلند در اواخر قرن شانزدهم ميلادي مستقل شد، قسمت جنوبي خاك آن كه تقريباً بلژيك امروزي را تشكيل ميدهد، زير سلطه اسپانيايىها و بعد اتريشي ها بود. طي جنگهاي ناپلئون، اين منطقه به اشغال فرانسه درآمد و با شكست ناپلئون، با هلند به صورت يك قلمرو سلطنتي متحد شد ولي وحدت با هلند مورد توافق مردم بلژيك نبود. هرچند مردم دو منطقه، وجوه مشترك فراواني داشتند، ولي به علت تفاوتهاي مذهبي، فرهنگي، اجتماعي و زباني، مشكلات متعددي ميان آنها بروز كرد. مردم بلژيك احساس ميكردند كه به صورت اتباع درجه دوم با آنها رفتار ميشود. از اينرو در سال ۱۸۳۰م طغيان مردم بلژيك عليه حكومت هلنديها آغاز شد و به سرعت به صورت يك انقلاب تمام عيار درآمد.
قيام شيعيان بر ضد عباسيان
قيام شيعيان بر ضد سلسله عباسي از اکتبرسال ۷۶۲ ميلادي و در شهر مدينه آغاز شد. این قیام بعدا به بغداد و سپس به ساير بلاد اسلامي گسترش يافت. بغداد اندكي پيش از اين تاريخ به عنوان پايتخت عباسيان كه همانند امويان شيوه سلطنتي در پيش گرفتند، انتخاب شده بود. این قیام که بعدا ایرانیان به آن پیوستند بالاخره به تصرف بغداد توسط بوئیان (دیلمیان) ایرانی انجامید و از خلیفه عباسی تنها نامی باقی ماند.