انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور در دولت سیزدهم معتقد است اگر در اصل نه اما در نوع برخورد با زنان بدون حجاب دولتها مختلف میتوانند تفاوت داشته باشند، لذا اینکه چه کسی وزیر کشور باشد مؤثر است. او در گفتوگو با دیدهبان ایران به سؤالات مختصر و کوتاه جواب داده است که در ادامه گزیده آن را میخوانید.
اخیراً فیلمی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی پر بازدید شده که عدهای از دختران بدون حجاب زنجیرزنی میکنند، نظرتان چیست؟
ظاهراً طبق نقشه و برنامه بود، باید در هر محیطی حرمت آنجا را نگه داشت، هنجار باید در محیطهای مختلف حفظ شود.
آیا نوع برخورد گشت ارشاد با مسئله حجاب و بیحجابی، بستگی به دولتی دارد که رأس کار هست؛ یعنی مثلاً در دولت آقای خاتمی به یک شیوه برخورد میشود و در دولت آقای احمدینژاد به شیوهای دیگر؛ شما به این مسئله اعتقاددارید؟
به هر حال مؤثر است. چون وزیر کشور و زیرمجموعهاش هستند که میتوانند درباره نوع روشها تصمیمگیری کنند. یعنی سلوکی را که زیرمجموعه میتواند در این زمینه داشته باشد، با دستور وزیر کشور مشخص میشود. مؤثر است چه کسی وزیر کشور باشد، ممکن است در کل مسئله تأثیرگذار نباشد، ولی در نوع برخورد مؤثر است.
یکی از مسائلی که در دولت سیزدهم مطرح بود، بحث حجاببان در متروها بود. وزیر کشور همیشه اذعان میداشت که ما حجاببان نداریم، ولی ما بعضاً مشاهده کردهایم که تعداد زیادی از خانمها در مترو تذکر حجاب میدهند، آیا چنین چیزی وجود دارد یا نه؟
تا جایی که من میدانم، به ما گفتند نیروهای مردمی هستند که چنین برنامههایی را اداره میکنند. خیلی از نیروهای مردمی در بخشهای مختلف، در پارکها و در محیطهای مختلف هستند.
پس چرا نوع پوشش آنها یکسان است و آدم احساس میکند که هماهنگشده هستند؟
این را باید از وزارت کشور بپرسید. البته ما را در جلسات حجاب وزارت کشور دعوتمان هم نمیکردند و بیشتر آقایان برای خانمها تصمیم میگرفتند و معمولاً کارگروه مربوطه هیچ عضو خانمی نداشت. در آنجا ما چند بار هم اعتراض کردیم و شنیدم یکی دو بار در این جلسات، دستآخر خانمها را هم دعوت کردند.
آیا خانمهایی که در مترو تذکر حجاب میدهند، میتوانند مانع ورود خانمهای بدحجاب و بیحجاب به متروها شوند؟
احتمالاً میتوانند و لابد مجوز دارند که این کار را انجام میدهند. بله احتمالاً مجوز گرفتهاند.
شما یک جمله دارید که گفتید برابری ظلم به زنان است، نظرتان دراینباره چیست؟
ما به عدالت معتقد هستیم، به دلیل شرایط ویژهای که زنان دارند، هم از نظر جسمی و هم از نظر مسئولیتهای متنوعی که دارند برابری میتواند ظلم باشد، این برابری یکبار بیشتر روی دوش زنان و تحمیل مرد گونه بودن به زنان است.