نیمی از ساختمانهای بلندمرتبه تهران ناامن هستند
معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: از ۱۸۰ بیمارستان تهران ما حدود یکسوم را بازدید کردهایم که حدود ۶۰ بیمارستان شده است و خیلی از این بیمارستانها پای کار آمدهاند.
اسماعیل سلیمی، معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در گفتوگو با ایلنا درباره آخرین وضعیت پایش ۱۶ هزار ساختمان مهم و بلندمرتبه در شهر تهران گفت: طی یک سال و نیم گذشته در حال حاضر حدود ۵ هزار ساختمان از ۱۶ هزار ساختمان مهم را بازدید کردهایم از این ۵ هزار ساختمان که مورد بازدید قرارگرفته و چکلیست آن پرشده است، نتیجه ارزیابی ۲ هزار و ۹۹۵ ساختمان نیز مشخصشده است و این ساختمانها در گروههای A، B، C و D قرارگرفتهاند و این نتایج از طریق ستاد مدیریت بحران هم به کمیتههای ایمنی و رفع خطر مناطق اعلامشده و جلسات آنها نیز تشکیلشده است و هم برخی از ساختمانهای مهم مانند بیمارستانها به دستگاه مربوطه و وزیر اعلامشده است.
وی ادامه داد: این ساختمانها به صورت منظم در کمیتههای ایمنی و رفع خطر نواحی و مناطق در حال برگزاری جلسه است و از سوی این کمیتهها به این ساختمانها دو بار اخطار دوهفتهای داده میشود و فرصت داده میشود که اقدامات ایمنسازی را آغاز کنند. بهطور مثال اگر ساختمانی در گروه D قرارگرفته باشد برابر بارهای ثقلی دارای مشکل است و اگر حتی زلزله هم نیاید این ساختمان خطرناک است و لذا از بهرهبرداری آن باید ممانعت شود. اگر مالک ساختمان تمکین کند که مشکلی پیش نمیآید اما اگر تمکین نکند پرونده این ساختمان توسط بخش حقوقی شهرداری منطقه به قوه قضاییه ارجاع داده میشود. دادستانی هم این درخواست را از شهرداری تهران داشته است که اگر یک ساختمانی ناایمن است و به مالک ابلاغشده اما مالک تمکین نمیکند حتماً به قوه قضاییه از سوی شهرداری اعلام شود و این کار در حال حاضر انجام میشود.
معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تصریح کرد: ساختمانهای گروه D و C اگر تمکین نکنند مهر و موم میشوند اسامی برخی از این ساختمانها از طریق دادستانی اعلامشده است و برخی هنوز اعلامنشده است. البته تعداد زیادی از این ساختمانها اقدام به ایمنسازی کردهاند بهطور مثال از ۱۸۰ بیمارستان تهران ما حدود یکسوم را بازدید کردهایم که حدود ۶۰ بیمارستان شده است و خیلی از این بیمارستانها پای کار آمدهاند و ۵ بیمارستان نیز یا مشاور گرفته و یا کار اجرا را هم شروعشده است. مانند بیمارستان رسول اکرم (ص) و بیمارستان فیاض بخش که کار را شروع کردهاند. ما یک سال زمان لازم داریم تا ارزیابی تمامی ۱۶ هزار ساختمان به پایان برسد. برای مقاومسازی ساختمان نیز حدود دو سال بهطور متوسط برای هر ساختمان در نظر گرفتهایم.