«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه اظهار داشت که روند انتخابات پارلمانی زودهنگام در فرانسه شباهتی به دموکراسی ندارد. سرگئی لاوروف به پاول زاروبین خبرنگار روسی گفت: دور اول انتخابات پارلمانی [در فرانسه] برگزار شد. این انتخابات ۲ مرحله دارد و دور دوم به احتمال زیاد با هدف دستکاری خواسته کسانی که در مرحله اول رای دادند، طراحی شده است.
وزیر امور خارجه روسیه افزود: وقتی برخی نامزدها پس از وادار شدن [به شرکت در انتخابات] توسط کسی که به قولی به دنبال پیروزی بر محافظهکاران و پوپولیستها است از انتخابات کنارهگیری میکنند، این [انتخابات دیگر] شباهت چندانی به دموکراسی ندارد. این دیپلمات ارشد روس ادامه داد: اگر انتخابات در فرانسه، تنها یک مرحلهای برگزار میشد، این کشور با تغییراتی جدی روبهرو میشد. پس از پیروزی چشمگیر راست افراطی فرانسه در انتخابات پارلمان اروپا، امانوئل مکرون رئیسجمهوری این کشور تصمیم به انحلال پارلمان ملی گرفت؛ اقدامی که از سوی بسیاری از تحلیلگران، بزرگترین قمار دوران حرفهای سیاسی وی تلقی شد. مکرون در پی این تصمیم اعلام کرد که این امر به فرانسویها امکان می دهد که افراطیها را کنار زده و پارلمان را بار دیگر تنظیم کنند. از سوی دیگر، بعد از پیروزی حزب راستگرای افراطی مارین لوپن در دور نخست انتخابات پارلمانی فرانسه ۳۰ ژوئن (۱۰ تیر) وی اطمینان داشت که حزب «اجتماع ملی» میتواند اکثریت مطلق را در پارلمان فرانسه کسب کند و جوردن باردلا رهبر حزبی جوان خود را به نخست وزیری برساند. به گزارش ایرنا، تازه ترین نظرسنجی ها پیش بینی می کنند که حزب اجتماع ملی نمیتواند ۲۸۹ کرسی مورد نیاز برای کسب اکثریت مطلق را در پارلمان مجلس ملی فرانسه با ۵۷۷ کرسی کسب کند اما همچنان حزب بزرگی در پارلمان خواهد بود.
جایی بر روی خاک غزه برای آوارگان نمانده است
آوارگان فلسطینی در نوار غزه که از ابتدای جنگ در جستجوی سرپناه بوده و چندین بار آواره شدهاند، اکنون و پس از ۲۷۵ روز دیگر جایی برای نصب چادرهایشان ندارند و شماری از آنها علیرغم خطرات بر روی اسکلهای در خانیونس مستقر شدهاند. در فاصله ۸۰ متری در داخل دریای مدیترانه در شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، صدها آواره ناگزیر به برپایی چادرهای خود بر روی اسکلهای شدهاند که سالها پیش ساخته شده بود، چراکه دیگر جایی برای آنها باقی نمانده است تا از حملات در امان بمانند. آوارگان با استفاده از نایلون و چوب، چادرهای خود را در داخل دریا ساختند و در این راستا، به خطر بالا آمدن امواج در طول شب و تیراندازی قایقهای نیروی دریایی ارتش رژیم اشغالگر که هرگز از دریا خارج نمیشوند، بیتوجه هستند. «محمد الغره» یکی از آن آوارگانی است که پس از خروج از شهر رفح در جنوب نوار غزه، چادری را بر روی این اسکله ساخته است. الغره در این باره گفت: ما رفح را پس از حمله ارتش اشغالگر اسرائیل ترک کردیم و به سمت منطقه المواصی در غرب خانیونس حرکت کردیم، اما همهجا پر از هزاران چادر و آواره بود و جایی برای پا گذاشتن در آن پیدا نکردیم. او به وبگاه «الخلیج آنلاین» گفت: اسکله منطقه المواصی را خالی یافتیم، تصمیم گرفتیم به آنجا برویم و چادرمان را در آنجا برپا کنیم. آوارگی جدید ما با هفت فرزندم، همسرم و پسرعموهایم است. یک روز پس از اینکه محمد الغره و نزدیکانش چادرهای خود را برروی اسکله دریایی برپا کردند، صدها آواره به دنبال او وارد دریا شدند و چادرهای خود را در همین مکان ساختند و در این منطقه ساکن شدند.
افزایش صادرات نفت و گاز ازبکستان
شرکت نفت و گاز ازبکستان در گزارشی اعلام کرد که این شرکت در سال گذشته میلادی افزایشی ۱۱ درصدی در فروش نفت و گاز نسبت به سال ۲۰۲۲ داشته است. شرکت نفت و گاز ازبکستان (Ozbekneftegaz) در سال گذشته میلادی ۲۷.۴۴ تریلیون صوم ازبکستان (۲.۲ میلیارد دلار) از محل صادرات درآمد کسب کرده که ۱۱.۴ درصد نسبت به سال ۲۰۲۲ افزایش نشان می دهد. به گفته این شرکت، رشد درآمد ناشی از افزایش تعرفه های گاز طبیعی از نوامبر ۲۰۲۳ و افزایش تولید در برخی میادین نسبت به سال ۲۰۲۲ بوده است.گاز طبیعی بیشتر تولیدات این شرکت را تشکیل می دهد و در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴، ۶.۹ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی تولید کرده است.