شورای اروپا در بیانیهای از اعمال تحریمهایی علیه اقتصاد بلاروس خبر داد که با هدف جلوگیری از دور زدن تحریمهای اعمالشده علیه روسیه با توجه به پیوستگی اقتصاد این ۲ کشور انجام شده است.
شورای اروپا دیروز یک بسته تحریمی علیه بلاروس اعمال کرد که شامل برخی محدودیتهایی است که پیشتر علیه روسیه اعمال شده بود و بخشهای تجاری، خدمات و حملونقل کالاها را به منظور رسیدگی به دور زدن این محدودیتها هدف قرار میدهد.
خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که در بیانیه شورای اروپا در این باره آمده است: شورا امروز تدابیر محدودکنندهای را علیه اقتصاد بلاروس به کار گرفت. این تدابیر جامع هدف منعکس کردن تحریمهای موجود علیه روسیه را دنبال میکند و بنابراین، در آن به مسئله دور زدن تحریمها که ناشی از سطح بالای یکپارچگی میان اقتصادهای روسیه و بلاروس است، پرداخته شد.
شورای اروپا گفت محدودیتها علیه صادرات کالاهای دارای استفاده دومنظوره و کالاها و فناوریهای پیشرفته را گسترش داده و محدودیتهای جدیدی علیه کالاهایی اعمال کرده است که ممکن است به «ارتقای توانمندیهای صنعتی بلاروس کمک کند.» در بیانیه شورای اروپا همچنین مطرح شد: واردات مستقیم یا غیرمستقیم، خریداری یا انتقال طلا، الماس، هلیوم، زغالسنگ و مواد معدنی از جمله نفت خام از بلاروس ممنوع خواهد بود. اقدام اخیر با یک تحریم صادارتی جدید علیه کالاها و فناوریهایی تکمیل خواهد شد که برای استفاده در پالایش نفت و میعانات گاز طبیعی به کار میروند. این بسته تحریمی شامل محدودیتهایی نیز در رابطه با حملونقل کالاها در منطقه اتحادیه اروپا به وسیله خودروهای سنگین و سایر خودروهایی است که در بلاروس به ثبت رسیدهاند.
مجارستان: شکست روسیه منفعتی برای اروپا ندارد
«ویکتور اوربان» نخستوزیر مجارستان اظهار داشت: رهبری اتحادیه اروپا در تلاش است تا این بلوک را به خصومت در اوکراین بکشاند تا روسیه را شکست دهد؛ این در حالی است که این شکست، منفعتی برای این قاره ندارد.
به گزارش خبرگزاری تاس، ویکتور اوربان در مقالهای برای روزنامه «Magyar Nemzet» نوشت: مردم اروپا به جای صلح، نظم و توسعه، شاهد «جنگ، مهاجرت و افول صلح» هستند.نخستوزیر مجارستان افزود: موضوع بدتر این است که اندیشه پوچ دولتمردان بروکسل منجر به تصمیمگیریهای سیاسی بدی در سالهای اخیر شده است. وی ادامه داد: اروپا به طور فزایندهای به جنگی کشیده میشود که برای این قاره هیچ منفعتی ندارد و به راحتی میتواند همه چیز را در آن از دست بدهد.اوربان خاطرنشان کرد که «دولتمردان بروکسل خواهان این جنگ هستند، آن را جنگ خود میدانند و میخواهند روسیه را شکست دهند.حتی اگر اروپا نه نیرو و نه تمهیدات لازم برای آن را داشته باشد.» نخستوزیر مجارستان اظهار داشت: در حالی که پول اروپاییها به اوکراین فرستاده میشود، تحریمها شرکتهای اروپایی را گرفتار، تورم را افزایش و میلیونها شهروند اروپایی را در مشکلات مالی قرار داده است. به گزارش ایرنا، غرب به سرکردگی آمریکا با نادیده گرفتن دغدغه های امنیتی مسکو، باعث شعله ور شدن آتش جنگ در اوکراین در مورخ ۵ اسفند ۱۴۰۰ شد. کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تاکنون با حمایتهای هنگفت مالی و نظامی هرگونه مسیر دیپلماتیک برای پایان بخشیدن به آتش این جنگ را مسدود ساختهاند.