خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: انسان با خوردن چای میتواند سرعت روند پیری را کاهش دهد. پژوهشی در این زمینه در مجله لنست منتشرشده نشان میدهد که نوشیدن منظم سه فنجان چای در روز میتواند پیری را به تأخیر بیندازد. محققان دانشگاه سیچوان چین کشف کردهاند که برخی از ترکیبات شیمیایی چای- موسوم به پلیفنول- میتوانند به این اثر کمک کنند. دانشمندان با جمعآوری جزییات الگوهای مصرف غذایی حدود ۸۰۰۰ داوطلب چینی ۳۰ تا ۷۹ ساله و ۶۰۰۰ داوطلب بریتانیایی ۳۷ تا ۷۳ ساله و درخواست از آنها برای ثبت مقدار چای مصرفی خود، دادههای مربوط به این داوطلبان را بررسی کردند. گروه مطالعه فشارخون، سطح کلسترول و درصد چربی بدن شرکتکنندگان را اندازهگیری کرده و از این جزئیات برای ارزیابی سن ظاهری پاسخدهندگان استفاده کردند. محققان دریافتند افرادی که بهطور منظم چای مینوشند روند پیری بیولوژیکی کندتری را تجربه میکنند. این پدیده به پلیفنول که یکی از ترکیبات خاص مشتقات از گیاه چای است، نسبت داده شد. پلیفنولها با تواناییشان در مبارزه با پیری از طریق کاهش التهاب و داشتن تأثیرات سمزدایی شناخته میشوند. شرکتکنندگانی که نوشیدن چای را متوقف کردهاند، سریعتر پیر میشوند. البته دمای چای تأثیری در کاهش یا افزایش روند پیری نداشت.