سهم ۳۳ درصد ی خودروهای دیزلی
در ایجاد آلاینده در تهران
سید جعفر تشکری هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران به همراه علیاصغر قائمی؛ عضو کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران به منظور بررسی آخرین اقدامات صورت گرفته از شرکت کنترل کیفیت هوای تهران بازدید کردند.سید مهدی میرزایی قمی؛ مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در این جلسه با اشاره به تعداد ایستگاههای سنجش آلودگی هوا گفت: ۳۶ ایستگاه سنجش آلودگی هوا در تهران وجود دارد که ۲۲ ایستگاه متعلق به شهرداری تهران و ۱۴ ایستگاه متعلق به سازمان محیطزیست است و شاخص آلودگی هم بر اساس میانگین این ۳۶ ایستگاه مشخص میشود. در شهرداری مرکز و در پارک جنگلی کوهسار دو دوربین نصبشده که به صورت آنلاین وضعیت هوای تهران را نشان میدهد. درحالیکه حاضر ۱۸ تابلو نمایشگر شاخص آلودگی در تهران وجود دارد که جز تابلوی استادیوم آزادی مابقی روشن هستند. مذاکراتی با ژاپنیها انجامشده که نتیجه آن احداث و خریداری ۶ ایستگاه سنجش آلودگی هوای جدید در تهران است.
علل آلودگی هوا
میرزایی قمی با اشاره به علل آلودگی هوا در تهران گفت: در تابستان اوزون و در ۶ ماه دوم سال ذرات معلق pm۲.۵ علل اصلی آلودگی هوا هستند. یکی از اقداماتی که انجام میدهیم نمونهبرداری از سوخت گازوئیل است که به شرکت واحد داده میشود. امسال مناقصه سیاهه انتشار انجام و دانشگاه علم و صنعت برنده این مناقصه شد و انتهای سال آینده نتیجه اولیه مطالعات مشخص میشود.
پیشبینی آلودگی هوای تهران
میرزایی قمی با تأکید بر اینکه مهمترین اقدامی که در شرکت کنترل کیفیت هوای تهران انجام میدهیم پیشبینی آلودگی هوا است، گفت: سامانهای ایجادشده است که قابلیت پیشبینی هواشناسی، آلودگی و کیفیت هوای شهر تهران را دارد و راهکارهای کاهش آلودگی هوا را نیز ارائه میدهد. وی تصریح کرد: برنامهای با ۱۵ محور در حوزه حملونقل تدوینشده است که در تمامی حوزهها راهکارهای کاهش آلودگی هوا را نشان میدهد و بر مبنای آن میتوانیم از شدت آلودگی هوای تهران بکاهیم.
خودروهای سنگین باری و مسافری آلاینده
سید جعفر تشکری هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این جلسه گفت: اعداد و ارقام سیاهه آلودگی هوا نگرانکننده است و مطابق با این سیاهه سهم آلودگی خودروهای دیزلی ۳۳ درصد برآورد شده و بر این اساس باید تمرکز جدی روی خودروهای سنگین باری و مسافری داشت. شهردار تهران تأکید بر برقی شدن اتوبوسها دارد.
تولید موتوربرقی در اغما
تشکری هاشمی با اشاره بهردیف مربوط به موتورهای برقی گفت: در حوزه موتورسیکلت برقی که مهمترین پروژه شرکت کنترل کیفیت هوا است گلهداریم و باید مشخص شود چرا با وجود بودجه ۷۰۰ میلیارد تومانی پیشرفتی صورت نگرفته و کار قابل قبولی انجامنشده است. شورای شهر این موضوع را پیگیری میکند و بودجه اختصاصیافته باید صرف توسعه فرهنگ استفاده از موتوربرقی و تسهیل گری برای خریداران شود.
طی 9 ماهه امسال صورت گرفت
بهرهمندی بیش از ۲۹ هزار و ۵۰۰ مشترک از گاز در استان اصفهان
اصفهان -علیرضا هژبری: مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان گفت: در ۹ ماهه سال جاری بیش از ۲۹ هزار و ۵۰۰ مشترک از نعمت گاز طبیعی در سطح استان اصفهان بهرهمند شدند. ابوالقاسم عسکری گفت: در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۹ هزار و ۵۰۰ مشترک از نعمت گاز طبیعی در سطح استان پهناور اصفهان بهرهمند شدند که از این تعداد ۲۵ هزار و ۴۴۱ مشترک شهری و ۴ هزار و ۸۹ مشترک روستایی به جمع مشترکین این شرکت پیوستند. وی افزود: در همین مدت، بیش از ۱۰ هزار انشعاب نیز نصبشده است که از ۸ هزار و ۲۹۱ انشعاب شهری و ۲ هزار و ۱۱۰ انشعاب روستایی در سطح این استان نصبشده است. عسکری گفت: باهمت و تلاشهای انجامشده در این شرکت در ۹ ماهه سال جاری، ۵۳۱ کیلومتر شبکه و خطوط تغذیه در سطح استان اصفهان اجراشده است. به جهت تحقق شعار سال در راستای مهار تورم و رشد تولید به بیش از ۷۸۴ واحد تولیدی و صنعتی مطابق مصوبه شورای اقتصاد، گازرسانی انجام گردیده است. مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان بیان داشت: تاکنون به ۱۱۴ شهر و بیش از ۱۵۰۰ روستا و مکان مزرعه در سطح استان اصفهان گازرسانی انجام گردیده و مأموریت و رسالت این شرکت، تأمین گاز طبیعی ایمن و پایدار مشترکین خانگی، تجاری و صنعتی و نیروگاهی این استان پهناور هست. همچنین مدیرعامل شرکت گاز استان از کلیه هم استانیهای فهیم و بافرهنگ تقاضا نمود که با رعایت دمای آسایش ۲۱ – ۱۸ درجه مدیریت بهینه مصرف گاز را رعایت نمایند و به ازای کاهش هر ۱ درجه سانتیگراد دمای ساختمانها ۶% در مصرف این انرژی ارزشمند صرفهجویی نموده و امکان بهرهمندی کلیه هم استانیها و هموطنان عزیز را از این موهبت خدادادی به ویژه در فصول سرد فراهم نمایند.