درگذشت الجایتو
روز 16 دسامبر 1316 میلادی، سلطان محمد خدابنده ملقب به «اولجایتو» هشتمین سلطان از سلسله ایلخانان مغول که در ایران حکمرانی میکرد، در سلطانیه زنجان درگذشت. الجایتو شهر سلطانیه را به وجود آورد و آن را پایتخت خود قرار داد. به دستور او در مرکز شهر سلطانیه ارگی بنا شد که به بناهای آرامگاهی سلطان اختصاص یافت و در مرکز آن، گنبدی با هشت منار برپا شد. همچنین خانقاه، مدرسه، دارالشفا و... نیز در کنار آن بنا و تولیت آن به خواجه رشیدالدین فضلالله همدانی سپرده شد. الجایتو پس از مناظره با علامه حلی و نظامالدین مراغهای مذهب تشیع را اختیار کرد. سرانجام وی در 36 سالگی وفات یافت و پیکرش در سلطانیه به خاک سپرده شد. گنبد سلطانیه که از آثار مهم معماری ایرانی و اسلامی بهشمار میرود، در فهرست آثار میراث جهانی به ثبت رسیدهاست.
وزیر درباری تیمورتاش
روز 25 آذر 1304، عبدالحسین تیمورتاش وزیر دربار شد. این دولتمرد ایرانی دورههای قاجار و پهلوی که به سردار معززالملک و سردار معظم خراسانی ملقب بود، از کسانی بود که در برانداختن قاجارها و برآوردن پهلویها مؤثر بود و نقش مهمی در سیاست خارجی ایران بازی کرد. تقريباً در شش سال اول دوره سلطنت رضاشاه، تيمورتاش در اوج اقتدار و ازنظر سياسي دومين شخص مملكت به شمار ميرفت. او چند سال بعد مورد غضب رضاشاه قرار گرفت و در سال ۱۳۱۲ در زندان قصر کشته شد.
تأسیس حزب ایران نوین
روز ۲۵ آذر ۱۳۴۲ حزب ایران نوین به دبیرکلی حسنعلی منصور و با شرکت اکثر نمایندگان مجلس شورای ملی و سناتورها اعلام موجودیت کرد. این حزب از تغییر نام کانون مترقی به وجود آمد و بزرگترین حزب دولتی در عصر پهلوی بود که تا تأسیس نظام تکحزبی، همواره اکثریت را در دست داشت و بیش از یک دهه در فضای خالی از فعالیتهای حزبی به حیات خود ادامه داد. پس از انحلال حزب ملیون، حزب ایران نوین در مقابل حزب مردم (به رهبری اسدالله علم) ظاهر شد و در انتخابات بیست و یکم مجلس شورای ملی در سال ۱۳۴۲ شرکت کرد و در این دوره و نیز در دو مجلس بعدی در جایگاه اکثریت قرار گرفت.
زادروز عبدالکریم سروش
دکتر عبدالکریم سروش، نواندیش دینی، نظریهپرداز، متکلم، مدرس دانشگاه، شاعر و مترجم ایرانی روز ۲۵ آذر ۱۳۲۴ در تهران متولد شد. وی آثار و تحقیقاتی در زمینه ادبیات انجام داده و ازجمله مولویشناسان حال حاضر است. سروش که همواره کوشیدهاست تأویلی جدید از اسلام ارائه کند، نامش بهعنوان یکی از منتقدان مسلمان مارکسیسم پس از پیروزی انقلاب مطرح شد.
خاطرات هاشمی رفسنجانی
25 آذر سال 1377: بعد از نمازصبح، تا ساعت هفت و نیم كاركردم. سپس به مركز صداوسيما، براى افتتاح همايش مديران [سازمان صدا و سیمای] سراسر كشور رفتم. لدىالورود، بدون قرار قبلى، مصاحبهاى كوتاه با سيما كردم كه مستقيم پخش شد. سؤالى در مورد اتهام جناحى عملكردن صداوسيما كرد كه گفتم تا حدودى اتهام وارد است، ولى عمدتاً غيرجناحى است؛ لابد انتظار اين جواب صريح را نداشتند.قبل از جلسه، آقايان [علی] لاريجانى و [علی آقا]محمدى، [معاون سیاسی صدا و سیما]، از من خواسته بودند كه براى تقويت روحيه مديران، تحليلى اميدوار كننده ارایه دهم. بعداً اجازه گرفتند كه كل سخنرانى را به منظور تقويت روحيه مردم، پخشكنند؛ موافقتكردم.به دانشكده الهيات [دانشگاه تهران] رفتم؛ با تأخير رسيدم. پس از خيرمقدم و گزارش آقاى [غلامرضا] مصباحى[مقدم]، ریيس دانشكده، در اهميت تربيت نيروهاى سطح بالاى علمى براى تبليغ اسلام و وحدت حوزه و دانشگاه سخنرانى كردم، با ياد خير شهيد مفتح و شهيد مطهرى. درخواست كمك براى تجهيز اينترنت كردند؛ قبول نمودم.