مصطفی تنها، سخنگوی صنعت لاستیک کشور مدعی شد که ۷۰ درصد مواد اولیه تولید لاستیک در داخل است، موادی که بعضاً در پتروشیمیهای تولید میشود که از انواع رانت و حمایت دولتی مانند نرخ دولتی برخوردار هستند.
دولت با ایجاد رانت و انحصار در صنعت لاستیک، با افزایش اعتراضات به رشد قیمت به جای آنکه عرضه را افزایش دهد در اقدامی که از سوی برخی کارشناسان پوپولیستی و نمایشی خوانده شد، برخی تایر سازان را موظف کرد که در سامانههای اینترنتی تایر را با نرخ دولتی عرضه کنند.
درواقع یک حلقه تایر که در بازار قریب ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان قیمت دارد، در سامانههای مذکور حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان قیمتگذاری شده است. با این وجود در ۲ هفته گذشته، همه محصولات کویر تایر با گزینه ناموجود شده بود و خرید از این سایت امکانپذیر نبود. سایت لاستیک دولتی متعلق به شرکت آسایش راه همتا (سکوی شماره ۳۸ سامانه تجارت تخصیص و توزیع کالا) خود را مسئول فروش تایرهای دولتی احتکار شده معرفی نموده، در سایت خود شماره تماس را غیرفعال کرده و برای ارتباط تنها یک آدرس تلگرامی قرار داده است، این آدرس نیز پاسخگوی تماسها نیست. لینکهایی نیز که این سایت از فروش آنلاین شرکتهای تولید داخل قرار داده، با هر بار طی کردن پروسه خرید درنهایت امکان خرید در آنها وجود ندارد. (آفتاب نیوز)
واکنش وزارت صمت
به افزایش قیمت لاستیک
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: افزایش قیمت لاستیک خودرو لزوماً مشکل این صنعت را حل نمیکند زیرا عرضه لاستیک به حد نیاز انجام نمیشود. به گزارش خبر آنلاین، حسین فرهیدزاده افزود: تولید و توزیع لاستیک خودرو امسال نسبت به سال قبل کاهش 14 درصدی دارد و این بخش با مشکلاتی مواجه است و تبادل ارز در آن به سختی انجام میگیرد. وی اظهار کرد: جبران کمبود تولید لاستیک خودرو در کشور مستلزم تأمین ارز برای واردات در این بخش و ساماندهی حوزه توزیع از طریق خروج آنها از حالت سنتی و ثبتنام توزیعکنندگان لاستیک در سامانه جامع تجارت است. این وزارتخانه بسته پیشنهاد خود مبنی بر تأمین ارز را از مسیر تالار دوم سامانه نیما و کاهش تعرفه واردات (10 درصد) ارائه داده است تا در بازه زمانی سهماهه بتوان لاستیک خودرو را به یک قیمت معقولی رساند و وظیفه بازرسان در این بخش رصد بازار لاستیک خودرو است تا قیمت آن از رقم معقولی بیشتر نشود. فرهیدزاده بیان کرد: در هر صورت کسری بین تولید لاستیک خودرو تا میزان نیاز آن در کشور باید به نحوی جبران شود که یکی از راهکارهای آن تأمین لاستیک از محل واردات است. از سوی دیگر یکی از مشکلات بخش توزیع لاستیک خودرو، سنتی عمل کردن فعالان این حوزه است، ستاد تنظیم بازار کشور مصوبهای دارد تا با نظارت و راهبری وزارت صنعت معدن و تجارت، توزیعکنندگان لاستیک خودرو در سامانه جامع تجارت یا سکوهای فروشگاهی ثبتنام کنند که البته این مصوبه شامل توزیعکنندگان روغن موتور نیز میشود.