توقف فعالیت حجاببانان در مترو
عوامل مرتبط با شهرداری تهران که در ایستگاههای مترو به تذکر حجاب مشغول بودند، از دو روز قبل فعالیت خود را متوقف کردهاند. سایت شهر ما نوشت: بر اساس گزارشهای رسیده به شهر ما، از روز دوشنبه تقریباً در هیچیک از ایستگاهها و خطوط مترو نیروهای انتظاماتی که در افکار عمومی به عنوان حجاببان شناخته میشوند، حضور ندارند. مأموریت این نیروها، جلوگیری از ورود آقایان به واگنهای اختصاصی زنان اعلامشده بود، ولی آنها همزمان در موضوع تذکر درباره حجاب و پوشش نیز حضور فعالی داشتند.
زاکانی از دو ماه قبل که اعلام شد ۴۰۰ نیروی موسوم به حجاببان را استخدام و در مترو مستقر کرده، موردانتقاد رسانهها و کارشناسان قرارگرفته بود که چرا رسیدگی به وظایف اصلی شهرداری همچون جمعآوری زباله و کنترل ترافیک را رها کرده و در موضوع کنترل حجاب دخالت میکند. حادثه اخیر برای آرمیتا گراوند، واکنشهایی را در پی داشته و برخی نسبت به بروز ناآرامیها هشدار دادهاند. هنوز مشخص نیست غیب نبودن این عوامل در مترو با حادثه رخداده برای آرمیتا گراوند ارتباط دارد یا آنکه سیاست کلی شهرداری تهران دراینباره تغییر کرده است؟ (آفتاب نیوز)
انتقاد محمد مهاجری
محمد مهاجری، فعال رسانهای اصولگرا در واکنش به وقوع حادثه برای آرمیتا گراوند، دانشآموز نوجوان در مترو نوشت: اینگونه حوادث ظرفیت آن رادارند که تبعات جبرانناپذیری ایجاد کنند. محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا در یادداشتی درباره ماجرای آرمیتا گراوند، خطاب به وزیر کشور و رئیس شورای امنیت نوشت: «ماجرای این روزها که فضای خبری را تحت تأثیر قرار داده، به کما رفتن دختری دانشآموز در متروی تهران است. این موضوع میتوانست یک حادثه معمولی باشد، اما چون به اتفاق سال گذشته برای مهسا امینی که منجر به اعتراضات و بحران عمومی شد، پیوند خورد به یک جنجال تبدیل شد. اینگونه حوادث ظرفیت آن رادارند که تبعات جبرانناپذیری ایجاد کنند. این تبعات بیش از اینکه ناشی از حادثهای باشد که احتمال رخداده وجود دارد، متأثر از ناکارآمدی و استیصال نظام رسمی خبررسانی است که قادر به اقناع افکار عمومی نیست، چون اعتمادی به آن وجود ندارد و پیش از این بارها سوگیری و خلاف واقع گویی آن ثابتشده است. با توجه به این واقعیت که متأسفانه مرجعیت رسانهای صداوسیما و خبرگزاریهای دولتی و حکومتی دستکم مخدوش است یکی از راههای ساده و نتیجهبخش این است که گروه کوچکی از چهرههای شاخص رسانهای مستقل از دولت و نهادهای حکومتی که مراتب حرفهای بودن، تعهد، امانتداری، صداقت، بیطرفی، انصاف و شجاعت آنها مورد تأیید اکثر اصحاب رسانه است و به آنها اعتماد وجود دارد، به هنگام بروز رخدادهایی که اطلاعرسانی درست و دقیق و اطمینان بخشی و آرامش دادن به افکار عمومی لازم است، فرصت پیدا کنند با حضور میدانی و جمعآوری اطلاعات و انتشار بدون سانسور، راه را بر رسانههای بیگانه و اخبار مخدوش و شبهه آفرین ببندند. فراهم کردن چنین امکانی نتایج ملموس و مبارکی برای کشور خواهد داشت. به امتحانش میارزد.»
واکنش صداوسیما
بعد از طرح ابهاماتی در خصوص این حادثه، صداوسیما در گزارشی، ویدئویی از لحظات حضور آرمیتا در مترو منتشر کرده بود و ادعاهای برخورد فیزیکی با وی را رد کرد.
روایت مدیرعامل مترو
مسعود درستی، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران نیز روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا در خصوص آخرین وضعیت دختر ۱۶ ساله مصدوم در ایستگاه مترو میدان شهدا افزود: روز گذشته به همراه تعدادی از مدیران عیادتی از این فرد داشتیم و ما در کنار این دختر و خانواده این فرد مصدوم هستیم و از مردم میخواهیم برای بهبود وضعیت این مسافران مترو دعا کنند. وقتیکه این دختر در داخل واگن بیهوش میشود و سر این فرد به بدترین نقطه که درب ورودی واگن است برخورد میکند در سریعترین اقدام از توقف قطار جلوگیری شد و با حضور بهموقع عوامل اورژانس این فرد به مراکز درمانی منتقل شد. وی از توسعه کنترل هوشمند مسافران در این ناوگان خبر داد و گفت: در راستای حفظ امنیت و آسایش مسافران دوربینهای عبور و مرور در ایستگاهها افزایش پیدا میکند.
واکنش دولت به ماجرای آرمیتا گراوند
سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهور در یادداشتی درباره ماجرای آرمیتا گراوند منتشر کرد.وی در این باره نوشت:واقعا کدام عقل سلیم می پذیرد کشته شدن یک نوجوان به نفع حکومت است که چنین طراحی انجام شود؟! مگر یک دانشآموز یا هر فرد دیگری چه خطری برای نظامی مقتدر دارد در حالی که حتی بزرگ زورگو و قلدر عالم هم دیگر جرأت تعدی و تهدید نظامی ندارد و ناچار به جنگ ترکیبی روی آورده است. نظامی که به یاری مردان و زنان مظلوم شیعه، سنی، مسیحی و ایزدی از چنگال دژخیمان داعش شتافت، چه وجهی دارد که بخواهد با شهروند نوجوانی برخورد کند؟!
برگرفته از آفتاب نیوز