کلاژن حدود یک سوم کل پروتئین بدن را تشکیل می دهد و به عنوان بلوک ساختمانی برای قسمت های مختلف بدن شما از جمله پوست، استخوان ها، ماهیچه ها، تاندون ها و رباط ها عمل می کند.افزودن مکمل کلاژن به رژیم غذایی شما ممکن است مفید باشد، اما می توانید با انتخاب غذاهای مناسب نیز کلاژن کافی دریافت کنید.
آب قلم، آبگوشت استخوان
استخوان های حیوانات منبع غنی کلاژن هستند. روند آهسته جوشیدن استخوان ها و بافت های همبند در آب باعث می شود که کلاژن موجود در استخوان ها به ژلاتین تجزیه شود که می تواند راحت تر توسط بدن شما جذب شود.
ماهی و صدف
ماهی، به ویژه پوست و فلس های آن، منبع عالی کلاژن است. کلاژن مشتق شده از ماهی، معروف به کلاژن دریایی، فراهمی زیستی زیادی دارد؛ این بدان معناست که نسبت به منابع دیگر کلاژن، موثرتر در بدن جذب می شود.
جوجه
مرغ، به ویژه غضروف مرغ، منبع طبیعی کلاژن و غنی از کلاژن نوع II است که برای سلامت مفاصل مفید است و ممکن است به کاهش علائم آرتریت کمک کند.
گوشت گاو
گوشت گاو، به ویژه پوست و استخوان گاو، منبع غنی کلاژن است. کلاژن مشتق شده از گوشت گاو، که اغلب به عنوان کلاژن گاوی شناخته می شود، در درجه اول از کلاژن نوع I و III تشکیل شده است؛ این نوع کلاژن برای سلامت و استحکام پوست، استخوان، تاندون، غضروف فیبری، بافت همبند و دندان بسیار ضروری است.
سفیده تخم مرغ
سفیده تخم مرغ منبع پرولین، یکی از اسیدهای آمینه لازم برای تولید کلاژن است و اگرچه زرده ها به طور خاص حاوی کلاژن نیستند، اما سرشار از مواد مغذی ضروری برای تولید کلاژن در بدن هستند.
مرکبات
در حالی که مرکبات خود حاوی کلاژن نیستند، میوه هایی مانند پرتقال و گریپ فروت سرشار از ویتامین C هستند که به بدن شما کمک می کند کلاژن تولید کند. ویتامین C نقش اساسی در سنتز پروکلاژن، پیش ساز بدن برای تولید کلاژن، دارد.
توت ها
مشابه مرکبات، توت ها منبع طبیعی ویتامین C هستند. ویتامین C، بدن را قادر می سازد تا کلاژن ساخته و به طور موثر از آن استفاده کند؛ بنابراین، در حالی که توت ها به خودی خود کلاژن ندارند، می توانند به بدن در ساخت آن به طور طبیعی کمک کنند.
سیر
سیر خود حاوی کلاژن نیست، اما به تولید کلاژن در بدن شما بسیار کمک می کند. سیر سرشار از گوگرد است که ممکن است در تولید کلاژن نقش داشته باشد و از تجزیه کلاژن در بدن شما جلوگیری کند.
لبنیات
محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست نیز می توانند به طور غیر مستقیم از تولید کلاژن در بدن شما حمایت کنند. در حالی که آنها حاوی کلاژن نیستند، غنی از دو اسید آمینه ضروری، پرولین و گلیسین هستند که اجزای کلیدی مولکول های کلاژن را تشکیل می دهند.
بادام هندی
بادام هندی در حالی که خود حاوی کلاژن نیست، نقش اساسی در تولید کلاژن دارد. آنها مملو از مس هستند، ماده معدنی که نقش مهمی در توسعه کلاژن و الاستین دارد.
صدف
صدف ها، نقش حیاتی در تولید کلاژن دارند. صدف ها مقدار زیادی روی دارند که می تواند نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی را تامین کند.
فواید مصرف بیشتر کلاژن
چند مزیت شگفت کلاژن برای بدن به شرح زیر است:
سلامت پوست: کلاژن به خاصیت ارتجاعی، آبرسانی و سلامت کلی پوست کمک می کند. افزایش سن و عوامل محیطی باعث کاهش کلاژن می شود که به طور بالقوه منجر به ظاهر شدن چین و چروک و خشکی پوست می شود. افزایش مصرف کلاژن می تواند با این اثرات مبارزه کند و پوستی جوان و درخشان را تقویت کند.
درد مفاصل: کلاژن به حفظ یکپارچگی غضروف شما کمک می کند؛ غضروف بافت لاستیکی مانندی است که از مفاصل شما محافظت می کند. افزایش مصرف کلاژن می تواند درد مفاصل و علائم آرتریت را کاهش دهد.
سلامت قلب: کلاژن ساختاری برای عروق شما فراهم می کند و از ضعیف شدن آنها جلوگیری می کند. بنابراین، کلاژن سالم می تواند به حمایت از سلامت قلب نیز کمک کند.
توده عضلانی: کلاژن حاوی اسید آمینه گلیسین است که در سنتز کراتین نقش دارد. کلاژن می تواند سوخت مورد نیاز عضلات را برای تامین انرژی از طریق تمرینات تامین کند و به طور بالقوه توده عضلانی را افزایش دهد.
سلامت استخوان: مانند مفاصل و پوست، استخوانهای ما نیز سرشار از کلاژن هستند که به قوی و سالم نگه داشتن آنها کمک میکند. با افزایش سن، سطح کلاژن کاهش می یابد و منجر به بیماری هایی مانند پوکی استخوان می شود.
منبع: سلامت نیوز