تولد «محمد بن زكرياي رازي» دانشمند نامدار جهان اسلام
محمد بن زكرياي رازي در سال 251 هجري قمري در شهر ري متولد شد. در اوان جواني به فراگيري علم كيميا و شيمي پرداخت و در اثر بخار و دود ناشي از زرگري، چشمهايش وَرَم كرد و براي معالجه، نزد طبيبي رفت. آن طبيب پانصد اشرفي طلا به عنوان حق معالجه از او گرفت و به رازي گفت: كيميا همين است نه عمليات تو. محمد بن زكريا، از آن پس ترك كيمياگري كرد و در سن چهلسالگي به تحصيل طب پرداخت تا آنكه مرجع تمامي اطباي زمان خود شد. شهرت او در ميان همگان به حدي رسيد كه عَرَبها او را طبيب المسلمين و به مناسبت اينكه كتابهاي او به زبان عربي است، جالينوس العَرَب، خواندهاند. رازي بعدها به سرپرستي بيمارستانهاي معروف عصر خود از قبيل بيمارستان بغداد و ري برگزيده شد.
تصرف اصفهان به دست تيمور لنگ
از تصرف اصفهان توسط نيروهاي امير تيمور گوركان (تيمور لنگ) و قتل عام مردم آن و ساختن مخروطهاي ده متري از كله هاي مقتولين ۶۲۱ سال مي گذرد. اصفهان در ۲۷ آگوست سال ۱۳۸۷ ميلادي، پس از يك مقاومت چشمگير به دست تيموريان افتاد. مورخان قتل عام اصفهاني ها به تصميم امير تيمور را متفاوت از قتل عام و كور كردن كرماني ها به دستور آغامحمدخان قاجار كه هر دو از نژاد مغول بودند دانسته اند؛ تيمور يك مهاجم خارجي بود ولي آغامحمدخان ادعاي ايراني بودن و حكمراني بر ايران را داشت!.
ملي شدن معادن كشور
تا پيش از پيروزي انقلاب اسلامي، برخي از معادن كشور توسط بخش خصوصي اداره ميشد يا امتياز آن در انحصار بيگانگان قرار داشت. با پيروزي انقلاب و تدوين قانون اساسي، كليه معادن كشور ملي اعلام شده و مطرح گرديد كه تحت هيچ عنوان به مالكيت بخش خصوصي تعلق نميگيرند. به موجب اين قانون، حق اجازه بهرهبرداري از معادن تنها در صلاحيت دولت قرار دارد و از سوي دولت به برخي بخشهاي دولتي نظير استانداريها واگذار ميگردد، هر چند بخش خصوصي ميتواند به عنوان مقاطعهكار در عمليات اكتشاف معادن شركت نمايد و با دولت قرارداد منعقد كند.
خاطرات هاشمی رفسنجانی
5شهریور 1378: در خانه بودم. با مطالعه دربارة مسير جاده ابريشم و جمع بين سعادت دنيا و آخرت، بيشتر وقت گذشت. مقداري وقت، صرف تنظيم كتابخانه شد؛ خسته شدم. مسلم، پسر بزرگ خانم فرخنده مرعشي [خواهر عفت]، سئوالاتي داشت كه جواب دادم. در اخبار جهاني، بازداشت ژنرال [راتکو] ملادیچ ، از فرماندهان جنگ بوسني و از صربهاي متعصب، به عنوان جنایتكار جنگي، قابل توجه است؛ براي شركت در يك سمينار، ميهمان يكي از سازمانهاي بينالمللي بوده و اسمش در ليست مجرمان جنايتكاران بوده و نميدانسته. يوگسلاوي، عكسالعمل تُندي دارد. نمونه قابلتوجهي از فعالشدن دادگاه بينالمللي است. آشوب و درگيريهاي وسيع در تيمور شرقي هم مهم است؛ بناست دوشنبه آينده، در آنجا براي استقلال با خودمختاري، رفراندوم شود. انتشار خبر استفاده ارتش آمريكا و فرانسه در جنگ عراق و يوگسلاوي از سلاحهايي كه در آنها اورانيوم ضعيف شده به كار رفته، موجي از نگراني و اعتراض را ايجادكرده و اين اقدام غيرانساني و خلاف مقررات بينالملليكه گويا براي آزمايش بوده است؛ ميتواند آثار شومي داشته باشد. فاطي براي ويراستاري خاطرات سال 1361 سئوالاتي داشت، از آقاي [باسم] شريعتمدار استفاده ميكند؛ دقتهاي خوبي دارد.