یک فوق تخصص گوارش درباره بیماریهای گوارشی شایع این روزها میگوید: به علت گرمی هوا کافی است مواد غذایی چند ساعت در هوای آزاد بماند در این صورت به سرعت میکروبها در این مواد رشد میکند به ویژه در خامه و شیرینیها و مواد غذایی پرچرب که ویروس استافیلوکوک روی آن مینشیند و حتی اگر ماده غذایی را در یخچال هم بگذارند اما سم در این ماده میماند و ممکن است باعث تحریک معده و التهاب روده شود و چند روزی درد و استفراغ و تهوع به همراه داشته باشد. این موارد معمولاً خودبهخود درمان میشوند، کافی است مایعات زیادی مصرف شود. دکتر محمدجعفر فرهوش در گفتوگو با شفقنا در پاسخ به این سؤال که علائمی از بیماری ویروسی با شباهتهایی به مسمومیت گوارشی در بیماران دیده میشود در رابطه با این بیماری چه پیشگیریها و چه توصیههایی لازم است؟ اظهار داشت: در فصول سرد سال و همچنین در تابستانها ویروسهایی گوارشی با عنوان آنفولانزای گوارشی شایع میشود. باید کته و ماست و دوغ مصرف شود و اگر استفراغ زیاد باشد مواد غذایی شیرین مثل نوشابه مصرف شود و مایعات فراوان به بدن برسد تا بیماری مدت خود را طی کند. در این ایام معمولاً مردم بیرون از خانه هستند و از مواد غذایی غیر خانگی مصرف میکنند و احتمال وجود ویروسهای انگلی در این مواد و آبهای آلوده و مواد رستورانهای خارج از شهر بالا است.