محققان مولکولی در خون شناسایی کردهاند که طی ورزش تولید میشود و بهطور مؤثر غذای دریافتی و چاقی در موشها را کاهش داده است. به گزارش مهر به نقل از سایتک دیلی، این کشف درک انسان از فرایندهای فیزیولوژیکی که بین ورزش و گرسنگی وجود دارد را زیر سؤال میبرد. محققان کالج پزشکی بیلور و دانشکده پزشکی استنفورد با همکاری مؤسسات دیگر یافتههای خود را در نشریه نیچر منتشر کردهاند. دکتر یونگ شو پروفسور بیولوژی سلولی در بیلور و یکی از مؤلفان پژوهش میگوید: ثابت شده تمرین ورزشی منظم به کاهش وزن، تنظیم اشتها و بهبود متابولیک بدن بهخصوص در افراد چاق و دارای اضافهوزن کمک میکند. اگر مزایایی که ورزش به وجود میآورد را درک کنیم، یک گام برای کمک کردن به افراد برای بهبود زندگیشان نزدیک شدهایم. جاناتان لانگ دیگر مؤلف این پژوهش میگوید: ما میخواستیم شیوه عملکرد ورزش را در سطح مولکولی درک کنیم تا با محصولی بتوانیم برخی از مزایای آن را بسازیم. بهعنوانمثال تلاش میکنیم به این وسیله در آینده با کمک یک درمان خاص روند پیشروی پوکی استخوان، بیماری قلبی یا دیگر بیماریها در افراد مسنتر یا ضعیفتر که نمیتوانند بهاندازه کافی ورزش کنند را کاهش دهیم. شو، لانگ و همکارانشان تحلیلی کامل از ترکیبات پلاسمای خون موشها پس از حرکت سریع روی تردمیل انجام دادند. مهمترین مولکولی که در این روند تولید شد، یک آمینواسید اصلاحشده به نام Lac-Phe بود. این آمینواسید از لاکتات (محصول جانبی ورزش شدید) و فنیل آلانین (اسیدآمینهای که یکی از بلوکهای سازنده پروتئینها است) سنتز میشود. در موشهایی که رژیم غذایی آنها مملو از چربی بود، دوز بالایی از Lac-Phe میزان غذای دریافتی در ۱۲ ساعت را در مقایسه با گروه کنترل حدود ۵۰ درصد کاهش داد. این روند هیچ تأثیری روی حرکت یا مصرف انرژی حیوان نداشت. هنگامیکه این ماده به مدت ۱۰ روز به حیوانات تزریق شد، میزان غذای دریافتی و همچنین وزن بدن آنها را کاهش داد و همزمان تحمل گلوکز را بهبود بخشید. هدف بعدی درک جزئیات بیشتری از نقش Lac-Phe در تأثیرگذاری بر بدن و ازجمله مغز است.