۸۰ اثر از ۶۰ هنرمند در این دوره از حراج تهران شرکت داشتند که از این تعداد ۳۵ اثر با قیمت پایه بالای یک میلیارد تومان برآورد شده بودند. با توجه به اختصاص یافتن این حراج به هنر مدرن ایران، هنرمندانی که آثار آنها به حراج گذاشته شد در سنین بالایی هستند و حدود نیمی از آنها در قید حیات نیستند.
ثبت رکوردهای جدید
در پانزدهمین مراسم حراج تهران 2 اثر «شاعر نشسته» پرویز تناولی به قیمت ۱۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و اثر منیر فرمانفرماییان با عنوان «شیراز» به قیمت ۱۳ میلیارد تومان رکورد گرانترین آثار به فروش رسیده در ادوار گذشته حراج تهران را ارتقاء دادند. این ارقام در حالی به ثبت رسیده است که در حراج سیزدهم فروش اثری از آیدین آغداشلو به قیمت ۱۲ میلیارد تومان بسیاری را شگفتزده کرده بود. همچنین در این دوره از حراج تهران ۳۵ اثر با ارزش بیش از یک میلیارد تومان برآورد قیمت به مجموعهداران ایرانی پیشنهاد شدند که درنهایت ۳۸ اثر یعنی نیمی از آثار دوره پانزدهم با قیمت میلیاردی چکش خوردند. اثر بدون عنوان سهراب سپهری به قیمت ۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در جایگاه سوم، تابلو «لا+لا+صر» حسین زندهرودی به قیمت ۱۱ میلیارد در جایگاه چهارم و اثر دیگری از سهراب سپهری به قیمت ۶ میلیارد در جایگاه پنجم گرانترین آثار پانزدهمین حراج تهران قرار گرفتند. در این حراج به ترتیب؛ تابلو بدون عنوان بهمن محصص به قیمت ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان، تابلویی بدون عنوان از کوروش شیشهگران ۵ میلیارد تومان، «ترکیببندی» اثر منصور قندریز به قیمت ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون، تابلویی بدون عنوان از فریده لاشایی ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و اثر «قاصدک» از محمد احصائی به مبلغ ۴ میلیارد تومان چکش خوردند.
حاشیهها
پانزدهمین دوره حراج تهران را اولاً به دلیل رکورد رقم کلی فروش و دوما به دلیل گرانترین اثر فروخته شده که متعلق به یک هنرمند در قید حیات است، نمیتوان بی حاشیه دانست. به گزارش ایسنا، علاوه بر دو مورد ذکر شده یکی از مواردی که توجهات را در حین اجرای مراسم به خود جلب کرد، خالی شدن سالن مملو از جمعیت پس از به فروش رسیدن اثر پرویز تناولی بود. گویی خریداران حاضر در حراج چشمانتظار داشتند که رقم گرانترین اثر تخمین زده شده حراج را رؤیت کنند. اثر پرویز تناولی با عنوان «شاعر نشسته» با کمینه و بیشینه ۱۲ ـ ۱۴ میلیارد تومان پیشتر هم بیشترین قیمت تخمین زده شده در این حراج را به خود اختصاص داده بود. مجسمه ساخته تناولی در سال ۱۳۸۸ بهصورت تکنسخه در ابعاد ۵۸×۵۳×۱۴۲ سانتیمتر با متریال برنز خلق شده است. همچنین اثر حجمی برنز و چوب پرویز تناولی که متعلق به مجموعه دکتر ایرج اعتصام است، ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون
تومان فروخته شد.