باشو غریبه کوچک اثر برجسته و ماندگار بهرام بیضایی نویسنده و کارگردان ایرانی به بخش کلاسیکهای هشتادودومین جشنواره بینالمللی فیلم ونیز ایتالیا(لا بیاناله) راه یافته است.
آلبرتو باربرا، مدیر هنری این جشنواره معتبر سینمایی با اعلام نام فیلم باشو غریبه کوچک به نویسندگی و کارگردانی بهرام بیضایی و از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان یکی از ۱۸ اثر راهیافته به این بخش از سراسر جهان، از این فیلم به عنوان یکی از محبوبترین فیلمهای ایرانی نزد مخاطبان داخلی نام برده است.
بخش رقابتی کلاسیکهای ونیز امسال میزبان نخستین نمایش جهانی ۱۸ فیلم مرمتشده از شاهکارهای سینمایی است که در سال گذشته از سوی آرشیوهای فیلم، مؤسسات فرهنگی و تولیدکنندگان از سراسر جهان بازسازی شده است.
برنامه کلاسیکهای ونیز در تلاش است تا گشودگی بیشتری داشته باشد؛ از یک سو با تجلیل از شاهکارهای مسلم و استادان بیچونوچرای تاریخ سینما، و از سوی دیگر کوشش برای کشف جدید آثاری که کمتر مورد توجه داوران آن دوران قرار گرفته است. هدف، بازیابی بخشی از غنای سینمای بزرگ است، بدون آنکه به گونههای مختلف بیتوجهی شود.
در این میان فیلم باشو غریبه کوچک ساخته بهرام بیضایی کارگردان مشهور سینمای ایران در سال ۱۳۶۴ و از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با راه یافتن به جشنواره ونیز ایتالیا، موفقیتی دیگر را در کارنامه خود ثبت شده است.
باشو، غریبهی کوچک در سالهای مختلف و رأیگیریهای گوناگون داخلی و خارجی از سینماگران و ناقدانِ سینمایی بهعنوان بهترین فیلم تاریخ سینمای ایران شناخته شده است.
داستان این فیلم محبوب و خاطرهانگیز به سالهای جنگ و بمبارانهای جنوب ایران باز میگردد که در آن، پسرکی به نامِ باشو، که ویرانیِ خانه و خانوادهاش را به چشم دیده، خود را پشتِ یک باری میاندازد و خوابش میبرد و هنگامی که چشم میگشاید به جایی جنگلی (در شمال ایران) رسیده است. او از ترسِ انفجارهای عملیاتِ راهسازی میگریزد و در آن سوی بیشه به شالیزارِ زنی به نامِ نایی میرسد که با دو فرزندِ خردسال و در غیابِ شوهرش زندگی و کار میکند. نایی به باشو نان و آب میدهد و میکوشد بداند کیست...
رباتِ نقاش: قرار نیست جای هنرمندان را بگیرم
آیدا ربات نقاش در حالی از پرتره پادشاه انگلیس چارلز سوم رونمایی کرد که اطمینان میدهد قرار نیست جای انسان هنرمند را بگیرد.
به گزارش ایرنا از شبکه خبری «فرانس ۲۴»، ربات زننمای نقاش با نام آیدا (Ai-Da) بار دیگر در صدر اخبار هنر و فناوری قرار گرفت. سال گذشته، پرتره او از آلن تورینگ، ریاضیدان مشهور انگلیسی و یکی از بنیانگذاران علوم رایانه، (۱۹۱۲-۱۹۵۴)، در یک حراجی به قیمت ۱ میلیون دلار (۸۵۴ هزار یورو) فروخته شد. این اولین باری بود که اثری از یک ربات انساننما به حراج گذاشته میشد.
اما در حاشیه اجلاس «هوش مصنوعی به نفع عموم» در ژنو سوئیس، از نقاشی رنگ روغن او با عنوان «پادشاه الگوریتم» که با استفاده از هوش مصنوعی خلق شده، رونمایی شد. این ربات انساننما توضیح داد ارزش کار او را نمیتوان با پول سنجید.
آیدا در محل دیپلماتیک انگلیس در ژنو که قرار است پرتره چارلز سوم در آن به نمایش گذاشته شود، به خبرگزاری فرانسه گفت: ارزش هنر من در عمل کردن به عنوان کاتالیزور برای بحثهایی است که ابعاد اخلاقی فناوریهای جدید را بررسی میکند.
این ربات با انگلیسی لهجه بریتانیایی تأکید کرد ایده این کار «تحریک تفکر انتقادی و تشویق نوآوری مسئولانه برای آیندهای
آیدا تایید میکند «بدون شک هوش مصنوعی در حال تغییر دنیای ما، از جمله دنیای هنر و اشکال بیان خلاقانه انسان است»، اما این ربات اصرار دارد «باور ندارم هوش مصنوعی یا هنر من جایگزین انسانهای هنرمند شود». بلکه هدف او «الهام بخشیدن به تماشاگران برای تفکر در مورد استفاده مثبت از هوش مصنوعی است، در حالی که از خطرها و محدودیتهای آن آگاه هستند.»