ستاره صبح - مصطفي فروغي: جنگ 12 روزه شرايط را تغيير داده و فصلي نو گشوده شده است. توجه به مليت، ايرانيت و تبليغ روي آن که درگذشته وجود نداشت در جريان جنگ و پسازآن در صداوسيما، تريبونها و حتي مداحان موردتوجه قرار گرفت و رهبري هم در سومين پيام ويدئويي روي آن انگشت گذاشت. واقعيت اين است که عدهاي ميان ايرانيت و اسلاميت تفکيک قائل بودند. اين جماعت روي امت اسلامي، تمدن اسلامي، ترويج اسلام و صدور انقلاب حساب بازکرده بودند و براي دستيابي به آن هزينه هم کردند، اما پس از حمله نسنجيده و اشتباه حماس بهانه به اسرائيل داد تا از فرصت استفاده و غزه را شخم بزند و سران حزبالله را ترور و زيرساختهاي آن را از بين ببرد و به خواست ديرينه خود که کشاندن پاي ايران و آمريکا به جنگ نيز رسيد. آنچه اتفاق افتاده نياز به تجزيهوتحليل دارد و لازم است همه بهويژه صاحبان فکر، بيان و قلم به آن بپردازند و راهکار برونرفت نشان دهند. استراتژي آمريکا حاکم کردن اسرائيل و تضعيف قدرت ملي، نظامي و امنيتي ايران است. بخشي از اين استراتژي اجرا شده و بخش ديگر آن باقي مانده است.
تغيير رويکرد
اگر پذيرفته شود شرايط جهاني و منطقهاي به ضرر ايران شکلگرفته و بهتنهايي قادر نخواهد بود از پس اسرائيل و عقبه آن برآيد، آنگاه وقت آن است که به مطالبه ملت پاسخ دهد و سياست خارجي تهاجمي را کنار بگذارد، از مناقشه فلسطينيها با اسرائيل همانطور که کشورهاي عربي عمل کرده، عمل کند و در مجامع بينالمللي از ملت فلسطين و تشکيل دو دولتي که غرب، کشورهاي عربي، روسيه و چين آن را پذيرفتهاند را بپذيرد.
مطالبه ملت
مردم در جريان 12 روز جنگ به خواست دشمن پاسخ منفي دادند و مهمتر اينکه پاي ايران ايستادند و تجاوز را محکوم کردند. اکنون توپ اصلاح ساختاري در زمين حاکميت است. اعلان عفو عمومي حصر ميرحسين موسوي نخستوزير دوران جنگ و حصر زهرا رهنورد و همچنين عفو زندانيان سياسي انجام شود. عفو عمومي باعث ميشود تا ايرانيان خارج کشور به همراه تجربه، تخصص و سرمايهشان به ايران برگردند. استراتژي توسعه رفاه محور جايگزين استراتژي ايدئولوژي محور شود. اگر اين کارها انجام شود سرمايه اجتماعي که در دهههاي گذشته به دليل حذف شايستگان و ميدان دادن به فرصتطلبان از بين رفته است دوباره احياء ميشود و داشتن پشتوانه مردمي مهمتر از موشک، پهپاد است. واقعيت اين است که کشور با نبرد اطلاعاتي و امنيتي و تکنولوژي از نوع پيشرفته آن که دشمن با بهره گيري از فن آوري هاي نوين ازجمله تصويربرداري از چهرهها، BNA و ... افراد را رصد و شناسايي ميکند. بنابراين در جنگ نابرابر اگر مردم پشتيبان حکومت باشند نبرد اطلاعاتي، امنيتي، پهبادي و موشکي نميتواند به نتيجه برسد. حاکميت بايد بپذيرد شرايط تغيير کرده، ذائقه مردم تغيير کرده، مناسبات بين المللي تغيير کرده، موازنه قوا در خاورميانه به ضرر ايران تغيير کرده مهمتر اينکه قدرت در آمريکا در دستان فردي است که پيش بيني پذير نسيت و هر روز موضه اش را تغيير ميدهد و تلاش ميکند ايران را فريب دهد همانطور که در ميانه مذاکرات هم آمريکا به ايران حمله کرد و هم اسرائيل. بازگشت به مردم و برآوردن مطالبات آنها مهمترين آن اقتصاد و معيشت است جز با توافق با آمريکا ممکن نيست. پس وقت آن رسيده که ايران مشکلاتش را با آمريکاي ترامپ حل و فصل کند تا ترامپ ترمز اسرائيل را در جنگ با ايران بکشد. گفتني است در روزهاي اخير مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم، رييس خانه احزاب، آيت الله مسعودي خميني و همچنین 081 اقتصاددان با صدور بیانیه ای خواستار اعلام عفو عمومي و آزادی زندانیان سیاسی و محصورین( میرحسین موسوی و زهرا رهنورد)شدهاند. اين اتفاق مي تواند به همبستگي ملي کمک کند. بنابراین توپ در زمین حاکمیت است.