آرش نهاوندی: زمانی مصرف غذا در ظروف پلاستیکی بیشتر منحصر به زمان سفرها و طبیعت گردی بود. اما امروزه در زمان سفارش غذا یا خرید مواد غذایی و یا گرم کردن غذا در مایکروویو در معرض ظروف پلاستیکی هستیم. نتایج تحقیقات اخیر اما نشانگر آن هستند که صرف غذا در ظروف پلاستیکی میتوانند باعث افزایش خطر نارسایی قلبی شوند.
ظروف پلاستیکی
به رغم آنکه گزارشهای زیادی در مورد اثرات سوء خوردن غذا در ظروف پلاستیکی بر بدن انسان انتشار یافته، خوردن از ظروف پلاستیکی امروزه به یک امر عادی تبدیل شده است. نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که خوردن از ظروف پلاستیکی ممکن است خطر نارسایی احتقانی قلب را به دلیل تغییرات در میکروبیوم روده که منجر به التهاب و آسیب سیستم گردش خون میشود، افزایش دهد. پیشتر نیز خوردن از ظروف پلاستیکی با افزایش احتمال به یک سری سرطانها مرتبط دانسته شده بود.
نتایج مطالعه چه چیزی را نشان میدهد؟
محققان یک تحقیق دو قسمتی را روی بیش از ۳ هزار نفر در چین انجام دادند و آزمایشاتی را روی موشها انجام دادند تا ارتباط بین ظروف پلاستیکی غذا و بیماری قلبی را درک کنند. در نتیجه این آزمایشها محققان دریافتند که میکروپلاستیکهای ظروف غذا میتوانند وارد غذا شده و وارد روده شوند و به طور بالقوه باعث آسیب به پوشش روده شوند. مواد شیمیایی پلاستیکی «میکروبیوت روده» را تغییر میدهند و باعث التهاب میشوند که به سیستم گردش خون آسیب میرساند. این آسیب میتواند نفوذپذیری روده را افزایش دهد و به ذرات مضر اجازه ورود به جریان خون را بدهد و واکنشهای التهابی را تحریک کند که ممکن است به قلب آسیب برساند. محققان در مقالهای که درباره نتایج این مطالعه انتشار دادند به این مساله اشاره کردند که دادهها نشان داد که قرار گرفتن در معرض مواد پلاستیکی با فرکانس بالا به طور قابل توجهی با افزایش خطر نارسایی احتقانی قلب مرتبط است در حالی که مواد شیمیایی خاصی در این مطالعه شناسایی نشدند، محققان به ارتباطات موجود بین ترکیبات پلاستیکی رایج و بیماری قلبی و همچنین تحقیقات قبلی که بیوم روده را با بیماری قلبی مرتبط میکرد، اشاره کردند.
چطور در ظروف پلاستیکی غذا نخوریم؟
برای به حداقل رساندن قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک ها از ظروف غذا، کارشناسان توصیه میکنند به جای ظروف پلاستیکی از ظروف شیشهای یا فولادی ضد زنگ استفاده کنید. آنها همچنین توصیه میکنند از گرم کردن غذا در ظروف پلاستیکی خودداری کنید، زیرا این کار میتواند ادغام میکروپلاستیک را در غذا افزایش دهد. انتخاب رستورانهایی که از ظروف سازگار با محیط زیست، زیست تخریب پذیر یا غیر پلاستیکی استفاده میکنند، یکی دیگر از گامهای توصیه شده برای کاهش قرار گرفتن در معرض پلاستیک است.
نکتههای تمیز کردن مرغ در آشپزخانه
اگر چه هنوز هم در مورد شستن یا نشستن مرغ خام بحثهای زیادی در جریان است، تمیز کردن مرغ خام برای سلامت بسیار مهم است. در این مطلب به ۵ روش ساده برای تمیز کردن مرغ خام در خانه اشاره کردهایم.
با آب سرد بشویید
شستن مرغ خام با آب سرد میتواند به از بین بردن خون، پر یا تکه های کوچک پوستی که ممکن است روی آن وجود داشته باشد کمک کند.
در سرکه یا آب لیمو خیس کنید
اگر همچنان از شستن مرغ به دلیل توصیه کارشناسان واهمه دارید. میتوانید با یک سری عناصر دیگر مرغ را تمیز کنید. سرکه و لیمو ضدعفونی کنندههای طبیعی هستند و میتوانند به تمیز کردن مرغ خام کمک کنند.
در آب نمک خیس کنید
خیساندن مرغ خام در آب نمک روش ساده دیگری برای تمیز کردن آن و کمک به حذف باکتریها است. آب نمک دارای خواص ضد باکتریایی است که میتواند به طور موثر سطح مرغ را ضد عفونی کند و در عین حال به حذف هرگونه کثیفی یا باقی مانده از لکههای خون روی آن کمک کند.
از بین بردن پوست و چربی اضافی
مرغ خام با پوست یا چربی اضافی همراه است که ممکن است بخواهید آنها را جدا کنید تا یک غذای تمیزتر و خوش طعم تر داشته باشید. پوست و چربی اضافی نیز میتواند باعث ایجاد چربی ناخواسته در طول پخت و پز شود.
ضد عفونی کردن دستها و ظروف
هنگام تمیز کردن مرغ، رعایت بهداشت مناسب برای جلوگیری از آلودگی ضروری است. همیشه قبل و بعد از دست زدن به مرغ خام دستهای خود را با آب گرم و صابون کاملا بشویید.