پیشرفت ۹۷ درصدی احداث فاز اول پست برق هدایت حمیدیه
معاون طرح و توسعه شرکت برق منطقهای خوزستان گفت: فاز اول پست هدایت در شهرستان حمیدیه که از پروژههای حیاتی این شرکت برای گذر از پیک مصرف تابستان ۱۴۰۴ است، در مراحل پایانی احداث قرار دارد.
احمدرضا بخشی تصریح کرد: فاز اول پست برق فوق توزیع ۱۳۲ به ۳۳ کیلوولت هدایت با پیشرفت فیزیکی ۹۷ درصد، قبل از پیک مصرف تابستان ۱۴۰۴ وارد مدار خواهد شد.
وی افزود: این پروژه از پروژههای حیاتی وزارت نیرو ( ۱۴ مگاپروژه) برای عبور از پیک مصرف تابستان ۱۴۰۴ برای عبور از پیک مصرف است.
به گفته معاون طرح و توسعه شرکت برق منطقهای خوزستان، هدف از احداث این پروژه حیاتی تقویت زیرساختهای تأمین برق در شهرستان حمیدیه و افزایش پایداری شبکه در همه بخشهای مصرفی است.
بخشی اضافه کرد: در حال انجام عملیات اجرایی پست هدایت هستیم و برای عبور از پیک مصرف تابستان پیشرو، در مدار خواهد بود. شرکت برق منطقهای خوزستان مسئولیت تأمین و انتقال برق در ۲ استان خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد را بر عهده دارد.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه؛
نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه، جایگاه دهم تولید فولاد ایران را حفظ کرد
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در پنل تخصصی «چالشها و فرصتهای تأمین و توسعه انرژی در صنعت فولاد» گفت: بدون شک اگر نیروگاه فولاد مبارکه امسال در مدار نبود ما نمیتوانستیم رتبه دهم تولید فولاد در جهان را همچنان حفظ کنیم و این در حالی است که افزایش ظرفیتها را در دستور کار داشتهایم.
محمد یاسر طیب نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه بابیان اینکه کشور ایران در زمینه تولید فولاد، رتبه دهم جهان را دارد، اظهار کرد: بررسی آمار تولید فولاد ایران در ۱۱ ماهه سال ۲۰۲۴ بیانگر تولید ۲۸ میلیون تن فولاد است و علیرغم افزایش ظرفیت، این آمار نسبت به سال گذشته ثابت مانده و البته کاهشی هم نداشته است.
وی با اشاره به نا ترازیهای برق و گاز در کشور و به دنبال آن اعمال محدودیتها برای صنایع و بهویژه صنایع فولادی ابراز کرد: این نا ترازیها از چهار سال گذشته وجود داشته و هرسال رو به افزایش است و ازاینرو ثابت ماندن میزان تولید فولاد، مرهون اتفاقات هوشمندانهای است که توسط فعالان صنعت فولاد اتفاق افتاده است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه بابیان اینکه چالشها در صنعت فولاد تنها منحصر به نا ترازی برق و گاز نیست، ادامه داد: ما در صنعت فولاد چالش مواد اولیه، عدم توازن، مشکلات حملونقل راداریم. همچنین با بحران آب روبرو هستیم اما سالهای اخیر نا ترازی انرژی گاز و برق بر دیگر بحرانها پیشی گرفته و بهعنوان گلوگاه اصلی شناخته میشود.
وی بابیان اینکه فولاد مبارکه برای حل نا ترازی آب اقدام به خرید پساب شهرهای اطراف کرده و در حال حاضر ۵۰ درصد از نیاز آبی این شرکت توسط تصفیه پساب خریداریشده از شهرهای اطراف تأمین میشود، اضافه کرد: این شرکت در پروژه انتقال آب دریای عمان به استان اصفهان که تا پایان سال ۷۰ میلیون لیتر مکعب آب را برای صنایع استان تأمین میکند، نقش بسزایی داشته و با تحقق این پروژه بهجز بحث آب شرب فولاد مبارکه، این شرکت از آب خام بینیاز خواهد شد.
کاهش مصرف آب برای تولید هر تن فولاد
در فولاد مبارکه
وی تصریح کرد: از سویی نیز فولاد مبارکه با پیادهسازی فرآیندهای مختلف میزان مصرف آب برای هر تن فولاد را کاهش داده و در حال حاضر برای تولید هر تن فولاد در فولاد مبارکه ۲.۲ مترمکعب آب مصرف میشود.
طیب نیا اجرای پروژههای اینچنین را برکات وجود صنایعی مانند فولاد مبارکه دانست و گفت: این تأثیرگذاری مستقیم و غیرقابل انکار فولاد مبارکه در تأمین ۶ درصد GDP کشور و همچنین زیرساختهای دیگر صنایع کشور است.
وی بابیان اینکه فولاد مبارکه بهمنظور تأمین مواد اولیه نیز طی سه سال اخیر سرمایهگذاریهای مناسبی در حوزه فعالسازی معادن جدید داشته است، گفت: از این معادن در حال حاضر نزدیک به ۳ میلیون تن سنگآهن استخراجشده است.
رفع نا ترازی انرژی
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه بابیان اینکه بهمنظور رفع نا ترازی برق نیز شرکت فولاد مبارکه بهعنوان شرکتی پیشرو نسبت به راهاندازی نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی کلاس F اقدام کرده افزود: حدود ۶۰۰ مگاوات از نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه از سال گذشته در مدار قرارگرفته است و بدون شک اگر نیروگاه فولاد مبارکه امسال در مدار نبود ما نمیتوانستیم رتبه دهم تولید جهان را همچنان حفظ کنیم و این در حالی است که افزایش ظرفیتها را در دستور کار داشتهایم.
طیب نیا همچنین با اشاره به راهاندازی نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی فولاد مبارکه افزود: تاکنون ۴۰ مگاوات از این نیروگاه وارد مدار شده و ماهانه ۲۰ مگاوات وارد مدار خواهد شد.