سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس با ابراز تاسف از فوت ۷۰ بیمار دیالیزی صفاقی در اثر محلول آلوده به آلومینیوم، گفت: در وهله اول ۱۰ تا ۱۲ بیمار دیالیزی در شهرهای مشهد و اصفهان جان خود را از دست دادند و پس از مدتی آمار فوتیها ۵۰ نفر و تاکنون به ۷۰ نفر رسیده است. از بررسی این موضوع در کمیسیون بیش از ۳ ماه میگذرد و دستگاه قضا باید برخوردهای جدی را اعمال میکرد، اما متاسفانه بر اساس شنیدهها باخبر شدیم مجددا از همین شرکت خواسته شده که تولید محلول را انجام دهد در این رابطه چنانچه دستگاه قضا طی ۱۰ روز آینده مستندات برخورد با این شرکت را به کمیسیون ارائه نکند نسبت به انتشار نام شرکت و پیگیری موضوع از مسیرهای دیگر اقدام خواهیم کرد. یکی از شرکتها در این رابطه قصور داشته است و رئیس شرکت مذکور اعلام کرد بر مواد اولیه دارو نظارتی نداشتیم و مواد اولیه آلوده به آلومینیوم بوده است.
وی با یادآوری اینکه ۸۰۰ هزار بیمار در کشورمان از طریق دیالیز صفاقی درمان میشوند، ادامه داد: در وهله اول گفته شد ۱۰ تا ۱۲ بیمار دیالیزی در شهرهای مشهد و اصفهان به دلیل استفاده از محلول و با علائم مغزی، عفونتی، تشنجی و کما جان خود را از دست دادند.
تولید سرم و دارو باید مطابق با استاندار باشد
همایون سامهیح نجف آبادی، یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: ساخت سرمهای آلوده بیماران دیالیزی متوقف شده و همان زمان صحبت شد مسئول فنی و رئیس کارخانه باید به قوه قضائیه معرفی شوند. متاسفانه آلودگی مواد اولیه تولید «سرم دیالیز صفاقی» که توسط یکی از کارخانههای تولید داخل که هم مواد اولیهاش تولید داخل بوده است و هم کارخانه سازنده سرم در ایران بوده، رخ داده است. جلسه کمیسیون پیرامون این موضوع برگزار شد؛ در مورد آزمایشات قبل از ساخت مواد اولیه توضیح خواستیم که متاسفانه آزمایشها را انجام نداده بودند، در مورد صحت و سالم بودن مواد خریداری شده توسط کارخانه هم باید گفت متاسفانه این موارد دچار آلودگی شدید آلومینیوم بوده است. اولاً آلودگی آلومینیومی در سرمهای صفاقی است، ثانیاً خود مسمومیت با آلومینیوم یک موضوع نادر است. پزشکان ایرانی و متخصصان سمشناسی متوجه شدند با آزمایشهایی وجود آلودگی آلومینیومی وجود دارد. به تبع ساخت سرم متوقف شد همان زمان صحبت شد که مسئول فنی و رئیس کارخانه باید به قوه قضائیه معرفی شوند. نجفآبادی درباره اینکه ادعا شده قوه قضائیه به این پرونده ورود نکرده و به کارخانه سازنده هم دوباره سفارش ساخت دارو داده شده است، عنوان کرد: متاسفانه به خاطر مشکلات کمبود دارویی و کارخانه کشور به کارخانههای تولید دارو احتیاج دارد حتی اگر تخلف و مشکلی ایجاد شود که الان هست، تولید نمیتواند متوقف شود چراکه اگر تولید کارخانه متوقف شود کلا از این لحاظ فلج میشود اما صددرصد سرم و داروی جدیدی که تولید میشود باید مطابق با استاندارهای لازم باشد. قوه قضائیه در مورد چنین تخلفی باید حتما ورود کند و متخلف را طبق قانون اعمال جریمه کند.