هواداران گروههای راست افراطی و اعضاء تشکلهای ضد نژادپرستی و ضد فاشیست در انگلیس، دیروز بهصورت همزمان و در میان تدابیر شدید امنیتی در لندن تظاهرات کردند.
به گزارش ایرنا، هزاران تن از شرکت کنندگان در تظاهراتی که در قلب لندن برگزار شد، شعارهایی را علیه فاشیسم، نژادپرستی و در حمایت از پناهجویان سر داده و تاکید کردند که به گروههای افراطی اجازه شکاف در جامعه را نمیدهند.
آنها شعار نوشتههایی را حمل میکردند که روی آن ها عبارتهایی همچون «نه به فاشیسم»، «نه به نژادپرستی» و «نازیسم دیگر تکرار نخواهد شد» نوشته بود. معترضان همچنین پلاکاردهایی را در دست داشتند که روی آنها مطالبی درباره عدالتخواهی برای کریس کابا نوشته شده بود.
کابا، جوان ۲۴ ساله رنگینپوست، دو سال پیش توسط پلیس در جنوب لندن به قتل رسید. پلیس آن زمان ادعا کرد که خودروی کابا در یک عملیات مسلحانه مورد استفاده قرار گرفته بود. اما در شب عملیات نه راننده شناسایی شد و نه کابا مسلح بود. دادگاه انگلیس هفته پیش، افسر متهم به قتل کابا را تبرئه کرد و این مساله موجی از خشم جوامع رنگینپوست را برانگیخت.
در تظاهرات دیروز، حامیان فلسطین نیز که از آغاز جنگ در غزه، هر هفته در لندن تظاهرات میکنند، حضور داشتند. آنها ضمن محکوم کردن جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان، با مردم این دو کشور اعلام همبستگی کردند.
معترضان با سردادن فریادهای ضد اسرائیلی خواستار توقف جنگ و برقراری فوری آتشبس در غزه و لبنان شدند. افراد شرکت کننده ضمن حمل پرچم فلسطین و لبنان شعار میدادند: «به اشغالگری پایان دهید»، «فلسطین را آزاد کنید» و«دست از حمله به لبنان بکشید».
در همین حال، اعضاء گروههای راست افراطی که چند ماه پیش در پی ادعای قتل سه دختر بچه توسط یک نوجوان مسلمان، تظاهرات خشونت آمیزی را در شهرهای مختلف انگلیس برگزار کردند، در میان تدابیر شدید امنیتی به خیابانها آمدند تا مراتب اعتراض خود را به بازداشت مجدد تامی رابینسون رهبر گروه افراطی لیگ دفاعی اعلام کنند.
رابینسون ۴۱ ساله، که نام اصلی او استیون یاکسلی لنون است، بارها از سوی پلیس انگلیس به دلیل اتهامات نژادپرستانه دستگیر و توسط دادگاه محکوم شده است.
جرمی کوربین رهبر پیشین حزب کارگر انگلیس که در تظاهرات ضد نژادپرستی دیروز حضور داشت، طی سخنانی گفت: «کشور با مشکلات عمیقی در حوزه اقتصاد، نابرابری اجتماعی، فقر، بیخانمانی و تراکم در مدارس مواجه است. اما آیا این تقصیر مسلمانان، جوامع سیاهپوست و مهاجران است؟»
وی مقصرنمایی اقلیتها به دلیل مشکلات انگلیس را رویکرد سنتی گروههای راست افراطی توصیف کرد و گفت که این مشکلات ناشی از یک نظام اقتصادی مبنی بر طمعورزی است. آمارها نشان میدهد که جرائم مرتبط با اسلامهراسی در انگلیس از آغاز جنگ غزه ۳ برابر شده است. طبق گزارش «تلماما» که یکی از رسالتهای خود را اندازهگیری جرائم مرتبط با اسلامهراسی تعریف کرده است، نیمی از جرائم صورت گرفته مربوط به اظهارات توهینآمیز در فضای مجازی بوده است. ۵۷۶ مورد هم حملات فیزیکی، رفتارهای توهینآمیز، تهدید و اقدامات خرابکارانه ثبت شده است.