علی نوروزی، رییس شورای صنفی کارکنان دانشگاه تهران، گفت: در وزارت علوم جریانی حاکم است که به صورت عامدانه نمیخواهد صدای کارمندان شنیده شود. مشابه چیزی که مثلاً پرستاران در وزارت بهداشت و معلمان در وزات آموزش و پرورش مشکل دارند، کارمندان وزارت علوم هم مشکلات حقوقی، رفاهی، معیشتی و تحصیل دارند که بخشی میتواند در تعامل با مدیران دانشگاهی و وزارتی حل شود، اما متأسفانه چون منابع مالی محدود است، معمولاً دوست ندارند درخواست کارمندان جایی مطرح شود. ما گفتیم 80 هزار نفر همکار ما منتظر هستند که نظراتشان در این جلسه مطرح شود. چه جوابی به آنها بدهیم؟ رفتار بدی بود و حرفهای بیربطی به ما تحویل دادند. عوامل برنامه گفتند از برنامه سخنرانی حذف شدهاید، وقتی جلسه تمام شد، بلند شوید و از آقای رییس جمهور اجازه صحبت بگیرید. خود دفتر رییس جمهور چنین پیشنهادی دادند.
علی نوروزی در خصوص اتفاقات مراسم آغاز رسمی سال تحصیلی به جماران گفت: امسال ما طبق پروتکل درخواست دادیم. در دانشگاه و وزارتخانه مخالفتی نبود، تا اینکه دفتر آقای وزیر مصاحبه کردند و رسماً در سایتها منتشر شد که یک نماینده از هیأت علمی، یک نماینده از کارکنان و یک نماینده از دانشجویان در جلسه صحبت خواهند کرد. تلفنی به ما اعلام کردند که نماینده معرفی کنیم و از طرف شورای صنفی کارکنان تأکید کردند که من نماینده باشم. ما هم فراخوان دادیم و مشکلات را جمع کردیم تا اینکه روز مراسم شد و دفتر وزیر به ما گفتند که یکی از مدیران دفتر رییس جمهور گفته نمیشود ما صحبت کنیم. قبل از اینکه برنامه شروع شود هم دبیر شورای صنفی با دفتر رییس دانشگاه تهران تماس گرفت و فرد مسئول آنجا گفت که مشکل حل شده است. ما در جایگاه سخنران برنامه نشستیم ولی قبل از اینکه سخنرانی شروع شود من را به داخل یک اتاقی بردند و گفتند شما نمیتوانید صحبت کنید. گفتند در برنامه نیامده است. یعنی دفتر وزیر به دفتر رییس جمهور ارجاع میداد و دفتر رییس جمهور هم به دفتر وزیر ارجاع میداد. خلاصه اینکه رفتار توهینآمیزی بود. با آمدن وزیر کارکنانی که در جلسه نشسته بودند و نمایندگان شوراهای صنفی دانشگاهها و دانشکدههای دانشگاه تهران بودند، ناراحت شدند و شروع به اعتراض کردند که چرا نماینده کارکنان صحبت نکردند! اینها فکر میکردند اشتباه شده است. جلسه متشنج بود. همکاران هم به من فشار میآوردند که شما باید تریبون را بگیرید و حرف بزنید. اتفاقی که افتاد که باعث و بانی آن وزارت علوم و دفتر رییس جمهور است. یعنی به 85 هزار کارمند و کارشناس آموزش عالی کشور توهین شد. بعضیها دوست نداشتند رییس جمهور حرف کارمندان را بشنود. بعد هم متأسفانه یک طوری جلوه میدهند انگار ما آنجا اغتشاش ایجاد کردهایم. خودشان این را از ما خواستند. کارمندان از این موضوع خیلی ناراحت هستند و به من فشار میآورند که اقدامی انجام بدهیم و تجمع کنیم اما شورای صنفی بنا ندارد به یک سری افراد سوء استفادهگر در محیطهای بیرونی خوراک بدهد.
مشکلات کارمندان دانشگاه
نوروزی در پاسخ به سؤالی در خصوص دغدغههایی که بنا داشته در این جلسه مطرح کند، اظهار داشت: یکی مسائل معیشتی بود که با اساتید اشتراک داشتیم و یکی هم حوزه منزلت و جایگاه کارمندان در آموزش عالی و سعی داشتیم یک چیزهایی را تیتروار بیان کنیم تا بعداً بتوانیم در جلسه با آقای وزیر و رییس دانشگاه و مدیران دیگر آنها را واکاوی کنیم. احکامترمیم حقوقی که در دیوان عدالت اداری صادر شده و از سال 1401 اجرا نشده، قانون همترازی، مالیات پلکانی که برای هیأت علمی دانشگاهها اعمال شده و برای غیر هیأت علمی اعمال نشده و تبدیل وضعیت کارمندان قراردادی یا شرکتی را میخواستم مطرح کنم. میخواستیم درخواست اصلاح شیوهنامه مدیریت دانشگاهها را داشته باشیم که به کارمندان جایگاه بیشتری بدهند. متأسفانه این اتفاق افتاد و بدتر از آن اینکه این اتفاق به صورت بدی مطرح میشود. در صورتی که واقعاً حق با کارمندان بود و به آنها ظلم و توهین شد که اثرات بدی در روحیه دوستان ما و تعامل آنها با نظام دانشگاهی و مدیران وزارتی میگذارد.