کتاب «جستارهایی از مینیمالیسم» نوشته جاشوا فیلدز میلبرن و رایان نیکودموس با ترجمۀ پگاه صمدزاده منتشر شد. راهورسم زندگی در دنیای امروز موضوع این کتاب است و در معرفی آن آمده است: «زندگی در فرهنگ مصرفی و رقابتی نادرست امروز، خرید و انباشت مدام وسایل بیهوده و صرف زمان طولانی در شبکههای اجتماعی ما را اسیر خود کرده و تمرکز و آرامش را از ما ربوده و ما بدون آنکه بدانیم تحت کنترلیم. مینیمالیسم صرفاً یک راهکار برای دور ریختن وسایل اضافی نیست چرا که همگی میتوانند به سرعت جایگزین شوند. همانطور که اشیا فضای فیزیکی زندگی ما را تنگ میکنند انبوه اطلاعات مطلقاً بیفایده ذهن ما را پر میکنند و ما موجودات سراسیمهای میشویم که نه میتوانیم زمان حال را درک کنیم، نه اشتیاق و نه شادی را. اما لحظات زندگی کوتاه ما لیاقت توجه کاملمان را دارند. برای بازیافتن لحظه لحظههایی که از ما ربوده شده است، برای رسیدن آرامشی که گویی هرگز نداشتهایم و نخواهیم داشت ناچاریم دسترسیمان را به منابع اطلاعاتی محدود کنیم.
در این کتاب آمده است «مینی مالیسم ابزاری برای رهایی از اضافات غیرضروری برای تمرکز بر چیزی است که در زندگی مهم است تا بتوانید به شادی، رضایت و رهایی برسید.».کتاب جستارهایی از مینیمالیسم، درواقع جستارهایی برای رسیدن به یک زندگی خلوتتر، بامعناتر و با آشفتگی کمتر است.
«جستارهایی از مینیمالیسم» در ۱۳۰ صفحه با قیمت ۱۲۰ هزار تومان در نشر عنوان راهی بازار کتاب شده است.
انتشار کتاب «مدیترانه در دیپلماسی»
کتاب «مدیترانه در دیپلماسی» از سوی انتشارات نقد فرهنگ منتشر شد. این اثر تلاشی است برای به تصویر کشیدن دستگاههای دیپلماسی شرق و غرب جهان در دوران مذکور و میراثی که از آن دوران برای ما بر جای مانده است.
در بررسی این روابط دو نکته بسیار حائز اهمیت است: نخست اینکه مدیترانه مانند نقطه اتصال منافع تجاری سیاسی و نظامی این حکومتها عمل میکرد و آنان را ناچار به ایجاد این روابط کرده بود. بنابراین نقش کلیدی دریای مدیترانه را نباید از یاد برد. دوم ابعاد گسترده و قابل توجه این روابط است که میتوان از آن به عنوان مقطعی طلایی در تاریخ جهان یاد کرد. اما با این همه این موضوع مهم هرگز نه در ایران و نه در غرب به طور جامع مورد توجه قرار نگرفته است و منابع، استاد و پژوهشهای گذشته در این رابطه بررسی نشدهاند. بنابراین این پژوهش در حد امکان سعی کرده است که تمامی این مسائل را در نظر بگیرد و پژوهشی جامع ارائه دهد.
این اثر تلاشی است برای به تصویر کشیدن دستگاههای دیپلماسی شرق و غرب جهان در دوران مذکور و میراثی که از آن دوران برای ما بر جای مانده است. ئکتاب «مدیترانه در دیپلماسی» با عنوان فرعی تجزیه و تحلیل جامعی از تاریخ روابط دیپلماسی کارولنژی- عباسی و اموی (اندلس) -بیزانسی تالیف میلاد صادقی با ۱۶۵ صفحه و بهای ۱۸۰ هزار تومان از سوی انتشارات نقد فرهنگ منتشر شد.