خاطرات هاشمی رفسنجانی
یکشنبه 24 تیر 1375: پیش از ظهر فقط جلسه ستاد [پشتیبانی برنامه] تنظیم بازار داشتیم. به وضع کاغذ و سهمیه روزنامههای بزرگ و اختلاف بین دبیرخانه ستاد با وزارت ارشاد، همچنین تأمین غذای دام و طیور و نیز وضع قیمتها، رسیدگی کردیم. آقای [محسن] نوربخش، [رئیسکل بانک مرکزی] گزارش داد که در ماه خرداد هم تنزل قیمتها را داشتهایم. عصر آقای [علیاکبر] اشعری از وزارت ارشاد آمد. برنامه تبلیغات هفته دولت را توضیح داد و اعتبار خواست. در جلسه هیئت دولت، چند مصوبه داشتیم و اصلاح اهداف کمّی برنامه دوم را بررسی کردیم که با تغییر ارقام اعتبارات در مجلس، باید اهداف هم اصلاح شود. تا ساعت نُه شب کارها را انجام دادم. آقای فلاحیان، [وزیر اطلاعات] آمد. راجع به عزل امامجمعه کرج و نیز تنبیه مأموران متخلف که در اروپا، خودسر دست به کار غیرقانونی زدهاند - در موضوع [رضا] مظلومان و بردن مواد به آلمان- صحبت شد. برای مراسم عزاداری به قصر فیروزه رفتیم. در حسینیه پادگان سپاه، سخنرانی مفصلی درباره مصائب پیغمبر (ص) و مصائب و صبر امام حسن (ع) و امام رضا (ع)، با توجه به مصلحتدیدن سازش با معاویه و مأمون نمودم و وضعیت انقلاب را تشریح کردم. به خانه آمدم. فائزه، مونا، حسن، مهدی، فرشته و فوأد منتظرم بودند. شام خوردیم و خوابیدم.
سقوط هواپیمای تهران-ایروان
پرواز شماره ۷۹۰۸ هواپیمایی کاسپین یک پرواز تجاری متعلق به هواپیمایی کاسپین بود که از فرودگاه امام خمینی تهران به مقصد ایروان در حال پرواز بود و در ساعت ۱۱:۴۵ قبل از ظهر روز چهارشنبه ۲۴ تیر ۱۳۸۸ در حوالی قزوین بین روستاهای فارسیان و قدیم آباد در بخش مرکزی قزوین دچار نقص فنی شد و سقوط کرد. در این سانحه کلیه ۱۶۸ سرنشین هواپیما شامل ۱۵۳ مسافر و ۱۵ خدمه آن جان باختند. هواپیمایی که در این سانحه سقوط کرد از نوع توپولف تی یو-۱۵۴ بود. از مسافران سرشناس این حادثه تلخ میتوان به اعضای تیم ملی جودو نوجوانان ایران؛ لوون داویدیان، روانپزشک و سیاستمدار ایرانی ارمنیتبار و نماینده ارمنیهای تهران و شمال ایران در مجلس ششم؛ ناتلا نیکولاوا، همسر سفیر گرجستان در ایران؛ عبدی یمینی، آهنگساز و تنظیمکننده و نوازنده نامدار ایرانی؛ مارتیک درآوانسیان، پایهگذار رشته ارتوپدی فنی ایران؛ و... اشاره کرد.
زادروز اینگمار برگمان
ارنست اینگمار برگمان، کارگردان، فیلمنامهنویس، و تهیهکننده معاصر سوئدی، روز ۱۴ ژوئیه ۱۹۱۸ در اوپسالا در نزدیکی استکهلم زاده شد. او از برجستهترین فیلمسازان تاریخ سینما بهشمار میرود. برگمان نخستین فیلمش را در سال ۱۹۴۶ با عنوان «بحران» ساخت. او اولین بار در سال ۱۹۵۶ و با فیلم «لبخندهای یک شب تابستانی» و کسب جایزه نخل طلای «بهترین اثر طنز شاعرانه» توانست خود را به جهان اثبات کند. از دیگر فیلمهای مشهور وی میتوان به «فریادها و نجواها»، «فنی و الکساندر»، «توتفرنگیهای وحشی»، «پرسونا» و «مهر هفتم» اشاره کرد. او در طول دوران حرفهایِ خود ۶۲ فیلم ساخت و بیش از ۱۷۰ نمایش را کارگردانی کرد. برگمان سرانجام روز دوشنبه ۳۰ ژوئیه ۲۰۰۷، هنگامیکه خواب بود، در ۸۹ سالگی درگذشت.