پزشکیان:
وقتی زیرساخت و بستر را تقویت میکنیم نباید برای آن موانع ایجاد کنیم
-معلوم نیست این حجاببانها را چه کسی میگذارد و کلی هزینه میکنیم
*اینکه آقای زاکانی یک چیزهایی میگویند لازم نیست اصلاً جواب بدهیم چون مشخص هم نیست تا پایان بمانند و رقابت کنند و دولت تشکیل دهند.
*ما خطوط باند اینترنت را داریم اتوبان میکنیم اما در هر پنج متر برای آن مانع ایجاد میکنیم که اعصاب مصرف کنندگان را خراب میکند. وقتی زیرساخت و بستر را فراهم و تقویت میکنیم نباید برای آن این قدر موانع ایجاد کنیم تا بتوانیم از دسترسیها استفاده کنیم.
*نظرسنجی کنید تا ببینید از کار ما راضی هستند یا نه؟ از زنان و دختران جامعه نظرسنجی کنند اوضاع خوب است و فقط عدهای بد است. به نظر من اگر بدها را پیدا کنند متوجه میشویم مشکل کجا است.
اگر در بحران نیاز به مداخله در اینترنت باشد همه دنیا مداخله میکنند
*ما فیلترینگ را راه انداختیم. خیلی از شغلها را هم از دست دادیم. زندگی خیلیها که از این راه امرار معاش میکردند از بین رفته و میلیونها انسان از این طریق کاسب شدند و در این میان فیلترشکن میفروشند.
*چه کسی فیلترشکنها را میفروشد؟ معلوم نیست این حجاببانها را چه کسی میگذارد و کلی هزینه میکنیم و به علل مختلف بچههای مردم را میگیریم و بعد از حقوق زنان دفاع میکنیم. در مورد دانشمندان خود در خارج و زنان در آنجا چه کردیم با آنها؟ اگر میخواستیم درست عمل کنیم به اینجا نمیرسیدیم. اعتقاد من این است که باید آزاد کنیم.
*من اگر به قدرت برسم جلوی خیلی از این محدودیتها را خواهم گرفت. چه لزومی دارد اینترنت را قطع کنیم و روی آن فیلترشکن بگذاریم.
*اینکه ما تقصیرهای را گردن هم میاندازیم، تقصیر برای همه ما است و فرهنگ را دولتها درست نمیکنند وقتی حوزه و دانشگاه و شورای انقلاب فرهنگی. چه ربطی به دانشگاه و جای دیگر دارد.
*چه شد که اینها بی حجاب شدند؟ اینکه در خانواده چگونه هستیم یک بحث است اما اینکه با اینها در جامعه چطور برخورد میکنیم و یک عده ما را نمیپذیرند تکلیفمان با آنها چیست. روز به روز دارند با ما بدتر میشوند و فاصله بیشتر میشود، الان دیگر نمیشود راحت با حجاب به خیابان آمد. حرفهای دیگری میزنند.
با زورگویی با زنان مخالفم
*فکر کنم وضع خوب است، نمیدانیم چه میشود که نارضایتی در جامعه وجود دارد. از نظر اعتقادی با هرگونه زورگویی و برخورد خشن با هر انسانی به ویژه زنان مخالف هستم. کارهایی که در خیابان میشود یا ماشینهایی که گرفته میشود و آنچه در فضای مجازی اتفاق میافتد؛ چرا اعتراض نکردیم.
*با زور و دستور و قانون رفتار عوض نمیشود. همانطور که در گذشته نتوانستند به زور حجاب را از سر زنان بردارند حالا هم با زور نمیتوانند حجاب روی سر آنها بگذارند.
*نمیشود در دانشگاه و مدارس با نگاه تحکیمی برخی افراد، انتظار داشته باشیم پذیرفته شوند. ما داریم دختران خود را عقدهای میکنیم. حق نداریم با حقوق دانشجویی به زنان و دختران خود زور بگوییم.
پورمحمدی: باید با پیامرسانهای خارجی شراکت کنیم
*صرفاً مشکلات و اوضاع نابسامان و حجم زیاد پیامرسانهای خارجی را گفتیم. چه کسی مسئول بوده است؟ همه میگویند کی بود کی بود کن نبودم.
*آقای قالیباف شما ۴ سال رئیس مجلس بودید و پیگیری نکردید.
*مسئله پیامرسان و شبکه ملی ارتباطات برای کشور از جهت اقتصادی، امنیتی و فرهنگی مسئله مهمی است، از بیست سی سال پیش درگیر آن بودم.
حجاب را جز با گفتگو و احترام و زمینه رعایت قوانین نمیتوان درست کرد.
*بیشترین فیلتر زمان پورمحمدی در دهه ۹۰ شکل گرفته لذا ضرورت دارد در اینباره با مردم صحبت کنند.
قالیباف: فضای مجازی، فضای زندگی افراد است
*فضای مجازی، فضای زندگی افراد است و افراد عملاً در آن زندگی میکنند.
* ما در اینترنت مصون سازی را نیاز داریم، اما محدودیت را نمیخواهیم و باید فرصتها و تهدیدهای آن را در کنار هم ببینیم.
* اقتصاد دیجیتال و رمزارزها فرصت بزرگ دور زدن تحریمهاست
*ما در حوزه فضای مجازی هم دچار اشکالی شدیم. امروز همه سیاستهای کلانی که برای یک جهش در امر مهم عرصه فناوری باید انجام شود، همه سیاستهای کلان آن مصوب شده و در شورای عالی فضای مجازی روشن است اما در حوزه اجرا دچار مشکل هستیم.
* با موضوع فیلترینگ مخالفم
*بحث فضای مجازی مهم است. اولین نکتهای که همه ما باید به آن توجه کنیم آن است که بنده بر این باورم که فضای مجازی، فضای زندگی مردم در همه ابعاد است. درست همانطور که مردم در فضای واقعی و حقیقی هستند، عین آن را در فضای مجازی زندگی میکنند.
*روشن بگویم حتماً با موضوع فیلترینگ مخالفم، چرا که خطرات و فساد زیادی به دنبال خواهد داشت.
*حکمرانی در فضای مجازی یک ضرورت دارد. الان زمانی که موضوع ما اقتصاد است، بخش عمده اقتصاد در این فضای مجازی است و باید از آن استفاده کنیم.
*بعد از فیلترینگ، استفاده از وی پیان از ۲۲ درصد به ۶۷ درصد افزایش پیدا کرده است و به جای مصون سازی خطر را بیشتر کردیم یعنی هم خسارت اقتصادی و مالی دیدیم و هم خسارت اخلاقی و رفتاری دیدیم.
جلیلی: دادههای مردم باید در فضای مجازی حفظ شود
*دولت باید فرصتها را شناسایی کند و تهدیدها را به صفر برساند. امروز فضای مجازی مانند فضای واقعی با زندگی مردم عجین شده است. اگر از حقوق مردم صحبت میکنیم حق آنها این است که دادههای آنها حفظ شود.
واکنش عبدالرضا داوری در ایکس
اکنون که آشکار شده، سعید جلیلی و باند بنیادگرایان و دلواپسان حامیش، هشت سال بخاطر زدن دولت روحانی، با FATF مخالفت جناحی کرده اند و معیشت و زندگی مردم ایران را به گروگان و فلاکت گرفته اند تا روحانی را به زیر بکشند، جای آنها در دادگاه برای محاکمه است یا در صدا و سیما برای مناظره؟!