خاطرات هاشمی رفسنجانی
12 اردیبهشت 1379! آقای [محسن]نوربخش، [رییس بانک مرکزی]آمد. گزارش وضع اقتصاد کشور را داد و از تأثیر نامطلوب مشاجرات سیاسی بر وضع اقتصادی و سیاست خارجی اظهار نگرانی نمود و از من خواستکه نقش وزنه تعادلی گذشته را حفظ کنم. گفت، سران دومخردادی اکنون متوجه شدهاند که در مورد شما اشتباه کردهاند و میخواهند جبران کنند و پیشنهادشان این است که ریاست مجلس را بپذیرم و به آرامشکشور کمک کنم. گفتم، مایل به رفتن به مجلس نیستم. قول نمیدهم، ولی از همین جا کمک میکنم. گفت، آنها حاضرند عملاً اشتباهات را جبران کنند. گفت، آقای خاتمی هم مضطرب است و تعادل ندارد.
رویدادهای تاریخی 12 اردیبهشت
۱۲ اردیبهشت ۱۳۰۰ خورشیدی در تهران اعلام شده بود که میرزاده عشقی از ۴ روز بعد روزنامه منتشر خواهد کرد که شامل خبر، مقاله، طنز و نیز شعر خواهد بود.
این روزنامه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۰۰ انتشار یافت. آن زمان، روزنامه نگاری ایران مطابق قاعده نبود و هرکس که سواد و معلوماتی داشت می توانست نشریه بدهد. نشریات معمولا به صورت ابزار سیاسی بکار گرفته می شدند تا وسیله رسانیدن «خبر» و «نظر». امروزه و ۹ دهه پس از آن زمان، دیده نشده است که در ایران، حتی به یک روزنامه نگار حرفه ای قدیمی (حرفه ای در استاندارد بین المللی) پروانه انتشار روزنامه داده شده باشد! تا ما روزنامه خوب به مفهوم آنچه که باید باشد؛ داشته باشیم.
۱۳۲۴ش: دوازدهم اردیبهشت ۱۳۲۴ محمد صادق طباطبایی رئیس وقت مجلس در آغاز جلسه خطاب به نمایندگان گفت: جنگ جهانی دوم در اروپا پایان یافت، ولی در ایران، ما هنوز پس از دو هفته نتوانسته ایم برای کشورمان نخست وزیر تعیین کنیم و به نااطمینانی و شایعات که به گسترش ناامنی و گردنکشی کمک می کند پایان دهیم و .../
۱۳۳۱ش: در این روز در سال ۱۳۳۱ که احساسات ملی ایرانیان به غلیان درآمده بود و دولت وقت (دکتر مصدق) تحت فشار قرار گرفته بود تا با توسل به هر وسیله از جمله نیروی مسلح، بحرین را به قلمرو وطن بازگرداند، دولت انگلستان با صدور یک «بدانسته باش» شدیدالحن، به دولت ایران تاکید کرد که فراموش نکند که بحرین تحت الحمایه انگلستان است و انگلستان در صورت لزوم از سرزمین های تحت الحمایه دفاع مسلحانه خواهد کرد. شاه اواخر دهه ۱۳۴۰ از بحرین که طبق مصوبه مجلس استان چهاردهم ایران بود (بدون این که چنین اختیاری داشته باشد) صرف نظر کرد.
۱۳۳۱ش: به دستور دکتر مصدق نخست وزیر وقت، در این روز از اردیبهشت سال ۱۳۳۱ شرح مذاکرات جلسه ۲۳ فروردین همین سال اندیشمندان را در باره دشواری های وطن به صورت بخشنامه به کارمندان دولت ابلاغ شد تا با دادن امضاء آن را دریافت دارند و برای حل مشکلات همکاری کنند. شرح مذاکرات قبلا به صورت خبری نسبتا کوتاه در روزنامه ها انتشار یافته بود، که ظاهرا کافی تشخیص داده نشده بود.
۱۹۶۱م: شهر تهران در نیمه دوم اپریل ۱۹۶۱ و نخستین هفته ماه می صحنه اعتصاب و راهپیمایی انبوه معلمان پایتخت بود که تا کناره گیری نخست وزیر ادامه داشت. معلمان هر روز در صفوف منظم چندین هزار نفری و ظاهرا دراعتراض به دریافتی ماهانه خود در خیابانهای تهران راهپیمایی می کردند. کلاسهای درس این معلمان در زمان این راهپیمایی ها تعطیل بود. شاید این نخستین اعتراض معلمان از این دست در تاریخ ایران بود.
۱۵۱۹م: امروز سالگشت درگذشت «لئوناردو داوینچی» معمار، نقاش، مجسمه ساز، شاعر، ریاضی دان، موسیقی دان، زیست شناس و مخترع فلورانسی (ایتالیایی) است که در ۱۴۹۲ متولد و دوم مه ۱۵۱۹ درگذشت.