محمودی، رئیس سازمان امدادونجات هلالاحمر با اشاره به تداوم عملیات امدادرسانی در ۴ استان سیلزده کشور گفت: امدادگران این جمعیت در ۴ روز گذشته به بیش از ۱۰ هزار نفر از هموطنان حادثهدیده خدماترسانی کردند. از ٢٧ فروردین تا صبح روز ۳۱ فروردین، استانهای بوشهر، خراسان رضوی و جنوبی، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان و یزد دچار سیل و آبگرفتگی شده و به دریافت خدمات امدادی نیاز پیدا کردند. وی ادامه داد: در این مدت با انجام ۸۵ مورد عملیات امدادی، به ۱۰ هزار و ۶۳۷ نفر امدادرسانی شد، ۱۲۵۱ نفر اسکان اضطراری یافتند و ۱۹۳ نفر نیز به مناطق امن منتقل شدند.
مرگ 3 نفر در سیستان به دلیل سیل
حسین ظفری،سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور درباره آخرین وضعیت سیلاب در استانهای جنوبی کشور به ایلنا درباره آخرین وضعیت سیلاب در استانهای جنوبی کشور در پی هشدار هواشناسی برای بارش باران گفت: در پی هشدار سازمان هواشناسی کشور در اطلاعرسانی به استانهای جنوبی شامل کرمان، بوشهر، هرمزگان فارس و سیستان و بلوچستان انجامشده و دستگاههای امدادی، انتظامی و خدمات در حالت آمادهباش هستند. تاکنون سه نفر در عسلویه زخمی شدهاند. در پی بارش روزهای گذشته در استان سیستان و بلوچستان، به دلیل جاری شدن سیلاب محلی، نیز سه نفر جان خود را از دست دادهاند.
قطع راه ارتباطی ۳۰۰ روستا
استاندار سیستان و بلوچستان روز پنجشنبه از قطع ارتباط ۳۰۰ روستا در جنوب این استان بر اثر بارش شدید باران و بروز سیلاب خبر داد. همچنین مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای سیستان و بلوچستان گفت که راه ارتباطی ۲۰ روستای حوزه شهرستانهای سراوان، مهر ستان، سیب و سوران و گلشن در اثر بارندگیهای سیل آسای اخیر مسدود شده است. وی افزود: علاوه بر محورهای فوق، محور گلشن، سراوان، مهرستان، ایرانشهر، گشت، سراوان و محورهای فرعی سوران، پسکوه و مهرستان، سوران تا اطلاع ثانوی مسدود است.
خسارت به بخش کشاورزی
مدیر جهادکشاورزی کنارک نیز گفت که سیلاب در سیستان و بلوچستان به ۳ هزار هکتار اراضی دیم زیر کشت سورگوم و ماش، ۵ واحد مرغداری با ۸۰ هزار قطعه مرغ و جوجه، بیش از ۶۰۰ بندسار و ۱۰ آببند آسیب جدی وارد کرد. همچنین مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان گفت که بر اثر شرایط جوی حاکم در سطح استان، ۱۲۳ اصله پایه فشار متوسط و ضعیف شبکه توزیع برق این منطقه دچار خسارت و تخریبشده است. رئیس حیات مدیره و مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سیستان و بلوچستان نیز اظهار داشت که از ابتدای وقوع سیلاب در بلوچستان برق ۴۴۵ روستا دچار خاموشی شد، که با تلاش کارکنان صنعت برق در حال حاضر برق ۲۱۷ روستا پایدار شده است.
قطع آب روستاها
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان بیان کرد که شبکه آب ۷۸ روستا به دلیل طغیان رودخانهها، تخریب چاهها و منابع تولید و همچنین شکستگی خطوط انتقال آب از مدار خارجشده است. مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان نیز گفت که آب ۲۰ روستا در منطقه شرق هرمزگان قطع است که با فروکش کردن سیلاب برای بررسی و رفع آنها که اغلب ناشی از قطعی برق است، اقدام خواهد شد.
فوت ۳ نفر در هرمزگان
بارش باران و باتلاقی شدن گودال در «جاسک» استان هرمزگان، باعث مرگ ۲ جوان ۱۴ ساله و ۲۰ ساله از روستای «زهریکار سورک» هرمزگان شد. همچنین یک کودک ۹ ساله اهل روستای کهورتاک هشتبندی در جوار رودخانه سیلابی روستا در آب افتاد و غرق شد.